Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Άμστερνταμ - Κορυφές απο παραδοσιακά σπιτάκια

Άμστερνταμ

Ολλανδία
Μοιράσου το
Άμστερνταμ - Εκδρομή στην Ολλανδική ύπαιθρο Εκδρομή στην Ολλανδική ύπαιθρο
Volendam, Marken & Zaanse Schans
Μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Άμστερνταμ, βρίσκονται πολλά γραφικά χωριουδάκια, κάποια από αυτά διατηρούν ένα πιο παραδοσιακό προφίλ κυρίως για τουριστικούς λόγους και αποτελούν διάσημες εξόδους για ντόπιους και τουρίστες.

Το Volendam βρίσκετε περίπου 25 χιλιόμετρα βορειότερα του Άμστερνταμ και είναι ένα γραφικό ψαροχώρι. Στο Volendam θα βρείτε ψαροταβέρνες με σερβιτόρες ντυμένες με την παραδοσιακή Ολλανδική ενδυμασία, κινητές μονάδες πωλητών για να απολαύσετε το τυπικό ολλανδικό Herring (παστό ψάρι που τρώγετε σκέτο η σε μπαγκέτα) ενώ επίσης και ένα μικρό μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία του χωρίου και ειδικότερα στο τοπικό παραδοσιακό στυλ ένδυσης.

Το πρώην νησί Marken είναι σήμερα συνδεδεμένο με την ηπειρωτική Βόρεια Ολλανδία με ένα υπερυψωμένο μονοπάτι όμως ο ποιο ειδυλλιακός τρόπος να φτάσετε σε αυτό είναι να πάρετε ένα φέρι μποτ από το λιμάνι του Volendam. Είναι ένα διάσημο τουριστικό αξιοθέατο, κυρίως για τα χαρακτηριστικά ξύλινα σπίτια. Το Marken έγινε το επίκεντρο της προσοχής από λαογράφους, εθνολόγους και ανθρωπολόγους κατά την διάρκεια των αρχών του 20ού αιώνα όταν διαπιστώθηκε το πόσο διαφορετικοί είχαν παραμείνει οι κάτοικοι του νησιού σε σχέση με τους υπόλοιπους Ολλανδούς της ηπειρωτικής χώρας.

Το Zaanse Schans είναι μια γειτονία του Zaandam, που είναι μια πόλη - προάστιο βόρεια του Άμστερνταμ. Είναι γνωστό για του καλοδιατηρημένους ιστορικούς μύλους και φιλοξενεί το Ανοιχτό Μουσείο Zaans. Είναι ένα διάσημο τουριστικό αξιοθέατο που δέχεται περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως ενώ είναι αναγνωρισμένο μνημείο παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς από την UNESCO και επίσης αποτελεί και μέρος του European Route of Industrial Heritage (Ευρωπαϊκή Οδός Βιομηχανικής Κληρονομιάς). Στο Zaans Museum θα μπορέσετε να επισκεφθείτε το εσωτερικό των μύλων και να μάθετε τα πάντα για το πως οι Ολλανδοί δάμασαν των αέρα και τα αγαθά που δημιούργησαν με την ενέργεια αυτού.

αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη
Εκδρομή σε Volendam, Marken και Zaanse Schans
Ο ευκολότερος τρόπος να απολαύσετε την Ολλανδική ύπαιθρο και τους διάσημους μύλους. Δείτε τις πληροφορίες για να ενημερωθείτε για τις επιλογές ξενάγησης (ηλεκτρονική ή με ξεναγό) καθώς και για την τοποθεσία / ώρα έναρξης.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Εκδρομή στην Ολλανδική ύπαιθρο"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Άμστερνταμ » Εκδρομή στην Ολλανδική ύπαιθρο
Καλησπέρα, Θα είμαι στην Ολλανδία σχεδόν όλο τον Αύγουστο. Έχω διαβάσει για τις θερμοκρασίες αλλά θέλω να μου πείτε τι ρούχα να πάρω. Έχω πάρει 5-6 μακρυμανικες και 2-3 κοντομανικες. Τρία χειμωνιατικα παντελόνια και 2 κοντά. Είναι καλά; Επίσης δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω καλοκαιρινή ή πιο χοντρή ζακέτα -στη λογική ότι θα φοράω μακρυμανικη από μέσα. Η βοήθειά σας θα μου ήταν ανεκτιμητη. Φεύγω την Τρίτη, οπότε αναμένω απάντηση
3 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Άμστερνταμ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Άμστερνταμ - Πλατεία Νταμ Άμστερνταμ - Κρουαζιέρα στα Κανάλια του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ» Άμστερνταμ - Καφέ και τσιγάρο μαριχουάνας Άμστερνταμ - Μουσείο Βαν Γκογκ Άμστερνταμ - Αγορά του Άλμπερτ Κάουπ Άμστερνταμ - Πάρκο του Βόντελ Άμστερνταμ - Δείτε το Άμστερνταμ από ένα ποδήλατο Άμστερνταμ - Κοκαλιάρα Γέφυρα & Ποταμός Άμστελ Άμστερνταμ - Άμστερνταμ Αρένα Άμστερνταμ - Σπίτι της Άννα Φρανκ Άμστερνταμ - Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Ημέρα της Βασίλισσας Άμστερνταμ - Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Μέγαρο Μουσικής του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Φεστιβάλ Loveland Άμστερνταμ - Κέντρο Επισκεπτών της μπύρας Heineken Άμστερνταμ - Μαντάμ Τισό του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Ολλανδικό Εθνικό Ναυτικό Μουσείο Άμστερνταμ - Εκδρομή στην Ολλανδική ύπαιθρο Άμστερνταμ - Κήποι της Ευρώπης «Κέουκενχοφ» Άμστερνταμ - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Άμστερνταμ «Στέντελεϊκ» Άμστερνταμ - Μουσείο Γουίλετ-Χολτχάουσεν Άμστερνταμ - Μουσείο Επιστήμης «NEMO» Άμστερνταμ - Ερμιτάζ Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Σπίτι - Μουσείο Ρέμπραντ