Φράγμα Χούβερ Λας Βέγκας

Hoover Dam

Το φράγμα Hoover, ή όπως ήταν παλιότερα γνωστό, το φράγμα της “μεγάλης πέτρας”, βρίσκεται στα σύνορα των πολιτειών της Αριζόνα και της Νεβάδα. Από το 1900 ακόμη, είχε δημιουργηθεί η ανάγκη να κατασκευαστεί ένα φράγμα έτσι ώστε να ελέγχονται οι πλημμύρες του ποταμού Κολοράντο, να υπάρχει διαθέσιμο νερό για άρδευση αλλά και να δημιουργηθεί υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Η κατασκευή του ανατέθηκε σε μια σύμπραξη έξι κατασκευαστικών εταιρειών και οι εργασίες ξεκίνησαν το 1931. Αν και ήταν η πρώτη φορά που χτιζόταν ένα τέτοιων διαστάσεων τσιμεντένιο οικοδόμημα και οι τεχνικές ήταν άγνωστες για τους μηχανικούς, το έργο παραδόθηκε το 1936, δύο χρόνια νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν αρχικά. Με τον ποταμό να χρειάζεται εκτροπή για να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του φράγματος, δημιουργία τούνελ, το πολύ ζεστό καλοκαίρι τις ερήμου, οι συνθήκες εργασίας δεν ήταν οι ιδανικότερες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 112 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με τον J.G. Tierney να είναι ο πρώτος που έχασε τη ζωή του ψάχνοντας το κατάλληλο σημείο για την κατασκευή του φράγματος και το γιο του, Patrick W. Tierney να είναι ο τελευταίος, 13 χρόνια μετά. Το φράγμα είναι επισκέψιμο για τους τουρίστες από το 1937 και δέχεται περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο.

Hristiana

Επίσης απο πέρσι άνοιξε και η καινουργια γεφυρα πανω από τον ποταμό (Mike O'Callaghan-Pat Tillman Memorial Bridge, ή Hoover Dam Bypass) με εκπληκτική θέα προς το φράγμα αλλά όσοι πηγαίνουν εκεί πάνω να προσέχουν γιατί έχει δυνατός αέρας καθώς είναι η δεύτερη σε ύψος γέφυρα στις Η.Π.Α., όμως η θέα είναι φανταστική!

08/12/2021

Απάντηση

nanoula

ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΗΓΕΣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ?ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΝΗΜΕΙΑ Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΔΩ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

08/12/2021

Hristiana

Καλημέρα! Δεν ξέρω να σου πω για ταξιδωτικό γραφείο γιατι είμαι από Ρουμανία...Από τοποθεσίες οπωσδήποτε μην χασεις το Μουσείο Αναπαράστασης Χωριού,μεσα στο παρκο Herastrau, την παλια πόλη-εγινε ανακαίνηση προσφατα και ειναι φοβερός τόπος για βολτα, καφε ή νυχτερινη ζωη. εκει κοντα ειναι και το αρχοντικό του Vlad Tepes(γνωστος ως κωμης δρακουλα), η πλατειες του κεντρου, το πανεπιστημιο, οι κηποι Cismigiu (μπορεις να νοικιασεις βαρκουλα η ποδηλατο για βολτουλα στη λιμνη)...

08/12/2021

nanoula

μου απάντησες? δεν έβγαλε απάντηση

08/12/2021

Αφήστε στο σχολιό σας