Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σιγκαπούρη - Θέα όπως φαίνεται από την Chinatown

Σιγκαπούρη

Σιγκαπούρη
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Σιγκαπούρη

Σιγκαπούρη - Κοινοβούλιο της Σιγκαπούρης Κοινοβούλιο της Σιγκαπούρης
Parliament House
"Το Κτίριο της Βουλής της Σιγκαπούρης βρίσκεται στην περιοχή Civic η οποία εντάσσεται στο κεντρικότερο σημείο του κέντ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σιγκαπούρη - Εθνικό Μουσείο της Σιγκαπούρης Εθνικό Μουσείο της Σιγκαπούρης
National Museum of Singapore
"Το εθνικό μουσείο της Σιγκαπούρης είναι το παλαιότερο και σημαντικότερο μουσείο της πόλης και κατ' επέκταση ολόκληρης..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σιγκαπούρη - Ιερό Nagore Durgha Ιερό Nagore Durgha
Nagore Durgha
"Πρόκειται για ένα από τους γνωστότερους λατρευτικούς χώρους της Σιγκαπούρης το επίσημο όνομα του οποίου είναι Shahul ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σιγκαπούρη - Μουσείο Ασιατικού πολιτισμού Μουσείο Ασιατικού πολιτισμού
Asian Civilisations Museum
"Το συγκεκριμένο μουσείο αποτελεί τμήμα και τελεί υπό την εποπτεία του Εθνικού Μουσείου της Σιγκαπούρης. Συγκαταλέγετα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Σιγκαπούρη - Περιοχή των Ουρανοξυστών Περιοχή των Ουρανοξυστών
Downtown Core of Singapore
"Δε θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι η καρδιά του της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας της Σιγκαπούρης βρίσκ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Σχεδόν κάθε πέντε χρόνια η Σιγκαπούρη αλλάζει πρόσωπο καθώς γκρεμίζουν παλιά κτίρια και κτίζουν καινούριους ουρανοξύστες. Παρόλαυτά η βόλ..."
Σιγκαπούρη - Ναός Thian Hock Keng Ναός Thian Hock Keng
Thian Hock Keng
"Ο Ναός Thian Hock Keng είναι ένας τόπος λατρείας που ιδρύθηκε από τους πρώτους Κινέζους μετανάστες που έφτασαν στην Σ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Ακόμη αξίζει μία βόλτα στην κινέζικη και στην ινδική συνοικία, καθώς οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης αποτελούνται από τρεις φυλές: Κινέζους, ..."
Σιγκαπούρη - Μονή CHIJMES Μονή CHIJMES
CHIJMES
"Το CHIJMES βρίσκεται στην οδό Victoria και καλύπτει ένα οικοδομικό τετράγωνο σε ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σιγκαπούρη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 5.312.400
Νόμισμα: Δολάριο Σιγκαπούρης (S$)
Αεροδρόμιο/α: Changi International (SIN), Paya Lebar Air Base (QPG), Seletar (XSP)
Περιγραφή: Η Δημοκρατία της Σιγκαπούρης όπως είναι η επίσημη ονομασία της, αποτελεί μία πόλη-κράτος που βρίσκεται στο νότιο άκρο της χερσονήσου της Μαλαισίας. Με έκταση που δεν ξεπερνά τα 704 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι η μικρότερη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, κατατάσσεται όμως στις πιο πυκνοκατοικημένες καθώς ο πληθυσμός της φτάνει τα 4.657.542 κατοίκους. Το όνομά της προέρχεται από τη σύνθεση των μαλαισιανών λέξεων σιγκα και πόρα που αντίστοιχα σημαίνουν λιοντάρι και πόλη. Σύμφωνα με την παράδοση η ονομασία της προέκυψε όταν ο πρίγκιπας της Σουμάτρας μετά από μια καταιγίδα θεώρησε ότι είδε στην ακτή ένα λιοντάρι. Οι πρώτες ενδείξεις ανθρώπινης παρουσίας στο νησί τοποθετούνται στον 2ο αιώνα μ.Χ. όταν η περιοχή ανήκε στις κτίσεις της Σουμάτρας και με το όνομα Τεμασέκ ήκμασε οικονομικά και εμπορικά κυρίως στα τέλη του 14ου αιώνα. Η σύγχρονη ιστορία της Σιγκαπούρης ξεκινά το 1819 όταν φτάνει σε αυτή ο αξιωματούχος της Βρετανικής Εταιρίας των Ανατολικών Ινδιών Τομας Σταμφορντ Ραλφς. Τότε υπέγραψε με τον Σουλτάνο Χουσεϊν Σαχ τη συμφωνία που επέτρεπε να ιδρύσει εμπορικό λιμάνι για λογαριασμό των Βρετανών και μέχρι το 1867 η πόλη έγινε και επίσημα μία ραγδαία αναπτυσσόμενη βρετανική αποικία. Σημαντικός ήταν ο ρόλος που έπαιξε η Σιγκαπούρη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου καθώς λόγω της γεωστρατηγικής της θέσης αποτέλεσε ορμητήριο των βρετανικών δυνάμεων. Το 1959 η Σιγκαπούρη μέσω του πρωθυπουργού της Λι Κουάν Γιού κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία της, το Σεπτέμβριο του 1963 προσχώρησε στην Ομοσπονδία της Μαλαισίας όμως δύο χρόνια αργότερα αποχώρησε και τον Αύγουστο του 1965 ανακηρύχθηκε επίσημα ανεξάρτητο κράτος. Σήμερα θεωρείται το τέταρτο πιο προηγμένο χρηματοοικονομικό κέντρο σε παγκόσμιο επίπεδο και συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των πέντε λιμανιών με την περισσότερη κίνηση στον κόσμο. Η οικονομική της εμβέλεια και ο ρόλος της στην λειτουργία της αγοράς της ευρύτερης περιοχής είναι κάτι παραπάνω από αισθητός. Συγκεκριμένα μαζί με το Χόνκ Κόνκ, την Ταϊβάν και την Νότια Κορέα χαρακτηρίζεται ως Ασιατική τίγρη. Επιπλέον η Σιγκαπούρη είναι μία ξεχωριστή πρωτεύουσα και σίγουρα η περισσότερο πολυπολιτισμική πόλη του πλανήτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2001 ήρθε πρώτη στη λίστα των πόλεων βάση πολυπολιτισμικότητας διότι ανέκαθεν συγκέντρωνε και συγκεντρώνει μετανάστες που κατάγονται από αλλού και φτάνουν εδώ λόγω της εργασίας τους. Έρευνες την κατατάσσουν στην ενδέκατη θέση παγκοσμίως, μεταξύ των πόλεων με την καλύτερη ποιότητα ζωής και στην πρώτη στην περίπτωση που συγκριθεί με άλλες πόλεις της Ασίας. Το κλίμα της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τροπικό καθώς βρίσκεται μόλις 137 χιλιόμετρα βόρεια του ισημερινού και η χαμηλότερες και υψηλότερες καταγεγραμμένες θερμοκρασίες είναι μεταξύ 18,4 και 37,8 βαθμών Κελσίου
Γλώσσα: Αγγλικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιYes
ΌχιNo
ΕυχαριστώThanks
ΠαρακαλώPlease
ΚαλημέραGood morning
ΚαληνύχταGood night
Γεία σου!Hello

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Σιγκαπούρη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί