Κεντρική Ευρώπη > Άμστερνταμ > Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ»

Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ» Άμστερνταμ

Rijksmuseum

Το Ρέικσμουζεουμ (Εθνικό Μουσείο) είναι το διασημότερο μουσείο της Ολλανδίας. Ιδρύθηκε το 1800 στη Χάγη και μετακόμισε το 1808 στο Άμστερνταμ όπου και αρχικά στεγάζονταν στο Βασιλικό Παλάτι επί της πλατείας Νταμ. Στην τωρινή τοποθεσία που είναι η Πλατεία Μουσείου, στεγάζεται από το 1885 ενώ ο αρχιτέκτονας του Pierre Cuypers είναι ο ίδιος που σχεδίασε και τον επιβλητικό Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Άμστερνταμ (Centraal Station).

 

Το Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας φιλοξενεί έργα τέχνης, εκθέματα που προέρχονται από τις αποικίες, και κυρίως αντικείμενα που σχετίζονται την τέχνη της εποχής. Πιο συγκεκριμένα το μουσείο περιλαμβάνει περίπου 8.000 ιστορικά εκθέματα και έργα τέχνης από μια συλλογή που περιλαμβάνει πάνω από 1 εκατομμύριο αντικείμενα που χρονολογούνται από το 1200 έως και το 2000.

 

Μεταξύ των σημαντικότερων εκθεμάτων είναι αναμφίβολα οι πίνακες των σημαντικότερων Ολλανδών καλλιτεχνών (κυρίως της Χρυσής Εποχής της Ολλανδίας κατά των 17ο αιώνα) όπως ο διάσημος πίνακας "The Night Watch" (Η Νυχτερινή Περίπολος) του Ρέμπραντ, αλλά και το φημισμένο έργο "The Milkmaid" (Η Γαλατού) του Γιοχάνες Βερμέερ.

Πρόσβαση

Από τη στάση Hobbemastraat, από την οποία διέρχονται οι γραμμές του τραμ με νούμερα 2 και 5 και γραμμές λεωφορείων 145, 170, 172, 197, 358, N70, N97.

Αφήστε στο σχολιό σας