Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μύκονος - Μικρή Βενετία

Μύκονος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Μύκονος

Μύκονος - Χώρα της Μυκόνου Χώρα της Μυκόνου
"Η Χώρα της Μυκόνου είναι χτισμένη στη δυτική άκρη του νησιού, στο μέσο ενός μεγάλου κόλπου που σχηματίζεται από τους ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μύκονος - Μικρή Βενετία της Μυκόνου Μικρή Βενετία της Μυκόνου
"Ίσως η πιο πολυφωτογραφημένη και γοητευτική περιοχή της Μυκόνου, η "Μικρή Βενετία" ή Αλευκάντρα, είναι μία γραφική γε..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Κακοκαιρία δεν πετύχαμε, ήπιαμε όμως κοκτέιλ στο "Caprice" (ένα απο τα ωραιότερα μπαράκια) με πανσέληνο. Όχι, δεν σεληνιαστήκαμε, αλλά ..."
Μύκονος - Ανεμόμυλοι της Μυκόνου Ανεμόμυλοι της Μυκόνου
"Σήμα κατατεθέν της Μυκόνου οι ανεμόμυλοι της, είναι διεθνώς αναγνωρίσιμα, χάρη στις άπειρες φωτογραφίες και καρτ-ποστ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μύκονος - Παραλίες της Μυκόνου Παραλίες της Μυκόνου
"Είναι γεγονός ότι το σημαντικότερο τουριστικά σημείο της Μυκόνου είναι οι παραλίες της, αφού εκεί περνά η πλειοψηφία ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Απο όσες προλάβαμε να επισκεφτούμε και να βουτήξουμε, ψηφίζουμε δαγκωτό "Ελιά". Οι διάσημες Pradise και Super Paradise παραείναι φασαριόζ..."
Μύκονος - Παναγιά Παραπορτιανή Παναγιά Παραπορτιανή
"Ανάμεσα στις περισσότερες από 600 εκκλησίες που υπάρχουν στο νησί, η Παναγία Παραπορτιανή κατέχει μία ξεχωριστή θέση,..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Μύκονος - Δήλος Δήλος
"Η Δήλος μαζί με τη Ρήνεια αποτελούν μέρος του ενιαίου νησιωτικού συμπλέγματος της Μυκόνου. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 13 ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ. ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΙΦΝΟΥ ΚΑΜΑΡΕΣ, ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΑΛΛΟΝ ΧΩΡΙΟ. Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΑΡΤΕΜΩΝ..."
Μύκονος - Ο Πελεκάνος της Μυκόνου «Πέτρος» Ο Πελεκάνος της Μυκόνου «Πέτρος»
"Ένα ακόμη πολυφωτογραφημένο αξιοθέατο είναι ο πελεκάνος, που αποτελεί τη μασκότ της Μυκόνου εδώ και χρόνια. Η ιστορία..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μύκονος - Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου
"Άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το 1985, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την προβολή της ναυτικής ιστορίας και της εμπ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μύκονος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 9.320
Αεροδρόμιο/α: Μυκόνου (JMK)
Περιγραφή: "Το νησί των ανέμων", η Μύκονος είναι ο πιο κοσμοπολίτικος τουριστικός προορισμός της χώρας μας και διάσημη παγκοσμίως για τα ξέφρενα πάρτι που διαρκούν μέχρι το πρωί, προσελκύοντας κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, στους οποίους συγκαταλέγονται πολλές διασημότητες διεθνούς εμβέλειας. Ωστόσο η Μύκονος διαθέτει και άπειρες ομορφιές, αλλά και μία μακραίωνη ιστορία. Σύμφωνα με τη μυθολογία, το όνομα του νησιού προέρχεται από το Μύκονο, γιο του μυθικού βασιλιά της Δήλου Ανίου και της νύμφης Ρυούς και από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι την αρχαιότητα αποικήθηκε διαδοχικά από τους Αιγύπτιους, τους Ικάριους, τους Φοίνικες, τους Κρήτες και τους Ίωνες. Κατά τους ιστορικούς χρόνους, ο Ηρόδοτος αναφέρει τη Μύκονο ως ορμητήριο των Περσών, ενώ στα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν μέλος της Αθηναϊκής Συμμαχίας και λάτρευαν το Δωδεκάθεο. Ακολούθησε η κατάκτηση από τους Ρωμαίους και στη συνέχεια αποτέλεσε μέρος της Βυζαντινής, μαζί με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Το 1204 περιήλθε στην κατοχή των Φράγκων, που κράτησε μέχρι το 1390, για να ακολουθήσουν οι Βενετοί και οι Τούρκοι. Κατά το διάστημα της Τουρκοκρατίας, η Μύκονος εξελίχθηκε σε ναυτικό νησί, με σημαντικότατες εμπορικές δραστηριότητες, που έφεραν την οικονομική άνθηση. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συμβολή του νησιού στην Επανάσταση του 1821, προσφέροντας τα πλοία του, με πρωτοστάτισσα τη Μαντώ Μαυρογένους, μία από τις σημαντικότερες μορφές της Επανάστασης. Με την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους, η Μύκονος συνεχίζει την οικονομική ανάπτυξη, που διήρκεσε μέχρι τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που σε συνδυασμό με την επικράτηση της νέας τεχνολογίας, αφαίρεσαν τη δύναμη του νησιού. Στα μέσα της δεκαετίας του 1950, η Μύκονος αποτέλεσε ένα από τα πρώτα ελληνικά νησιά που προσέλκυσαν μαζικό τουρισμό, χάρη στη φυσική ομορφιά της, τον ήλιο και τη θάλασσα, ενώ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1960 ήταν ήδη αγαπημένος προορισμός διάσημων προσωπικοτήτων από το διεθνές τζετ σετ. Τις δεκαετίες που ακολούθησαν, η Μύκονος έγινε της μόδας για κάθε καλλιτέχνη, πολιτικό και επιχειρηματία και διάσημοι όπως ο Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, η Μπριζίτ Μπαρντό, ο Ζαν Μορό και η Γκρέις Κέλυ επισκέπτονταν το νησί σε συχνή βάση. Πλέον η Μύκονος αποτελεί μία σταθερή αξία, που συνδυάζει τον κοσμοπολίτικο αέρα της με την κυκλαδίτικη ομορφιά και παρά τον μαζικό τουρισμό, δεν παύει να εκπλήσσει θετικά τον επισκέπτη της με τις αυθεντικές ομορφιές της. Η πρόσβαση στο νησί μπορεί να γίνει είτε πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά, είτε αεροπορικώς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Μύκονος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί