Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Πράγα - Πανόραμα πόλης

Πράγα

Τσεχία
Μοιράσου το
Πράγα - Γέφυρα του Καρόλου Γέφυρα του Καρόλου
Karlův most
Μια από της διασημότερες γέφυρες της Ευρώπης, η Γέφυρα του Καρόλου (στα τσεχικά: Karlův most) ήταν μέχρι και το 1841, το μοναδικό πέρασμα του ποταμού Μολδάβα συνδέοντας την Παλιά Πόλη με το Κάστρο της Πράγας.

Η Γέφυρα του Καρόλου αποτελεί μια πραγματικά στερεά σύνδεση πάνω από την οποία για χρόνια περνούσαν άμαξες με άλογα και ανέδειξε την πόλη ως σημαντικό εμπορικό κέντρο μεταξύ της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης. Στις αρχές του 20ου αιώνα η κίνηση έγινε μεγαλύτερη, το 1905 εγκαταστάθηκε ένα ηλεκτρικό τραμ και αργότερα το 1908 λεωφορεία.

Η 516 μέτρων Γέφυρα του Καρόλου στηρίζετε σε 16 αψίδες και προστατεύετε από 3 πύργους. Ο πύργος που βρίσκεται από την πλευρά της παλιάς πόλης θεωρείται ως ένα από τα πιο καταπληκτικά αστικά γοτθικά κτήρια στον κόσμο ενώ επίσης υπάρχουν πάνω 30 επιβλητικά αγάλματα που διακοσμούν την γέφυρα.

Κατά την διάρκεια της ημέρας η γέφυρα είναι γεμάτη με κόσμο με ζωγράφους, μικροπωλητές, περαστικούς και φυσικά εκατοντάδες τουρίστες.

Πρόσβαση: Η Γέφυρα του Καρόλου είναι ίσως το κεντρικότερο σημείο της πόλης και θα το περπατήσετε δεκάδες φορές κατά την επίσκεψη σας στην Πράγα, αν πάντως χρειαστεί να μετακινηθείτε με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την στάση του τραμ Karlovy lázně που εξυπηρετείται από της γραμμές 2,17,18 και 53.
αρέσει σε 17 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Γέφυρα του Καρόλου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Πράγα » Γέφυρα του Καρόλου
2 το πολύ 3 μέρες στην Πράγα ???
χμμμ... καλά, οι γιαπωνέζοι τουρίστες κάθονται μόνο μερικές ώρες και μετά πετάν για Ρώμη... Εκτός από τα "κλασσικά", δηλ. τη Γέφυρα του Καρόλου, την παραμυθένια Παλιά Πόλη και το Κάστρο υπάρχουν και τα εξής: η συνοικία Μάλα Στράνα κάτω από το Κάστρο, το παλιό κομμάτι της συνοικίας Smichov κατά μήκος του ποταμού, ο λόφος Petrin, το απίστευτο αυτό αστικό άλσος δίπλα στην Καστρούπολη με τα κρυμμένα μυστικά του..., τα νησιά του Μολδάβα ( "νησί των παιδιών", Strelecky Ostrov και Zofin) ο καταπληκτικός λόφος του Visehrad με τα μνημεία του, με την εκπληκτική θέα, τη γύρω περιοχή και τα κυβιστικά κτήρια καθώς και την διπλανή παραλία του Μολδάβα στη συνοικία Podoli με τα beach-bar και τοις πρασινάδες, το Viton, το παλιό "τελωνείο" και όλη τη γύρω περιοχή του Pdskali, οι κήποι Grebovka με την ομώνυμη βίλα, τους αμπελώνες και την εκπληκτική θέα πάνω στην παλιά συνοικία Nusle, το Vinohrady (το "Κολωνάκι" της Πράγας) με τε πανέμορφα ιστορικά κτήρια των αρχών του αιώνα, την πλατεία Namesti Miru, τα λίγα (αλλά ποιοτικά) καφέ και εστιατόρια, μακρυά από την τουριστική βοή, το παλιό Zizkov, παρεξηγημένο (από τους Έλληνες επισκέπτες...) αλλά εναλλακτικό και αληθινό, νύχτα και μέρα, τον Πύργο της Τηλεόρασης για μοναδικές "αεροφωτογραφήσεις" της Πράγας, η περιοχή Troja με τα ομώνυμα μουσεία, τον καταπληκτικό ζωολογικό αλλά και το βοτανικό κήπο... Σίγουρα έχω ξεχάσει αρκετά... Και δεν είπαμε τίποτα για τα νυχτερινά θέματα της πόλης... Καλά, εξαρτάται βέβαια πως θες να δεις μια πόλη...
7 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει! (1)

ευχαριστώ reiseschwan! Έχω πετάξει πολλές φορές μέσω πράγας και δεν έχω πάει ποτέ!!!!!! :(((((
7 χρόνια πριν
Πράγα » Γέφυρα του Καρόλου
Η γέφυρα του Καρόλου όντως εξαιρετική, όπως και γενικότερα η παλιά πόλη (κέντρο) που θυμίζει παραμυθούπολη. Δυστυχώς όμως μόνον το κέντρο. Αν αποτολμήσεις να κάνεις βόλτα στην υπόλοιπη πόλη, απογοητεύεσαι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν κάθεσαι στην Πράγα πάνω από δύο, το πολύ-πολύ τρεις μέρες.
9 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Συμφωνώ!
8 χρόνια πριν
Πράγα » Γέφυρα του Καρόλου
Μια βόλτα στην γέφυρα το βράδυ, με φωτισμένη την πόλη κ το κάστρο , πραγματικά σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε παραμύθι! Γενικά η Πράγα, είναι μια δαιδαλώδης παραμυθούπολη!
9 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Οντως η Πραγα σου δινει μια τετοια αισθηση ''παραμυθουπολης''
7 χρόνια πριν
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Πράγα»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Πράγα - Πλατεία της Παλιάς Πόλης Πράγα - Γέφυρα του Καρόλου Πράγα - Κάστρο της Πράγας Πράγα - Καθεδρικός του Αγ. Βίτους Πράγα - Αστρονομικό Ρολόι & Δημαρχείο Πράγα - Εβραϊκή Συναγωγή και Νεκροταφείο Πράγα - Φαγητό & Μπύρα στην Πράγα Πράγα - Κάρλοβυ Βάρυ Πράγα - Καθεδρικός Ναός Αγίου Νικολάου Πράγα - Εθνικό Μουσείο Τσεχίας Πράγα - Μουσείο Κάφκα Πράγα - Τσεσκύ Κρούμλοβ Πράγα - Λορέτο Πράγα - Καταστήματα με αψέντι