Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Σιγκαπούρη - Θέα όπως φαίνεται από την Chinatown

Σιγκαπούρη

Σιγκαπούρη
Μοιράσου το
Σιγκαπούρη - Περιοχή των Ουρανοξυστών Περιοχή των Ουρανοξυστών
Downtown Core of Singapore
Δε θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι η καρδιά του της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας της Σιγκαπούρης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή των ουρανοξυστών. Είναι αναμφισβήτητο ότι ο συγκεκριμένος τόπος κυριαρχεί στο περίγραμμα της πόλης και με το πέρασμα των δεκαετιών έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της της Σιγκαπούρης. Η ιστορία κατασκευής τους ξεκινά περίπου στα τέλη της δεκαετίας του 30' όταν το 1939 η ολοκλήρωση του 17όροφου κτιρίου Cathay το μετέτρεπε στο ψηλότερο κτίριο της Νοτιοανατολικής Ασίας. Κατά το πέρασμα των ετών η οικοδομική δραστηριότητα της περιοχής συνέχισε να προσανατολίζεται στην κατασκευή υψηλών κατασκευών των οποίων βέβαια οι υποδομές συνοδεύονταν από τη συνεχιζόμενη εξέλιξη των μεθόδων κατασκευής. Πολλές ήταν μάλιστα οι περιπτώσεις που κάποιος νέος ουρανοξύστης με την ολοκλήρωσή του κατατασσόταν στην κορυφή της λίστας των ψηλότερων κτιρίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Χαρακτηριστική ήταν η δράση της οικιστικής έκρηξης του 1970 και 1980 μέσω της οποίας προέκυψαν ουρανοξύστες των 280 μέτρων που στέγαζαν πολυτελή ξενοδοχεία και συγκροτήματα επιχειρήσεων και γραφείων. Η συγκεκριμένη ανάπτυξη συνδέθηκε άμεσα με εκβιομηχάνιση της χώρας και την αισθητή αύξηση των πληθυσμιακών δεδομένων της. Μετά από κάποια σχετική κάμψη της οικοδομικής δραστηριότητας μετά το 2000 σημειώθηκε ξανά αύξηση του αριθμού των υπό ανέγερση ουρανοξυστών που συνεχίστηκε σχεδόν για μία δεκαετία και επέκτεινε το εμπορικό και οικονομικό κέντρο προς την περιοχή Marina Bay. Σήμερα η Σιγκαπούρη διαθέτει πάνω από 4.300 πολυώροφα κτίρια με τη συντριπτική πλειοψηφία των οποίων να βρίσκονται στον κεντρικό πυρήνα της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι τις τελευταίες δεκαετίες κανένας ουρανοξύστης δεν ξεπέρασε το όριο των 280 μέτρων και αυτό διότι σε σχετικά μικρή απόσταση βρίσκεται η αεροπορική βάση του Paya Lebar. Μία επίσκεψή σας εδώ θα σας θα αποτελούσε σίγουρα ξεχωριστή περιηγητική εμπειρία και επιπλέον θα μπορούσε να συνδυαστεί με κάποιες αγορές από το πλήθος των καταστημάτων που συναντήσετε.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Περιοχή των Ουρανοξυστών"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Σιγκαπούρη » Περιοχή των Ουρανοξυστών
Παρά τους πολούς ουρανοξύστες η Σιγκαπούρη, όταν τη δεις από το αεροπλάνο, είναι τόσο πράσινη που μοιάζει με ζούγκλα και αναρωτιέσαι πού θα προσγειωθείς! Φροντίζουν πολύ το πράσινο, τα δεντρα και τα λουλούδια, η ανάπτυξη των οποίων ευνοείται ιδιαίτερα από το υγρό κλίμα και τις βροχοπτώσεις. Η πόλη είναι πεντακάθαρη και γεμάτη περιποιημένα πάρκα. Εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο ίσως πάρκο του κόσμου με όλες τις ποικιλίες από ορχιδές, πολλές από τις οποίες φέρουν ονόματα επωνύμων, όπως της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Με πολύ "αλμυρό" τίμημα μπορεί κανείς να δώσει το όνομά του σε μία ποικιλία!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Σιγκαπούρη » Περιοχή των Ουρανοξυστών
Καλή περίπτωση... Αυτά μπορεί να ακούγονται μικρολεπτομέρειες αλλά σίγουρα προκαταβάλλουν τον επισκέπτη θετικά. Είναι η έξωθεν καλή μαρτυρία που καλό θα ήταν να την επεδίωκαν και οι Έλληνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Πάντως η Σιγκαπούρη σχεδόν ταυτίζεται με την εικόνα της περιοχής των ουρανοξυστών. Πολύ αποστομωτική...
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Σιγκαπούρη » Περιοχή των Ουρανοξυστών
Aντιθέτως στα υπαίθρια εστιατόρια, τα οποία ήταν καθαρά και ακίνδυνα, ακόμη και οι γαρίδες είχαν φθηνές για τα ελληνικά δεδομένα τιμές. Τα ηλεκτρονικά και τα αθλητικά είδη είχαν ασύγκριτα καλύτερες τιμές από εδώ και το παράξενο είναι ότι έκανα σε κατάστημα παζάρι και έπιασε. Όταν δε χρειάστηκα επιπλέον μπαταρία για την κάμερα που αγόρασα (τους έβαλα τα χρήματα στον ταχυδρομικό φάκελλο) με έκπληξη διαπίστωσα ότι μου την έστειλαν αμέσως και μάλιστα με ευχαριστίες!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Σιγκαπούρη » Περιοχή των Ουρανοξυστών
Είναι θετικό που ένας τόσο αποστειρωμένος και ίσως απρόσωπος προορισμός διατηρεί ορισμένα μέρη που έχουν χαρακτήρα. Υποθέτω όμως ότι σε αυτά οι τιμές πρέπει να είναι κάπως αλμυρές.
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Σιγκαπούρη » Περιοχή των Ουρανοξυστών
Σχεδόν κάθε πέντε χρόνια η Σιγκαπούρη αλλάζει πρόσωπο καθώς γκρεμίζουν παλιά κτίρια και κτίζουν καινούριους ουρανοξύστες. Παρόλαυτά η βόλτα κατά μήκος της παραλίας και τους καναλιού με τα υπαίθρια έθνικ εστιατόρια παραμένει εξαιρετική!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Σιγκαπούρη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Σιγκαπούρη - Κοινοβούλιο της Σιγκαπούρης Σιγκαπούρη - Εθνικό Μουσείο της Σιγκαπούρης Σιγκαπούρη - Ιερό Nagore Durgha Σιγκαπούρη - Μουσείο Ασιατικού πολιτισμού Σιγκαπούρη - Περιοχή των Ουρανοξυστών Σιγκαπούρη - Ναός Thian Hock Keng Σιγκαπούρη - Μονή CHIJMES