Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Όλυμπος - Θέα του βουνού απο τα νότια

Όλυμπος

Ελλάδα
Μοιράσου το
Όλυμπος - Καταφύγια Ολύμπου Καταφύγια Ολύμπου
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα μιας διανυκτέρευσης στο βουνό των θεών; Αν σας φαίνεται ελκυστική τότε στον Όλυμπο θα βρείτε εννέα καταφύγια. Το πιο γνωστό καταφύγιο είναι το Καταφύγιο Α «Σπήλιος Αγαπητός» (τηλ. 23520-81800 ή 81329). Βρίσκεται χτισμένο στη θέση «Μπαλκόνι» σε υψόμετρο 2100 μέτρα και έχει εστιατόριο και χωρητικότητα 110 ατόμων. Το Καταφύγιο Β «Βρυσοπούλες ή ΚΕΟΑΧ» (τηλ. 24930-62163 ή 23467) βρίσκεται στη χαράδρα «Μαυρατζά», στη νότια πλευρά του βουνού και σε υψόμετρο 1800 μέτρα. Το καταφύγιο ανήκει στο στρατό και χρειάζεται προσυνεννόηση με τη στρατιωτική μονάδα μέσω του τηλεφώνου. Το Καταφύγιο Γ «Χρήστος Κάκκαλος» (6937361689) βρίσκεται στην άκρη του Οροπεδίου των Μουσών σε ύψος 2650 μέτρων και διαθέτει καταπληκτική θέα προς τις κορυφές αλλά και προς τη θάλασσα. Το Καταφύγιο Δ, «Σταυρός» ή «Δημήτριος Μπουντόλας» είναι το μοναδικό καταφύγιο που μπορεί κάποιος να το προσεγγίσει με αυτοκίνητο καθώς βρίσκεται επί του δρόμου Λιτόχωρο-Πριόνια σε υψόμετρο 944 μέτρων. Η κουζίνα του είναι πλούσια και με φιλικές τιμές και ενδείκνυται μια επίσκεψη για να απολαύσετε το φαγητό σας με θέα τον κάμπο της Πιερίας και τη θάλασσα. Το Καταφύγιο Σ.Ε.Ο., «Γιόσος Αποστολίδης» (2310-224710) είναι το υψηλότερο ελληνικό καταφύγιο και καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 2700 μέτρων δίπλα στην κορυφή «Προφήτης Ηλίας». Άλλα καταφύγια είναι του «Πετρόστρουγκα», του «Κρεβάτια» Βροντούς, της «Κορομηλιές» Λεπτοκαρυάς και της περιοχής «Κορομηλιά» Δίου.
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Καταφύγια Ολύμπου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Όλυμπος » Καταφύγια Ολύμπου
Δεν ξέρω αν κάνω λάθος αλλά όταν είχα ανέβει εγώ, το ποσοστό ελλήνων και ξένων επισκεπτών ήταν συντριπτικό υπέρ των ξένων. Ίσως η κρίση μας βοηθήσει να γνωρίσουμε λίγο περισσότερο τη χώρα μας!
10 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Δεν έχεις άδικο. Εγώ όταν πήγα συνάντησα πολλούς Ισπανούς ενώ όταν φεύγαμε μόλις έμπαινε στο καταφύγιο ένα γκρουπ Ιταλών. Πραγματικά, όμως, εγώ που είμαι και από εκεί κοντά δεν περνάει μήνας που να μην πάω Κυριακή μεσημεράκι για καφέ.
10 χρόνια πριν
Όλυμπος » Καταφύγια Ολύμπου
Εμείς πήγαμε 15αύγουστο και παγώσαμε. Εννοείται πως θέλεις χειμωνιάτικες πιτζάμες και μια (ίσως και δύο )κουβέρτες. Το πρωινό ξύπνημα όλα τα λεφτά!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Όλυμπος » Καταφύγια Ολύμπου
Η αίσθηση του ύπνου στα 1000 μέτρα υψόμετρο είναι κάτι μαγικό!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Όλυμπος » Καταφύγια Ολύμπου
Μην γκρινιάζετε για τα λεφτά... πάρτε τα βουνά... τζάμπα είναι!
10 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά...
8 χρόνια πριν
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Όλυμπος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Όλυμπος - Εθνικός Δρυμός Ολύμπου Όλυμπος - Ορεινές Διαδρομές Ολύμπου Όλυμπος - Λιτόχωρο Όλυμπος - Καταφύγια Ολύμπου Όλυμπος - Ορειβασία - Αναρρίχηση στον Όλυμπο Όλυμπος - Δίον Όλυμπος - Μοναστήρια και μονές του Ολύμπου Όλυμπος - Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου