Κεντρική Ευρώπη > Άμστερνταμ > Κρουαζιέρα στα Κανάλια του Άμστερνταμ

Κρουαζιέρα στα Κανάλια του Άμστερνταμ Άμστερνταμ

Canal Boat Tours

Εάν έχετε χρόνο μόνο για ένα αξιοθέατο στο Άμστερνταμ, τότε αυτό που πρέπει να κάνετε είναι μια κρουαζιέρα στα κανάλια της πόλης. Το προσωνύμιο του Άμστερνταμ είναι η "Βενετία του Βορρά", καθώς υπάρχουν πάνω από εκατό χιλιόμετρα κανάλια. Αυτά χωρίζουν την πόλη σε περισσότερα από 90 νησιά, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με 1500 γέφυρες.

 

Τα τρία κεντρικά κανάλια, το Herengracht, το Prinsengracht και το Keizersgracht κατασκευάστηκαν τον 17ο αιώνα κατά τη χρυσή εποχή της Ολλανδικής Αυτοκρατορίας, ενώ το χαρακτηριστικό τους είναι ότι σχηματίζουν ομόκεντρες ζώνες γύρω από την πόλη. Όχι άδικα λοιπόν, τα κανάλια του Άμστερνταμ είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Η βόλτα σε αυτά προσφέρει μια τελείως διαφορετική οπτική στον επισκέπτη, σε περισσότερα από 1.550 διατηρημένα ιστορικά σπίτια και μνημεία.

 

Τα καραβάκια των καναλιών περνούν από πολλά σημαντικά αξιοθέατα, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αναρίθμητες γέφυρες και σπίτια με την τυπική ολλανδική αρχιτεκτονική. Κατά τη διαδρομή εκτυλίσσεται μπροστά σας η ιστορία της πόλης από τις ταπεινές μεσαιωνικές αρχές της μέχρι την οικονομική και πολιτιστική άνθιση της Χρυσής Εποχής.

 

Το περιήγηση ξεκινά από τον μεσαιωνικό πυρήνα της πόλης που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Περάνατε από ιστορικά κτίσματά μερικά από τα οποία γέρνουν καθώς η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε βάλτο. Στη συνέχεια περνάτε από το παλιό λιμάνι που φιλοξένησε το υπερπόντιο εμπόριο και την ολλανδική επιχειρηματικότητα η οποία γέννησε τη χρυσή εποχή του 1600. Διέρχεστε τον ποταμό Άμστελ (από τον οποίο πήρε το όνομά του η πόλη), βλέπετε τη "Κοκαλιάρα Γέφυρα", το Σπίτι της Άννας Φρανκ και πολλά άλλα αξιοθέατα. Κατά την εκδρομή έχετε πρόσβαση σε έναν ηχογραφημένο ακουστικό οδηγό σε 18 διαφορετικές γλώσσες αλλά και σε ακουστικά.

Αφήστε στο σχολιό σας