Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ταλίν - Πανόραμα πλατείας

Ταλίν

Εσθονία
Μοιράσου το
Ταλίν - Κάστρο Τοόμπεα Κάστρο Τοόμπεα
Toompea Castle
Το κάστρο Τοόμπεα βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο στο κέντρο του Ταλίν και χτίστηκε πιθανότατα τον 10ο ή τον 11ο αιώνα από κατοίκους της αρχαίας Εσθονίας. Αρχικά η οχύρωση του ήταν από ξύλα η οποία είχε δημιουργηθεί τον 9ο αιώνα. Το 1219, όταν το κάστρο κατελήφθη από Δανούς Σταυροφόρους υπό την ηγεσία του Βάλντεμαρ Β’ ξαναχτίστηκε, καταλήγοντας στο εντυπωσιακό πετρόχτιστο οίκημα, μέρος του οποίου παραμένει ανέπαφο μέχρι και σήμερα. Σε διάστημα επτά αιώνων το κάστρο γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε αρκετές φορές. Σήμερα, στα ερείπια του κάστρου βρίσκεται το κτίριο της Βουλής των Εσθονών, χτισμένο το 1920. Τα έντονα χρώματα του κτιρίου σε συνδυασμό με το γκρίζο του υπόλοιπου τοπίου δημιουργούν μια πολύ ενδιαφέρουσα αντίθεση. Κάθε μέρα, στην ανατολή του ήλιου, η εσθονική σημαία υψώνεται πάνω από τον πύργο με τη συνοδεία του Εθνικού Ύμνου της Εσθονίας.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Κάστρο Τοόμπεα"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Ταλίν » Κάστρο Τοόμπεα
Τρομερό το cafe που βρίσκεται ενσωματωμένο σε κάποια δωμάτια μέσα στα ίδια τα τείχη του κάστρου. Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες καθώς έχω ξεχάσει το ακριβές μέρος. Ψάξτε και δε θα χάσετε!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει! (1)
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ταλίν»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ταλίν - Ιστορικό Κέντρο του Ταλίν Ταλίν - Δημαρχείο του Ταλίν Ταλίν - Εθνογραφικό Μουσείο - Ανάκτορα - Πάρκο Καντριόργκ Ταλίν - Κάστρο Τοόμπεα