Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μάντσεστερ - Πανόραμα

Μάντσεστερ

Ηνωμένο Βασίλειο
Μοιράσου το
Μάντσεστερ - Γκαλερί Τέχνης του Μάντσεστερ Γκαλερί Τέχνης του Μάντσεστερ
Manchester Art Gallery
Η Γκαλερί Τέχνης του Μάντσεστερ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ανάμεσα από το "χωρίο των Γκέϊ" και την πλατεία του Άλμπερτ και στεγάζεται σε ένα επιβλητικό σύμπλεγμα τριών κτιρίων, κατασκευής μεταξύ 1824 με 1826, που πρόσφατα (το Μάιο του 2002) ενώθηκαν μεταξύ τους. Η είσοδος στο μουσείο είναι δωρεάν κάτι που θα κάνει ακόμα και τους "λιγότερο οπαδούς" της τέχνης να του δώσουν μια ευκαιρία. Η γκαλερί στεγάζει την δημοτική συλλογή της πόλης, όπως επίσης έργα τέχνης διεθνούς σημασίας ενώ διαθέτει, όπως είναι φυσικό, και πολλά έργα που συνδέονται με την πόλη του Μάντσεστερ. Στα σημαντικότερα έργα τέχνης που περιλαμβάνει η γκαλερί τέχνης περιλαμβάνονται: Η συλλογή του Γάλλου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Pierre Adolphe Valette, αμέτρητα έργα της "Αγγλικής σχολής" και το Πικνίκ, ένα έργο του 1908 από των Βρετανό ζωγράφο Wynford Dewhurst, που γεννήθηκε στην πόλη.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Γκαλερί Τέχνης του Μάντσεστερ"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Μάντσεστερ » Γκαλερί Τέχνης του Μάντσεστερ
Πιστή αναπαράσταση Η έκθεση «Radical Figures: Post-war British Figurative Painting» στη Manchester Art Gallery εστιάζει στον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισαν καλλιτέχνες όπως ο Lucien Freud, ο David Hockney και ο Francis Bacon στην απήχηση της βρετανικής παραστατικής ζωγραφικής στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Καλλιτέχνες που βρήκαν τον τρόπο να αποδώσουν στον καμβά αυτό ακριβώς που έβλεπαν συνδυάζοντάς το με αυτό που αισθάνονταν. Διάρκεια : έως 16 Μαρτίου 2014, www.manchestergalleries.org
5 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Μάντσεστερ » Γκαλερί Τέχνης του Μάντσεστερ
Ανεξάρτητα από το πόσο πολύ ή λιγότερο καλλιτεχνική φύση είναι ο καθένας, σίγουρα στον συγκεκριμένο χώρο δύσκολα θα πλήξει. Προσφέρει πολυδιάστατη πληροφόρηση για την ιστορική εξέλιξη της πόλης. Για παράδειγμα μία λεπτομέρεια που θυμάμαι να με εντυπωσίασε είναι ότι η συνήθεια των βιομηχανιών να παρέχουν στους εργαζομένους γάλα, ξεκίνησε από εδώ όταν το 19ο αιώνα ένα εργοστάσιο βαφής κεραμικών επηρεασμένο από τις απόψεις των τότε επιστημόνων υιοθέτησε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη τακτική. el_astuto δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο μπορεί να σε πείσει, αλλά δεδομένου του ότι το εισιτήριο είναι μηδενικό, μάλλον αξίζει ως επιλογή! Καλά να περάσεις!
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Μάντσεστερ » Γκαλερί Τέχνης του Μάντσεστερ
Χμμ! Δεν ακούγεται κακή ιδέα! Μέσα στους επόμενους μήνες ενδέχεται να επισκεφτώ την πόλη. Μετά από μία επίσκεψη λοιπόν στο ναό του ποδοσφαίρου... δεν θα ήταν άσχημο να γνωρίσουμε και την καλλιτεχνική διάσταση του Μάντσεστερ.
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Μάντσεστερ » Γκαλερί Τέχνης του Μάντσεστερ
Πραγματικά αξίζει να το συμπεριλάβετε στην περιήγησή σας. Προσεγγίζει την τέχνη με μια σύγχρονη και ενδιαφέρουσα οπτική, ενώ ενδείκνυται για επισκέπτες όλων των ηλικιών!
8 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

den einai kai kati to eksairetiko opos tha thumasai pescadito ,alla nomizo oti aksizei na afieroseis ligo xrono kai na to episkefteis.:)
7 χρόνια πριν
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μάντσεστερ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μάντσεστερ - Γκαλερί Τέχνης του Μάντσεστερ Μάντσεστερ - Δημαρχείο του Μάντσεστερ Μάντσεστερ - Ολντ Τράφορντ & Μουσείο της Manchester United Μάντσεστερ - Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας Μάντσεστερ - M.E.N. Αρένα Μάντσεστερ - Πλατεία του Άλμπερτ Μάντσεστερ - Κήποι του Πικαντίλι Μάντσεστερ - Μουσείο του Μάντσεστερ Μάντσεστερ - Ψώνια στην «Οδό Αγοράς» Μάντσεστερ - Καθεδρικός του Μάντσεστερ Μάντσεστερ - Δρόμος του Kαναλιού Μάντσεστερ - Σταθμός Μάντσεστερ Πικαντίλι