Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μόσχα - Θέα απο λόφο Sparrow

Μόσχα

Ρωσία
Μοιράσου το
Μόσχα - Πύργος Ονστανκίνο Πύργος Ονστανκίνο
Ostankinskaya telebashnya
Πρόκειται για ένα πανύψηλο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πύργο που ξεπερνά τα 540 μέτρα και βρίσκεται στην κεντρική Μοσχοβίτικη περιοχή Ονστανκίνο. Αποτελεί το υψηλότερο οικοδόμημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και βρίσκεται στην τέταρτη θέση της σχετικής κατάταξης σε ολόκληρο τον κόσμο. Σχεδιάστηκε από τον Νικολάι Νικίτιν ενώ η κατασκευή του ξεκίνησε το 1963 ώστε να είναι έτοιμο το 1967 στο πλαίσιο του εορτασμού της πεντηκοστής επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης. Για εννέα χρόνια και μέχρι την ανέγερση του πύργου τηλεπικοινωνιών του Καναδά υπήρξε το υψηλότερο ανθρώπινο οικοδομικό κατασκεύασμα. Το 1994 υπήρξε σχέδιο για την αύξηση του ύψους του πύργου έως τα 561 μέτρα με την προσθήκη επιπλέον κεραίας το οποίο όμως δεν τέθηκε σε εφαρμογή λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Οι διαστάσεις του κτιρίου το κάνουν ευδιάκριτο και από τα σημεία του ορίζοντα έτσι μπορείτε να το προσεγγίσετε και να περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα θαυμάζοντας τη θέα της πόλης καθώς ο πύργος είναι επισκέψιμος για το κοινό.
Πρόσβαση: Μπορείτε να μεταβείτε στον πύργο Ονστανκίνο μέσω των γραμμών 25 και 85 του λεωφορείου και των γραμμών 9,36,37,73 του τρόλεϊ. Και στις δύο περιπτώσεις αποβιβαστείτε στην ομώνυμη στάση και θα βρεθείτε μπροστά στο τεράστιο οικοδόμημα.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πύργος Ονστανκίνο"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μόσχα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μόσχα - Κρεμλίνο Μόσχα - Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου Μόσχα - Καθεδρικός Ναός του Σωτήρος Μόσχα - Πύργος Ονστανκίνο Μόσχα - Κόκκινη Πλατεία Μόσχα - Μαυσωλείο του Λένιν Μόσχα - Κρατικό Iστορικό Mουσείο της Ρωσίας Μόσχα - Κρατική Πινακοθήκη Τετιακόφ Μόσχα - Θέατρο Μπολσόι Μόσχα - Στάδιο Λουσνίκι Μόσχα - Διεθνές Εμπορικό Κέντρο της Μόσχας