Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μιλάνο - Πανόραμα πόλης

Μιλάνο

Ιταλία
Μοιράσου το
Μιλάνο - Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β΄ Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β΄
Galleria Vittorio Emanuele II
Πρόκειται για το επιβλητικό κτίριο αριστερά του Καθεδρικού επί της Πιάτσα ντελ Ντουόμο και είναι στην ουσία ένα από τα παλιότερα εμπορικά κέντρα του κόσμου.

Ονομάστηκε εκ τιμής του πρώτου βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, του Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄ ενώ σχεδιάστηκε το 1861 και κατασκευάστηκε μεταξύ του 1865 με 1877. Το κτίριο αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές που τέμνονται σε ένα οκτάγωνο που καλύπτει το δρόμο που συνδέει της πλατείες Πιάτσα ντελ Ντουόμο με την Πιάτσα ντελα Σκάλα.

Η Γκαλερία στεγάζει πολυτέλειες οίκους ένδυσης όπως τους Prada, Armani, Versace και άλλους, καθώς και μαγαζιά με κοσμήματα, βιβλία και πίνακες ενώ δεν λείπουν τα υπερπολυτελή ρεστοράν, καφέ και μπαρ.

αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β΄"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β΄"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μιλάνο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μιλάνο - Καθεδρικός του Μιλάνο Μιλάνο - Πλατεία «Πιάτσα ντελ Ντουόμο» Μιλάνο - Ψώνια στο Μιλάνο Μιλάνο - Πάρκο Σεμπιόνε Μιλάνο - Όπερα «Λα Σκάλα» του Μιλάνου Μιλάνο - Γήπεδο «Τζιουζέπε Μεάτσα» (Σαν Σίρο) Μιλάνο - Κάστρο του Σφόρζα Μιλάνο - Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β΄ Μιλάνο - Μυστικό Δείπνο στην Εκκλησία της Αγ.Μαρίας Μιλάνο - Πινακοθήκη Μπρέρα Μιλάνο - Δημόσιοι Κήποι «Ίντρο Μοντανέλι» Μιλάνο - Εκκλησία «Σαν Μαουρίτσιο αλ Μοναστέρο Ματζιόρε» Μιλάνο - Βιβλιοθήκη & Πινακοθήκη του Αμβρόσιου Μιλάνο - Τεχνητή Λίμνη «Ιδροσκάλο» Μιλάνο - Εθνικό Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας «Λεονάρντο ντα Βίντσι»