Κεντρική Ευρώπη > Άμστερνταμ > Εκδρομή στην Ολλανδική ύπαιθρο

Εκδρομή στην Ολλανδική ύπαιθρο Άμστερνταμ

Volendam, Marken & Zaanse Schans

Μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Άμστερνταμ, βρίσκονται πολλά γραφικά χωριουδάκια, κάποια από αυτά διατηρούν ένα πιο παραδοσιακό προφίλ κυρίως για τουριστικούς λόγους και αποτελούν διάσημες εξόδους για ντόπιους και τουρίστες.

Το Volendam βρίσκετε περίπου 25 χιλιόμετρα βορειότερα του Άμστερνταμ και είναι ένα γραφικό ψαροχώρι. Στο Volendam θα βρείτε ψαροταβέρνες με σερβιτόρες ντυμένες με την παραδοσιακή Ολλανδική ενδυμασία, κινητές μονάδες πωλητών για να απολαύσετε το τυπικό ολλανδικό Herring (παστό ψάρι που τρώγετε σκέτο η σε μπαγκέτα) ενώ επίσης και ένα μικρό μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία του χωρίου και ειδικότερα στο τοπικό παραδοσιακό στυλ ένδυσης.

Το πρώην νησί Marken είναι σήμερα συνδεδεμένο με την ηπειρωτική Βόρεια Ολλανδία με ένα υπερυψωμένο μονοπάτι όμως ο ποιο ειδυλλιακός τρόπος να φτάσετε σε αυτό είναι να πάρετε ένα φέρι μποτ από το λιμάνι του Volendam. Είναι ένα διάσημο τουριστικό αξιοθέατο, κυρίως για τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπίτια. Το Marken έγινε το επίκεντρο της προσοχής από λαογράφους, εθνολόγους και ανθρωπολόγους κατά την διάρκεια των αρχών του 20ού αιώνα όταν διαπιστώθηκε το πόσο διαφορετικοί είχαν παραμείνει οι κάτοικοι του νησιού σε σχέση με τους υπόλοιπους Ολλανδούς της ηπειρωτικής χώρας.

Το Zaanse Schans είναι μια γειτονία του Zaandam, που είναι μια πόλη - προάστιο βόρεια του Άμστερνταμ. Είναι γνωστό για του καλοδιατηρημένους ιστορικούς μύλους και φιλοξενεί το Ανοιχτό Μουσείο Zaans. Είναι ένα διάσημο τουριστικό αξιοθέατο που δέχεται περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως ενώ είναι αναγνωρισμένο μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς από την UNESCO και επίσης αποτελεί και μέρος του European Route of Industrial Heritage (Ευρωπαϊκή Οδός Βιομηχανικής Κληρονομιάς). Στο Zaans Museum θα μπορέσετε να επισκεφθείτε το εσωτερικό των μύλων και να μάθετε τα πάντα για το πως οι Ολλανδοί δάμασαν των αέρα και τα αγαθά που δημιούργησαν με την ενέργεια αυτού.

εικόνα του χρήστη Gtraveller

Gtraveller

Καλησπέρα, Θα είμαι στην Ολλανδία σχεδόν όλο τον Αύγουστο. Έχω διαβάσει για τις θερμοκρασίες αλλά θέλω να μου πείτε τι ρούχα να πάρω. Έχω πάρει 5-6 μακρυμανικες και 2-3 κοντομανικες. Τρία χειμωνιατικα παντελόνια και 2 κοντά. Είναι καλά; Επίσης δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω καλοκαιρινή ή πιο χοντρή ζακέτα -στη λογική ότι θα φοράω μακρυμανικη από μέσα. Η βοήθειά σας θα μου ήταν ανεκτιμητη. Φεύγω την Τρίτη, οπότε αναμένω απάντηση

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας