Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σιγκαπούρη - Θέα όπως φαίνεται από την Chinatown

Σιγκαπούρη

Σιγκαπούρη
Μοιράσου το
Σιγκαπούρη - Ναός Thian Hock Keng Ναός Thian Hock Keng
Thian Hock Keng
Ο Ναός Thian Hock Keng είναι ένας τόπος λατρείας που ιδρύθηκε από τους πρώτους Κινέζους μετανάστες που έφτασαν στην Σιγκαπούρη. Είναι αφιερωμένος στο Μαζού που αποτελεί τη θεό της θάλασσας στη Ταοϊστική θρησκεία και θεωρείται προστάτης των ναυτικών. Στον ίδιο χώρο φιλοξενείται και ο βουδιστικός ναός που είναι αφιερωμένος στην βουδιστική θεότητα Kuan Yin. Η κατασκευή του ναού ξεκίνησε το 1839 και ολοκληρώθηκε το 1842 και η αρχιτεκτονική του δομή ακολουθεί σαφέστατα τις επιταγές της κινεζικής τεχνοτροπίας. Χαρακτηριστική είναι η μπροστινή μεγαλοπρεπής είσοδος του ναού αλλά και οι πολύχρωμα γλυπτά και εικόνες που κοσμούν τις πλαϊνές εισόδους καθώς και όλη την περίμετρο του ναού. Επιπλέον δεν απουσιάζουν οι αναπαραστάσεις των τίγρεων και των λιονταριών φρουρών που συμπληρώνουν τη διακόσμηση κάθε ταοϊστικού ναού. Για ένα μεγάλο μέρος της διακόσμησης ευθύνεται μια εξαίρετη καλλιτεχνική ομάδα που το 1907 στάλθηκε αυτοπροσώπως από τον Κινέζο αυτοκράτορα, Γκουάνκ Ξού. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό είναι ότι ο ναός λειτούργησε ως άξονας της επέκτασης της ευρύτερης εμπορικής και οικονομικής κινεζικής κοινότητας που αναπτύχθηκε γύρω από αυτόν. Έτσι με την επίσκεψή σας στον ναό θα έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στη κινεζική συνοικία που απλώνεται γύρω του.
Ιστοσελίδα: http://www.thianhockkeng.com.sg
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ναός Thian Hock Keng"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Σιγκαπούρη » Ναός Thian Hock Keng
Ακόμη αξίζει μία βόλτα στην κινέζικη και στην ινδική συνοικία, καθώς οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης αποτελούνται από τρεις φυλές: Κινέζους, Ινδούς και Μαλαίσιους.Είναι πανέμορφα, ειδικά η κινέζικη συνοικία. Η λαογραφία τους απαθανατίζεται με πολύ όμορφο, αλλά και σύγχρονο τρόπο στο τεχνητό νησί Σεντόζα, το οποίο δεν πρέπει να χάσει κανείς! Η βόλτα με το τρενάκι, η επίσκεψη στην κορυφή του Μέρ λάιον, το υπερθέαμα του χορού των νερών με τα λέιζερ, την υπέροχη μουσική και τον υπέροχο φωτισμό, θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα! Εντυπωσιακή η πρόσβαση στο νησί με το τελεφερίκ!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σιγκαπούρη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σιγκαπούρη - Κοινοβούλιο της Σιγκαπούρης Σιγκαπούρη - Εθνικό Μουσείο της Σιγκαπούρης Σιγκαπούρη - Ιερό Nagore Durgha Σιγκαπούρη - Μουσείο Ασιατικού πολιτισμού Σιγκαπούρη - Περιοχή των Ουρανοξυστών Σιγκαπούρη - Ναός Thian Hock Keng Σιγκαπούρη - Μονή CHIJMES