Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Όλυμπος - Θέα του βουνού απο τα νότια

Όλυμπος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στον Όλυμπος

Όλυμπος - Εθνικός Δρυμός Ολύμπου Εθνικός Δρυμός Ολύμπου
"Πρόκειται ίσως για τον σημαντικότερο εθνικό δρυμό της χώρας και περιλαμβάνει 3.933 εκτάρια. Ιδρύθηκε το 1938 και αποτ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Το αγαπημένο μου μέρος επί της γης..."
Όλυμπος - Ορεινές Διαδρομές Ολύμπου Ορεινές Διαδρομές Ολύμπου
"Ο Όλυμπος προσφέρει αρκετές ορεινές διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε και να απολαύσετε την πλούσια φύση του βου..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Όλυμπος - Λιτόχωρο Λιτόχωρο
"Το Λιτόχωρο είναι μια κωμόπολη χτισμένη στους πρόποδες του Ολύμπου με πληθυσμό περίπου 7.000 ατόμων. Βρίσκεται σε υψό..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Με ορμητήριο το Λιτόχωρο μπορείτε να κάνετε πολλές εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή, όπως να φτάσετε μέχρι το αρχαίο Δίον, την ιερή πόλη τω..."
Όλυμπος - Καταφύγια Ολύμπου Καταφύγια Ολύμπου
"Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα μιας διανυκτέρευσης στο βουνό των θεών; Αν σας φαίνεται ελκυστική τότε στον Όλυμπο θα βρεί..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Μην γκρινιάζετε για τα λεφτά... πάρτε τα βουνά... τζάμπα είναι!"
Όλυμπος - Ορειβασία - Αναρρίχηση στον Όλυμπο Ορειβασία - Αναρρίχηση στον Όλυμπο
"Ο Όλυμπος διαθέτει ορισμένες από τις δυσκολότερες βουνοπλαγιές της χώρας και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Όλυμπος - Δίον Δίον
Αρχαιολογικός χώρος και Μουσείο
"Το Δίον είναι ένα μικρό χωριό με τεράστια ιστορική σημασία, χτισμένο στους πρόποδες του Ολύμπου. Η πρώτη του αναφορά ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Όλυμπος - Μοναστήρια και μονές του Ολύμπου Μοναστήρια και μονές του Ολύμπου
"Από τα διάφορα μοναστήρια και μονές του Ολύμπου, η σημαντικότερη και διασημότερη μονή είναι αναμφίβολα η Ιερά Μονή το..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Βιντεοφωτογραφίες από την επίσκεψή μας στην παλαιά Ι. Μ. Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, λίγο πριν το 2ο lockdown (Νοέμβριος 2020)...Αξίζει......"
Όλυμπος - Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου
"Ένας μοναδικός Μαραθώνιος που γίνεται στις αρχές Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο από το 1986. Η αφετηρία γίνεται από το καταφύ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Όλυμπος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Περιγραφή: Ο Όλυμπος είναι κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο πιο γνωστό μέρος της Ελλάδας στον κόσμο (μετά την Ακρόπολη της Αθήνας). Κατά την Αρχαία Ελληνική μυθολογία ήταν το βουνό που στην κορυφή του κατοικούσαν οι δώδεκα θεοί. Με ύψος 2.917 μέτρα, είναι το ψηλότερο βουνό της χώρας και το δεύτερο ψηλότερο στα Βαλκάνια. Αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ Μακεδονίας και Θεσσαλίας όμως διοικητικά ανήκει στην πρώτη. Με "όπλα" την εύκολη πρόσβαση και της ανταγωνιστικές τιμές, ο Όλυμπος αποτελεί μια ιδανική επιλογή για μια εκδρομή. Το Λιτόχωρο βρίσκετε πάνω στην σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη ενώ λίγο παραπέρα βρίσκετε και η εθνική οδός. Ο Όλυμπος είναι ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας καθώς ανακηρύχτηκε προστατευμένη ζώνη από το 1938. Αποτέλεσμα αυτού είναι η φύση να έχει μείνει ανέγγιχτη και έτσι το βουνό των θεών θεωρείτε ως ένα από τα τελευταία καταφύγια της παρθένας φύσης στην Ευρώπη.

Ταξιδολογίτες στον Όλυμπος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί