Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Άμστερνταμ - Κορυφές απο παραδοσιακά σπιτάκια

Άμστερνταμ

Ολλανδία
Μοιράσου το
Άμστερνταμ - Μέγαρο Μουσικής του Άμστερνταμ Μέγαρο Μουσικής του Άμστερνταμ
Concertgebouw
Το μέγαρο μουσικής του Άμστερνταμ θεωρείται ένας από τους καλύτερους συναυλιακούς χώρους στον κόσμο καθώς η ακουστική του είναι υψηλού επιπέδου. Η ακουστική του ποιότητα συγκρίνεται μόνο με το Boston's Symphony Hall και το Musikverein στην Βιέννη. Ο αρχιτέκτονας του, Adolf Leonard van Gendt, το εμπνεύστηκε από το Neue Gewandhaus της Λειψίας στην Γερμανία. Οι εργασίες ξεκίνησαν το 1883 σε ένα λιβάδι που τότε ήταν εντελώς έξω από την πόλη. Το μέγαρο άνοιξε την 11 Απριλίου 1888 με μια εναρκτήρια συναυλία, με 120 μουσικούς και χορωδία 500 ατόμων που εκτέλεσαν έργα των Wagner, Handel, Bach και του Beethoven. Εσωτερικά του κτιρίου, η "μεγάλη αίθουσα" χωράει 2037 άτομα ενώ υπάρχει και μία μικρή αίθουσα πίσω από την μεγάλη, με χωρητικότητα 478 ατόμων. Αν σας αρέσει η κλασική μουσική, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το Concertgebouw, όπου οργανώνονται πάνω από 900 συναυλίες τον χρόνο. Το επισκέπτονται 800.000 άτομα το χρόνο και του δίνουν τον τίτλο του δεύτερου πιο επισκέψιμου μεγάρου μουσικής στον κόσμο.
Πρόσβαση: Ακριβώς μπροστά από το μέγαρο μουσικής βρίσκετε η στάση "Museumplein" που εξυπηρετείτε από της γραμμές τραμ 3, 5, 12, 16, 24 και λεωφορείων 142, 145, 170, 172, 197, 358, 370, N70, N97.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Μέγαρο Μουσικής του Άμστερνταμ"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μέγαρο Μουσικής του Άμστερνταμ"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Άμστερνταμ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Άμστερνταμ - Πλατεία Νταμ Άμστερνταμ - Κρουαζιέρα στα Κανάλια του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ» Άμστερνταμ - Καφέ και τσιγάρο μαριχουάνας Άμστερνταμ - Μουσείο Βαν Γκογκ Άμστερνταμ - Αγορά του Άλμπερτ Κάουπ Άμστερνταμ - Πάρκο του Βόντελ Άμστερνταμ - Δείτε το Άμστερνταμ από ένα ποδήλατο Άμστερνταμ - Κοκαλιάρα Γέφυρα & Ποταμός Άμστελ Άμστερνταμ - Άμστερνταμ Αρένα Άμστερνταμ - Σπίτι της Άννα Φρανκ Άμστερνταμ - Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Ημέρα της Βασίλισσας Άμστερνταμ - Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Μέγαρο Μουσικής του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Φεστιβάλ Loveland Άμστερνταμ - Κέντρο Επισκεπτών της μπύρας Heineken Άμστερνταμ - Μαντάμ Τισό του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Ολλανδικό Εθνικό Ναυτικό Μουσείο Άμστερνταμ - Εκδρομή στην Ολλανδική ύπαιθρο Άμστερνταμ - Κήποι της Ευρώπης «Κέουκενχοφ» Άμστερνταμ - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Άμστερνταμ «Στέντελεϊκ» Άμστερνταμ - Μουσείο Γουίλετ-Χολτχάουσεν Άμστερνταμ - Μουσείο Επιστήμης «NEMO» Άμστερνταμ - Ερμιτάζ Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Σπίτι - Μουσείο Ρέμπραντ