Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Άμστερνταμ - Κορυφές απο παραδοσιακά σπιτάκια

Άμστερνταμ

Ολλανδία
Μοιράσου το
Άμστερνταμ - Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ» Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ»
Rijksmuseum
Το Ρέικσμουζεουμ (Εθνικό Μουσείο) είναι το διασημότερο μουσείο της Ολλανδίας και το 2013 πέτυχε νέο ρεκόρ επεκτασιμότητας με 2.2 εκατομμύρια επισκέπτες. Ιδρύθηκε το 1800 στην Χάγη και μετακόμισε το 1808 στο Άμστερνταμ όπου και αρχικά στεγάζονταν στο Βασιλικό Παλάτι επί της πλατείας Νταμ. Στην παρούσα τοποθεσία στεγάζετε από το 1885 ενώ ο αρχιτέκτονας (Pierre Cuypers) είναι ο ίδιος που σχεδίασε και τον επιβλητικό Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Άμστερνταμ (Centraal Station).

Το Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας είναι αφιερωμένο στα έργα τέχνης, στα αντικείμενα και στην ιστορία με πολλά εκθέματα από αντικείμενα των αποικιών, αναπαράσταση των αποικιακών πλοίων και κυρίως την τέχνη της εποχής. Πιο συγκεκριμένα το μουσείο παρουσιάζει περίπου 8.000 ιστορικά εκθέματα και έργα τέχνης από μια συλλογή που περιλαμβάνει πάνω από 1 εκατομμύριο εκθέματα από το 1200 έως και το 2000. Το πιο σημαντικά εκθέματα είναι αναμφίβολα οι πίνακες των σημαντικότερων Ολλανδών καλλιτεχνών (κυρίως της Χρυσής Εποχής της Ολλανδίας κατά των 17ο αιώνα) όπως το "The Night Watch" (Η Νυχτερινή Περίπολος) του Ρέμπραντ και το "The Milkmaid" (Η Γαλατού) του Γιοχάνες Βερμέερ.

Πρόσβαση: Από τη στάση Hobbemastraat, από την οποία διέρχονται οι γραμμές του τραμ με νούμερα 2 και 5 και γραμμές λεωφορείων 145, 170, 172, 197, 358, N70, N97.
Ιστοσελίδα: http://www.rijksmuseum.nl/
αρέσει σε 10 ταξιδολογίτες
Εισιτήριο εισόδου «Ρέικσμουζεουμ»
Απολαύστε τα διαμάντια της ολλανδικής Χρυσής Εποχής χωρίς την αναμονή της ουράς για την αγορά του εισιτηρίου. (Προσοχή, κατά την διάρκεια των σεζόν αιχμής οι ουρές για την αγορά εισιτηρίου μπορεί να είναι τεράστιες)
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!
Εισιτήριο εισόδου «Ρέικσμουζεουμ» με ιδιωτική ξενάγηση
Ηλεκτρονικό εισιτήριο τύπου "skip the line" και ιδιωτική ωριαία ξενάγηση στα Αγγλικά από έμπειρο ξεναγό που έχει σπουδάσει ολλανδική ιστορία. Απολαύστε τα διαμάντια της ολλανδική Χρυσής Εποχής με την συνοδεία ενός ειδικού.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ»"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Άμστερνταμ » Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ»
Αμστερνταμ / Ευρηματικός Marcel Wanders The Stedelijk Museum Amsterdam O Ολλανδός Marcel Wanders θεωρείται σήμερα από τους σημαντικότερους εν ενεργεία designers με δημιουργική και πρωτοποριακή σκέψη και αναγνωρισιμότητα που θα ζήλευαν αρκετοί συνάδελφοί του. Η Ingeborg de Roode, επιμελήτρια της έκθεσης «Marcel Wanders: Pinned Up at the Stedelijk», σημειώνει: «Λίγοι σχεδιαστές συνδυάζουν τόσο πολλά ταλέντα. Ηρθε λοιπόν η στιγμή, έπειτα από 25 χρόνια επαγγελματικής διαδρομής και όντας στο ζενίθ της καριέρας του, για μια έκθεση όπου θα αναλύονται διεξοδικά το έργο του και ο τρόπος που προσεγγίζει τα υλικά και τις φόρμες». > Εως 15 Ιουνίου, www.stedelijk.nl
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Άμστερνταμ » Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ»
Ένα από τα σημαντικότερα έργα του Rembrandt είναι το nightwatch.Και έχει γίνει και ταινία. Απεικονίζει μια παρέα από πολιτοφύλακες έτοιμους για δράση. Τα πρόσωπα κάποιων είναι καθαρά, ενώ κάποιων άλλων μοιάζουν συνωμοτικά. Το έργο έχει ένα περιπετειώδες παρελθόν, καθώς έχει δεχθεί επίθεση δύο φορές και έχει επιδιορθωθεί. Οι φήμες λένε ότι το έργο κρύβει «κλειδιά» για την εύρεση του δολοφόνου ενός αριστοκράτη, μια υπόθεση που είχε συνταράξει το Αμστερνταμ εκείνη την εποχή.Ο Vermeer είναι σταθερή αξία.
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Άμστερνταμ » Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ»
Εμένα μου άρεσε πολύ το εθνικό μουσείο. Ειδικά όταν είδα τον πίνακα nightwatch του Rembrandt είχα μείνει. Πολύ εντυπωσιάστηκα επίσης και από τη συλλογή του Vermeer.
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Άμστερνταμ » Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ»
1)Θυμάσαι που είχα φάει όλη τη μέρα για να δω αυτό το μουσείο...αλλά άξιζε πραγματικά!!!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Άμστερνταμ » Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ»
1) Πολύ μεγάλη ουρά ρε συ crazymech. 2) Επειδή πέρασε αρκετός καιρός από τότε που πήγα δεν θυμάμαι αν το κασετοφωνάκι ξενάγησης είχε επιλογή ελληνικών... (νομίζω πως όχι) 3) Πραγματικά ενδιαφέρον μουσείο... και ακόμα πιο ενδιαφέρον ο πίνακας του Ρέμπραντ που όταν τον είδα έκανα ίσα με 2-3 βήματα πίσω.
10 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως μπορείς να βρεθείς μέσα στον πίνακα αν κατηφορίσεις στην ομώνυμη πλατεία!
8 χρόνια πριν
Άμστερνταμ » Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ»
Το Rijksmuseum κρατάει τα σκήπτρα του μεγαλύτερου μουσείου στην Ολλανδία και οι επισκέπτες έχουν ακόμη την ευκαιρία να θαυμάσουν μερικά από τα κορυφαία ολλανδικά αριστουργήματα από τους Βερμέερ και Ρέμπραντ!!
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Άμστερνταμ » Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ»
Το αμέσως επόμενο μουσείο που θεωρώ ότι πρέπει να επισκεφτεί κανείς μετά το μουσείο του Βαν Γκογκ. Φροντίστε να έχετε χρόνο γιατί είναι αρκετά μεγάλο και έχει πολλά εκθέματα.
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Άμστερνταμ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Άμστερνταμ - Πλατεία Νταμ Άμστερνταμ - Κρουαζιέρα στα Κανάλια του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ» Άμστερνταμ - Καφέ και τσιγάρο μαριχουάνας Άμστερνταμ - Μουσείο Βαν Γκογκ Άμστερνταμ - Αγορά του Άλμπερτ Κάουπ Άμστερνταμ - Πάρκο του Βόντελ Άμστερνταμ - Δείτε το Άμστερνταμ από ένα ποδήλατο Άμστερνταμ - Κοκαλιάρα Γέφυρα & Ποταμός Άμστελ Άμστερνταμ - Άμστερνταμ Αρένα Άμστερνταμ - Σπίτι της Άννα Φρανκ Άμστερνταμ - Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Ημέρα της Βασίλισσας Άμστερνταμ - Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Μέγαρο Μουσικής του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Φεστιβάλ Loveland Άμστερνταμ - Κέντρο Επισκεπτών της μπύρας Heineken Άμστερνταμ - Μαντάμ Τισό του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Ολλανδικό Εθνικό Ναυτικό Μουσείο Άμστερνταμ - Εκδρομή στην Ολλανδική ύπαιθρο Άμστερνταμ - Κήποι της Ευρώπης «Κέουκενχοφ» Άμστερνταμ - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Άμστερνταμ «Στέντελεϊκ» Άμστερνταμ - Μουσείο Γουίλετ-Χολτχάουσεν Άμστερνταμ - Μουσείο Επιστήμης «NEMO» Άμστερνταμ - Ερμιτάζ Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Σπίτι - Μουσείο Ρέμπραντ