Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Πράγα - Πανόραμα πόλης

Πράγα

Τσεχία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Πράγα

Πράγα - Πλατεία της Παλιάς Πόλης Πλατεία της Παλιάς Πόλης
Old Town Square
"Η ιστορική πλατεία της παλιάς πόλης αποτελεί μια όαση ανοιχτού χώροι περικυκλωμένη από τα στενάκια της παλιάς πόλης. ..." περισσότερα »
αρέσει σε 18 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Πανέμορφη πλατεία γεμάτη ζωή."
Πράγα - Γέφυρα του Καρόλου Γέφυρα του Καρόλου
Karlův most
"Μια από της διασημότερες γέφυρες της Ευρώπης, η Γέφυρα του Καρόλου (στα τσεχικά: Karlův most) ήταν μέχρι και το 1841,..." περισσότερα »
αρέσει σε 17 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"2 το πολύ 3 μέρες στην Πράγα ??? χμμμ... καλά, οι γιαπωνέζοι τουρίστες κάθονται μόνο μερικές ώρες και μετά πετάν για Ρώμη... Εκτός από τα..."
Πράγα - Κάστρο της Πράγας Κάστρο της Πράγας
Pražský hrad
"Πρόκειται για το μεγαλύτερο μεσαιωνικό κάστρο της Ευρώπης το οποίο αποτελούσε κύρια κατοικία των Τσέχων βασιλιάδων γι..." περισσότερα »
αρέσει σε 13 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Μην ξεχάσετε να πάτε κ στην περίφημη οδό των Αλχημιστών. Εκεί βρίσκεται κ ένα από τα σπίτια που έχει μείνει ο διάσημος, κ αγαπημένος μου,..."
Πράγα - Καθεδρικός του Αγ. Βίτους Καθεδρικός του Αγ. Βίτους
St. Vitus Cathedral
"Ο Ρωμαιοκαθολικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου είναι αναμφισβήτητα η σημαντικότερη εκκλησία της Τσεχίας και έδρα τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 13 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πράγα - Αστρονομικό Ρολόι & Δημαρχείο Αστρονομικό Ρολόι & Δημαρχείο
Prague Orloj & City Hall
"Το αστρονομικό ρολόι βρίσκεται σε μια πλευρά του δημαρχείου και το παλιότερο κομμάτι του φτιάχτηκε των 15ο αιώνα. Πρό..." περισσότερα »
αρέσει σε 12 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πράγα - Εβραϊκή Συναγωγή και Νεκροταφείο Εβραϊκή Συναγωγή και Νεκροταφείο
Jewish Synagogue & Cemetery
"Η Εβραϊκή συναγωγή της Πράγας θεωρείται η παλιότερη λειτουργική συναγωγή στην Ευρώπη. Χτίστηκε το 1270 και με εξαίρεσ..." περισσότερα »
αρέσει σε 7 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Η επίσκεψη σε ένα νεκροταφείο μπορεί να θεωρείται περίεργη ή να φοβίζει κάποιους, για μένα είναι από τα must seen , ιδιαίτερα σε μια χώρ..."
Πράγα - Φαγητό & Μπύρα στην Πράγα Φαγητό & Μπύρα στην Πράγα
"Δοκιμάστε το διάσημο Gulas που είναι μια σούπα με βοδινό και σε αντίθεση με την ουγγαρέζικη εκδοχή του δεν είναι τόσο..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Έφαγα ένα νόστιμο γλυκό (κοντά στο κάστρο), που ονομάζεται "trdelnik", θα πρέπει να το δοκιμάσετε!"
Πράγα - Κάρλοβυ Βάρυ Κάρλοβυ Βάρυ
Karlovy Vary
"Πρόκειται για μία ιστορική λουτρόπολη που βρίσκεται στη Δυτική Βοημία, στη συμβολή των ποταμών Teplá και Ohře, σε από..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Γραφική πόλη, μου άρεσε ιδιαίτερα η περιοχή στο ποτάμι με τα παπάκια και τα κοσμοπολίτικα cafe!"
Πράγα - Καθεδρικός Ναός Αγίου Νικολάου Καθεδρικός Ναός Αγίου Νικολάου
Kostel sv. Mikuláse
"Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Νικολάου είναι μία όμορφη εκκλησία που βρίσκεται στην πλατεία του Ιστορικού Κέντρου. Χτίσ..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πράγα - Εθνικό Μουσείο Τσεχίας Εθνικό Μουσείο Τσεχίας
Narodni Muzeum
"Ιδρύθηκε το 1818 και στεγάζει περισσότερα από 14 εκατομμύρια αντικείμενα της φυσικής ιστορίας, ιστορίας της τέχνης, μ..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Η αλήθεια είναι ότι το κτίριο του μουσείου είναι αξιόλογο, τα εκθέματα όμως.... Ειδικά αν προέρχεσαι από χώρα με ιστορία και πολιτισμό το..."
Πράγα - Μουσείο Κάφκα Μουσείο Κάφκα
Franz Kafka Museum
"Το σπίτι όπου έζησε ο μεγάλος Τσεχοεβραίος συγγραφέας που με τα έργα του σηματοδότησε μία νέα εποχή στη λογοτεχνία το..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πράγα - Τσεσκύ Κρούμλοβ Τσεσκύ Κρούμλοβ
Český Krumlov
"Το Τσεσκύ Κρούμλοβ είναι μία μικρή πόλη στα νότια της Πράγας, γνωστή για την γοτθική αρχιτεκτονική του ιστορικού της..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πράγα - Λορέτο Λορέτο
Loreto
"Πρόκειται για ένα οικιστικό συγκρότημα θρησκευτικού χαρακτήρα σε μπαρόκ αρχιτεκτονική, του οποίου η κατασκευή ξεκίνησ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Πράγα - Καταστήματα με αψέντι Καταστήματα με αψέντι
"Τα absinth shops της «χρυσής πόλης» και της «μητέρας των πόλεων» είναι ένα από τα μέρη που πρέπει σίγουρα να επισκεφ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Πράγα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 1.267.449
Νόμισμα: Κορόνα Τσεχίας (Kč)
Αεροδρόμιο/α: Prague Vaclav Havel (PRG)
Περιγραφή: Η "χρυσή πόλη", όπως συχνά καλείται η Πράγα, είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας. Χτισμένη επί του ποταμού Μολδάβα (Vltava) η Πράγα είχε την τύχη να μείνει σχεδόν άθιχτη από τους δύο παγκόσμιους πολέμους με συνέπεια να αποτελεί σήμερα ένα διαμάντι βγαλμένο από το παρελθόν. Η ιστορία της πόλης ξεκίνησε από το 200 μ.χ. όταν και πρωτοκατοικήθηκε από Κελτικά φύλα. Οι χρυσές σελίδες της ιστορίας της όμως γράφτηκαν από 14ο αιώνα και για τους επόμενους 2 αιώνες όταν και η Πράγμα αποτελούσε σημαντικότατο εμπορικό κόμβο της κεντρικής Ευρώπης. Σε αυτό το διάστημα χτίστηκαν πολλά από τα αξιοθέατα της πόλης όπως η γέφυρα του Καρόλου, ο Καθεδρικός του Αγίου Βίτου και το παλιότερο πανεπιστήμιο της Ευρώπης, το πανεπιστήμιο του Καρόλου. Στην νεότερη ιστορία η Πράγα έζησε την Κομμουνιστική εποχή που ολοκληρώθηκε με την βελούδινη επανάσταση το 1989, μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Τα τελευταία χρόνια η Πράγα γνώρισε μια εκρηκτική ανάπτυξη και σήμερα αποτελεί ένα σημαντικότατο οικονομικό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο. Οι Τσέχοι είναι φιλήσυχοι άνθρωποι και διακρίνονται για την φιλοξενία τους και οι τιμές που θα συναντήσετε στην Πράγα, αν και σημαντικά αυξημένες σε σύγκριση με το παρελθόν, κινούνται σε λογικά επίπεδα. Η Πράγα αποτελεί σημαντικό προορισμό για τους Έλληνες λόγο της πολύ καλής αεροπορικής σύνδεσης μέσω των Τσέχικων αερογραμμών, με αποτέλεσμα στα μεγάλα και κεντρικά restaurant και καφετέριες να μπορείτε να βρείτε τους καταλόγους και στα Ελληνικά. Το κλίμα στην Πράγα είναι ωκεανικό-ηπειρωτικό με ζεστά καλοκαίρια και σχετικά κρύους χειμώνες.
Γλώσσα: Τσέχικα
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιAno
ΌχιNe
ΕυχαριστώDěkuji
ΠαρακαλώProsím
ΚαλημέραDobré ráno
ΚαληνύχταDobrou noc
Γεία σου!Ahoj

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Πράγα
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί