Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μάντσεστερ - Πανόραμα

Μάντσεστερ

Ηνωμένο Βασίλειο
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Μάντσεστερ

Μάντσεστερ - Γκαλερί Τέχνης του Μάντσεστερ Γκαλερί Τέχνης του Μάντσεστερ
Manchester Art Gallery
"Η Γκαλερί Τέχνης του Μάντσεστερ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ανάμεσα από το "χωρίο των Γκέϊ" και την πλατεία του Ά..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Πραγματικά αξίζει να το συμπεριλάβετε στην περιήγησή σας. Προσεγγίζει την τέχνη με μια σύγχρονη και ενδιαφέρουσα οπτική, ενώ ενδείκνυται ..."
Μάντσεστερ - Δημαρχείο του Μάντσεστερ Δημαρχείο του Μάντσεστερ
Manchester Town Hall
"Το επιβλητικό δημαρχείο του Μάντσεστερ βρίσκεται επί της πλατείας του Άλμπερτ στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Χτίσ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Μάντσεστερ - Ολντ Τράφορντ & Μουσείο της Manchester United Ολντ Τράφορντ & Μουσείο της Manchester United
Old Trafford & Manchester United museum
"Αν είστε ποδοσφαιρόφιλος τότε η παρουσία σας στην πόλη του Manchester σίγουρα θα πρέπει να συνδυαστεί με μια επίσκεψη..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Παλιό μεν γήπεδο, αλλά δεν ονομάζεται τυχαία "Θέατρο των Ονείρων""
Μάντσεστερ - Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας Μουσείο Επιστήμης και Βιομηχανίας
Museum of Science and Industry
"Σίγουρα ένα διαφορετικό μουσείο από τα συνηθισμένα, το μουσείο της επιστήμης και της βιομηχανίας (MOSI) στο Μάντσεστε..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Μάντσεστερ - M.E.N. Αρένα M.E.N. Αρένα
Manchester Evening News Arena
"Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εσωτερικό συναυλιακό χώρο της πόλης του Manchester, με χωρητικότητα που ξεκινά από 3.000..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Μάντσεστερ - Πλατεία του Άλμπερτ Πλατεία του Άλμπερτ
Albert Square
"Η πλατεία έχει πάρει το όνομα της από των πρίγκηπα Άλμπερτ που ήταν ο σύζυγος της βασίλισσας Βικτόριας, μια εκ των ση..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μάντσεστερ - Κήποι του Πικαντίλι Κήποι του Πικαντίλι
Piccadilly Gardens
"Οι Κήποι του Πικαντίλι είναι ένας μικρός χώρος πρασίνου, που βρίσκεται στο τέλος της Market Street και στην αρχή του ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μάντσεστερ - Μουσείο του Μάντσεστερ Μουσείο του Μάντσεστερ
Manchester Museum
"Το μουσείο του Manchester βρίσκεται στην λεωφόρο της Οξφόρδης και ανήκει στο ομώνυμο πανεπιστήμιο της πόλης. Θεωρείτα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μάντσεστερ - Ψώνια στην «Οδό Αγοράς» Ψώνια στην «Οδό Αγοράς»
Market Street
"Αν και υπάρχουν εκατοντάδες σημεία στην πόλη για ψώνια, εμείς θα επικεντρωθούμε σε μία οδό που μπορείτε να συνδυάσετε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Η Market Street στο Μάντσεστερ είναι μεταξύ άλλων ένας από τους λόγους που κατάφεραν οι Βρετανοί να μετατρέψουν μια κατά πολλούς γκρίζα π..."
Μάντσεστερ - Καθεδρικός του Μάντσεστερ Καθεδρικός του Μάντσεστερ
Manchester Cathedral
"Το επίσημο όνομα του Καθεδρικού του Μάντσεστερ είναι "The Cathedral and Collegiate Church of St Mary, St Denys and St..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μάντσεστερ - Δρόμος του Kαναλιού Δρόμος του Kαναλιού
Canal Street
"Ο δρόμος του καναλιού βρίσκεται στη δυτική πλευρά του καναλιού Rochdale και αρχικά αναπτύχθηκε παράλληλα με αυτό καθώ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μάντσεστερ - Σταθμός Μάντσεστερ Πικαντίλι Σταθμός Μάντσεστερ Πικαντίλι
Manchester Piccadilly station
"Αν φτάσετε στην πόλη με το τρένο από το Λονδίνο τότε το πρώτο σημείο της πόλης που θα έρθετε σε επαφή θα είναι ο επιβ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μάντσεστερ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 502.900
Νόμισμα: Στερλίνα (£)
Αεροδρόμιο/α: Manchester (MAN)
Περιγραφή: Το Μάντσεστερ βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της Αγγλίας και αποτελεί έδρα ενός από τους μεγαλύτερους μητροπολιτικούς δήμους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πληθυσμός της πόλης δεν ξεπερνά τις 500.000 κατοίκους όμως η ευρύτερη περιοχή φιλοξενεί περισσότερους από 2.600.000 ανθρώπους. Εκτείνεται στις πεδιάδες Cheshire και Pennines και μια σειρά από ιστορικές περιγραφές αποδεικνύουν ότι η ίδρυση της πόλης συνδέεται με την ανάπτυξη του οικισμού που δημιουργήθηκε δίπλα στο ρωμαϊκό φρούριο Mamucium. Από το συνδυασμό μάλιστα του ονόματος του φρουρίου με τις λέξεις ceaster που σημαίνει πόλη και mamma που περιγράφει τη μητέρα, πιστεύεται ότι προέκυψε το όνομα της πόλης. To Μάντσεστερ έπαιξε καθοριστικό ρόλο κατά τη βιομηχανική επανάσταση καθώς υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα κλωστοϋφαντουργίας και εμπορίου βαμβακερών υφασμάτων. Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης περιγράφεται η γρήγορη αστικοποίηση και η ταυτόχρονη ανάδειξη σημαντικών κεφαλαιοκρατών καθώς και της αστικής τάξης. Ο ακμάζον βιομηχανικός τομέας της περιοχής υπέστη τις αρνητικές συνέπειες του πολέμου καθώς το μεγαλύτερο μέρος τον εργοστασίων μετατράπηκε σε εργοστάσια παραγωγής πολεμικού εξοπλισμού. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη στοχοποίηση τους από την γερμανική αεροπορία που στις 23 και 24 Δεκεμβρίου του 1940 εξαπέλυσε έναν από τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς της ιστορίας με περισσότερους από 467 τόννους εκρηκτικών. Ο βομβαρδισμός που ονομάστηκε "Christmas Blitz" συγκλόνισε ολόκληρο το Μάντσεστερ, έπληξε τον άμαχο πληθυσμό και κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό τις υποδομές της πόλης. Μετά το τέλος του πολέμου οι οικονομικοί ρυθμοί της πόλης ανέκαμψαν χωρίς όμως να αγγίξουν τα προηγούμενα επίπεδα καθώς συνδυάστηκε με την πτώση του κλάδου των υφασμάτων. Το Μάντσεστερ περηφανεύεται για τη δημιουργία του πρώτου στον κόσμο σιδηροδρομικού σταθμού καθώς και για μια σειρά επιστημονικών επιτευγμάτων όπως η διάσπαση του ατόμου και ο πρώτος προγραμματιζόμενος υπολογιστής που συντελέστηκαν εδώ. Μπορείτε να προσεγγίσετε την πόλη μέσω του διεθνούς αεροδρομίου που διαθέτει, μέσω του σύγχρονου οδικού δικτύου αλλά και μέσω σιδηροδρόμου που τη συνδέει με τις μεγαλύτερες πόλης της Αγγλίας.
Γλώσσα: Αγγλικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιYes
ΌχιNo
ΕυχαριστώThanks
ΠαρακαλώPlease
ΚαλημέραGood morning
ΚαληνύχταGood night
Γεία σου!Hello

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Μάντσεστερ
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Πανεπιστήμια
Κοντινότεροι προορισμοί