Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ταλίν - Πανόραμα πλατείας

Ταλίν

Εσθονία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Ταλίν

Ταλίν - Ιστορικό Κέντρο του Ταλίν Ιστορικό Κέντρο του Ταλίν
"Μικρά πλακόστρωτα σοκάκια, λάμπες πετρελαίου στους δρόμους, γοτθικού ρυθμού καμπαναριά και μεσαιωνικές αγορές συνθέτο..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Το Ταλίν είναι, ίσως, η χαρακτηριστικότερη πρωτεύουσα της βαλτικής, που διατηρεί ακόμα το ύφος του 16ου-17ου αιώνα. Έχω πολύ καλές εντυπώ..."
Ταλίν - Δημαρχείο του Ταλίν Δημαρχείο του Ταλίν
Tallinna Raekoda
"Το μοναδικό γοτθικού ρυθμού δημαρχείο στη Βόρεια Ευρώπη είναι αυτό του Ταλίν, ένα εντυπωσιακό κτίριο που μετρά περίπο..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Ταλίν - Εθνογραφικό Μουσείο - Ανάκτορα - Πάρκο Καντριόργκ Εθνογραφικό Μουσείο - Ανάκτορα - Πάρκο Καντριόργκ
Kadriorg Palace and Park
"Το παλάτι του Καντριόργκ ιδρύθηκε από τον Τσάρο Πέτρο τον ‘Α. Σύμφωνα με τα σχέδια του Ιταλού αρχιτέκτονα Niccolo M..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Ταλίν - Κάστρο Τοόμπεα Κάστρο Τοόμπεα
Toompea Castle
"Το κάστρο Τοόμπεα βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο στο κέντρο του Ταλίν και χτίστηκε πιθανότατα τον 10ο ή τον 11ο αιώνα α..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Τρομερό το cafe που βρίσκεται ενσωματωμένο σε κάποια δωμάτια μέσα στα ίδια τα τείχη του κάστρου. Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω περισσότερες ..."
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ταλίν»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 418.582
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Lennart Meri Tallinn (TLL)
Περιγραφή: Το Ταλίν, η πρωτεύουσα της Εσθονίας, βρίσκεται στη νότια ακτή του κόλπου της Φινλανδίας, μόλις 70 χμ. νότια του Ελσίνκι. Η πόλη ιδρύθηκε από τους Φιλανδούς το 2ο αιώνα μ.Χ. και η συγκεκριμένη θέση επιλέχθηκε εξ’ αιτίας της στρατηγικής και εμπορικής σημασίας της. Το 1219 το Ταλίν κατακτάται από τους Δανούς, οι οποίοι πούλησαν την πόλη στους Τεύκτονες Ιππότες το 1346. Κατά την περίοδο του Μεσαίωνα, το Ταλίν δέχτηκε αλλεπάλληλες κατακτήσεις από Σουηδούς και Ρώσους, ενώ το 1710 παραχωρήθηκε στη Ρωσική Αυτοκρατορία . Ακολούθησε η ανεξαρτησία της Εσθονίας το 1918, με το Ταλίν να αποτελεί την πρωτεύουσα της. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο προσαρτήθηκε στα εδάφη της Σοβιετικής Ένωσης και αποσπάστηκε από αυτήν το 1991, με τη διάλυσή της, και έκτοτε το Ταλίν αποτελεί την πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Εσθονίας. Σήμερα είναι μία σύγχρονη πόλη με μεγάλους εμπορικούς δρόμους όμοιους με αυτούς των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, ενώ από το 1997 έχει καταγραφεί στη λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO λόγω του εξαιρετικά καλοδιατηρημένου ιστορικού κέντρου που διαθέτει. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, χάρη στην εγγύτητα της πόλης στη θάλασσα της Βαλτικής, που της δίνει μία ξεχωριστή γοητεία. Επιπλέον, οι άρτια οργανωμένες τουριστικές υποδομές, καθιστούν το Ταλίν έναν ιδιαίτερα προσβάσιμο προορισμό, μέσω θαλάσσης και αεροπορικώς.
Γλώσσα: Εσθονικά

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Ταλίν
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί