Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ταλίν - Πανόραμα πλατείας

Ταλίν

Εσθονία
Μοιράσου το
Ταλίν - Ιστορικό Κέντρο του Ταλίν Ιστορικό Κέντρο του Ταλίν
Μικρά πλακόστρωτα σοκάκια, λάμπες πετρελαίου στους δρόμους, γοτθικού ρυθμού καμπαναριά και μεσαιωνικές αγορές συνθέτουν την εικόνα του Ιστορικού κέντρου του Ταλίν. Η ανοικοδόμησή του πραγματοποιήθηκε από τον 13ο ως το 16ο αιώνα. Το Ταλίν (παλιότερα λεγόταν Reval) υπήρξε μια ακμάζουσα εμπορική πόλη με πληθώρα μαγαζιών, σπιτιών και εκκλησιών, τα οποία παραμένουν μέχρι σήμερα είναι ανέπαφα, χάρη στα τείχη και τα φρούρια που περιέκλειαν την πόλη. Η Κάτω Πόλη είναι το μέρος όπου ζούσαν οι έμποροι και οι καλλιτέχνες, ενώ στις μέρες μας αποτελεί το πιο πολυσύχναστο και μοδάτο μέρος για τις αγορές σας. Στην περιοχή ξεχωρίζει το κτίριο του δημαρχείου, που χτίστηκε το 1371 και σήμερα λειτουργεί ως δημοτικό μουσείο. Ο λόφος Tοόμπεα κατά τον 13ο αιώνα υπήρξε η κατοικία της δανέζικης αριστοκρατίας και οι σχέσεις τους με τους πληβείους δε ήταν καλές, εξ ου και τα μεγάλα και χοντρά τείχη που φυλάσσουν την είσοδο. Στην περιοχή βρίσκεται και ο δανέζικος βασιλικός κήπος, μια όαση ξεκούρασης για όλους τους κατοίκους της περιοχής. Οι πιο γνωστές εκκλησίες της περιοχής είναι η Ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου και η εκκλησία του Saint Olav. Μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο του Ταλλίν ταξιδεύει τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή και στις σοκολατερί της περιοχής διατίθενται εξαιρετικής ποιότητας ροφήματα σοκολάτας.
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Ιστορικό Κέντρο του Ταλίν"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Ταλίν » Ιστορικό Κέντρο του Ταλίν
Πραγματικά ισχύει η επισήμανση ότι στο Ταλίν (ή Τάλιν όπως το τονίζουν οι Εσθονοί) ο επισκέπτης μπορεί να ταξιδέψει σε άλλη εποχή. Για όσους εντυπωσιάζονται από μεσαιωνική ατμόσφαιρα, αυτός είναι ένας must προορισμός. Σε πολλά σημεία της πόλης θα συναντήσετε ανθρώπους με παραδοσιακές φορεσιές που δίνουν μικρές παραστάσεις και αναπαριστούν δουλειές και συνήθειες του μεσαίωνα. Πολλά και όμορφα καφέ και εστιατόρια με διακόσμηση "εποχής". Τιμές σχετικά καλές και γίνονται πάρα πολύ καλύτερες όταν απομακρυνθείτε από το κέντρο. Η πόλη αναπτύσσεται γρήγορα τα τελευταία χρονιά (τουριστικά) και φιλοδοξεί να γίνει ένα από τα βασικότερα "εναλλακτικά" κέντρα συνεδριακού τουρισμού της Ευρώπης μιας και οι τιμές που προσφέρει είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Ταλίν » Ιστορικό Κέντρο του Ταλίν
Φαίνεται μαγικό! Θέλω τόσο πολύ να πάω!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Ταλίν » Ιστορικό Κέντρο του Ταλίν
Πριν μια εβδομάδα επισκέφθηκα το Τάλιν, το ιστορικό του κέντρο είναι μικρό μεν αλλά εκπληκτικό!!!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Ταλίν » Ιστορικό Κέντρο του Ταλίν
Το Ταλίν είναι, ίσως, η χαρακτηριστικότερη πρωτεύουσα της βαλτικής, που διατηρεί ακόμα το ύφος του 16ου-17ου αιώνα. Έχω πολύ καλές εντυπώσεις από το χειμωνιάτικο χαρακτήρα της πόλης, αλλά νομίζω ότι το καλοκαίρι θα είναι ακόμα καλύτερο.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ταλίν»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ταλίν - Ιστορικό Κέντρο του Ταλίν Ταλίν - Δημαρχείο του Ταλίν Ταλίν - Εθνογραφικό Μουσείο - Ανάκτορα - Πάρκο Καντριόργκ Ταλίν - Κάστρο Τοόμπεα