Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Όλυμπος - Θέα του βουνού απο τα νότια

Όλυμπος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Όλυμπος - Εθνικός Δρυμός Ολύμπου Εθνικός Δρυμός Ολύμπου
Πρόκειται ίσως για τον σημαντικότερο εθνικό δρυμό της χώρας και περιλαμβάνει 3.933 εκτάρια. Ιδρύθηκε το 1938 και αποτελεί ένα σημαντικό καταφύγιο για πολλά είδη θηλαστικών καθώς και μια εντυπωσιακή ποικιλία χλωρίδας με θάμνους σε χαμηλό υψόμετρο, πολλά πεύκα που σχηματίζουν πυκνά δάση στα μέσα ύψη και έντονη παρουσία του κόκκινου κρίνου στα μεγάλα υψόμετρα. Η χλωρίδα και πανίδα της περιοχής έχει και πολύ μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον, για παράδειγμα ένα από τα ενδημικά είδη του δρυμού, το Jankea helreichii, αποτελεί λείψανο της εποχής των παγετώνων. Εκτός από την επιστήμη όμως ο εθνικός δρυμός του Ολύμπου προσφέρεται και για πλήθος δραστηριοτήτων, όπως ορειβασία, ποδηλασία και περιπάτους ενώ επί του εθνικού δρυμού βρίσκονται και διάφορα καταφύγια σε περίπτωση που επιθυμείτε να διανυκτερεύσετε.
Πρόσβαση: Η πρόσβαση στον εθνικό δρυμό του Ολύμπου μπορεί να γίνει από το Λιτόχωρο. Από εκεί ξεκινάει και ο μοναδικός αυτοκινητόδρομος που οδηγεί στο δρυμό και συνδέει το χωριό με τη θέση Πριόνια σε υψόμετρο 1000 μέτρα.
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Εθνικός Δρυμός Ολύμπου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Όλυμπος » Εθνικός Δρυμός Ολύμπου
Το αγαπημένο μου μέρος επί της γης...
7 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Πανέμορφος, δυστυχώς έχω καταφέρει να φτάσω μέχρι τα Πριόνια μόνο, όμως με την πρώτη ευκαιρία σίγουρα θα ανέβω πιο ψηλά.
7 χρόνια πριν
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Όλυμπος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Όλυμπος - Εθνικός Δρυμός Ολύμπου Όλυμπος - Ορεινές Διαδρομές Ολύμπου Όλυμπος - Λιτόχωρο Όλυμπος - Καταφύγια Ολύμπου Όλυμπος - Ορειβασία - Αναρρίχηση στον Όλυμπο Όλυμπος - Δίον Όλυμπος - Μοναστήρια και μονές του Ολύμπου Όλυμπος - Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου