Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μύκονος - Μικρή Βενετία

Μύκονος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Μύκονος - Μικρή Βενετία της Μυκόνου Μικρή Βενετία της Μυκόνου
Ίσως η πιο πολυφωτογραφημένη και γοητευτική περιοχή της Μυκόνου, η "Μικρή Βενετία" ή Αλευκάντρα, είναι μία γραφική γειτονιά χτισμένη πάνω στη θάλασσα και θυμίζει πολύ τη Βενετία, γεγονός στο οποίο οφείλεται το όνομά της.

Πρόκειται για μία συνοικία που χτίστηκε στα μέσα του 18ου αιώνα και στέγασε οικίες πλούσιων εμπόρων και καπεταναίων. Κομψά και πανέμορφα σπίτια με πολύχρωμα χαγιάτια, παράθυρα, σκάλες και ξύλινους εξώστες, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, δίνουν την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται στη γνωστή ιταλική πόλη.

Τα απογεύματα, εκατοντάδες επισκέπτες μαζεύονται εδώ, για να θαυμάσουν ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του Αιγαίου, αλλά ένα εξίσου μαγευτικό θέαμα είναι όταν έχει κακοκαιρία και η άγρια θάλασσα χτυπά τα βράχια και τα σπίτια.

αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μικρή Βενετία της Μυκόνου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Μύκονος » Μικρή Βενετία της Μυκόνου
Κακοκαιρία δεν πετύχαμε, ήπιαμε όμως κοκτέιλ στο "Caprice" (ένα απο τα ωραιότερα μπαράκια) με πανσέληνο. Όχι, δεν σεληνιαστήκαμε, αλλά παρά την κούραση που μας βάραινε σαν άγκυρα, καθήσαμε μέχρι το πρωί! Πραγματικό ταξίδι στο χρόνο σε απόσταση μιας ανάσας απο το κέντρο της χώρας
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μύκονος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μύκονος - Χώρα της Μυκόνου Μύκονος - Μικρή Βενετία της Μυκόνου Μύκονος - Ανεμόμυλοι της Μυκόνου Μύκονος - Παραλίες της Μυκόνου Μύκονος - Παναγιά Παραπορτιανή Μύκονος - Δήλος Μύκονος - Ο Πελεκάνος της Μυκόνου «Πέτρος» Μύκονος - Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου