Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Άμστερνταμ - Κορυφές απο παραδοσιακά σπιτάκια

Άμστερνταμ

Ολλανδία
Μοιράσου το
Άμστερνταμ - Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ
Amsterdam Museum
Το Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ ιδρύθηκε το 1975 και ονομάζονταν μέχρι το 2011 Μουσείο Ιστορίας του Άμστερνταμ. Είναι ένα μουσείο που διηγείται το πώς ένα μικρός οικισμός κατά μήκος του ποταμού Άμστελ, έγινε κατά των δέκατο έβδομο αιώνα το κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου και είναι σήμερα μια πολύχρωμη μητρόπολη με εξαιρετικά ανταγωνιστική οικονομία και ιδανικές συνθήκες ζωής για τους κατοίκους του. Το μουσείο ασχολείται ιδιαίτερα με τα κανάλια της πόλης καθώς και με της προσπάθειες της πόλης να αποφύγει τα τρία κακά της μοίρας της (της πλημμύρες, την φωτιά και των λοιμό) ενώ καταλήγει στα σύγχρονα προβλήματα όπως το πως οι Ολλανδοί αντικατέστησαν των κίνηση και την μόλυνση από τα αυτοκίνητα και έκαναν το Άμστερνταμ την παγκόσμια πρωτεύουσα του ποδηλάτου. Διαθέτει 70.000 αντικείμενα από τα οποία περίπου 25.000 έχουν φωτογραφηθεί και βρίσκονται διαθέσιμα στο κοινό μέσω του ίντερνετ.
Πρόσβαση: Η κοντινότερη στάση του τραμ είναι η Amsterdam, Spui (Nieuwezijds Voorburgwal), γραμμές 1,2 και 5.
Ιστοσελίδα: http://www.amsterdammuseum.nl/
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες
Εισιτήριο εισόδου για το Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ
Εξερευνήστε την ιστορία εξέλιξης μιας πόλης από ένα μικρό ψαροχώρι σε μια σημαντική μητρόπολη της Ευρώπης. Το εισιτήριο είναι σε έκπτωση σε σύγκριση με την τιμή στο γκισέ.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Άμστερνταμ » Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ
Το αγαπημένο μου μουσείο στο Άμστερνταμ, ίσως το πιο καλό μουσείο που έχω δει στην ζωή μου, αν είστε λάτρης του urban development η αν προτιμάτε να δείτε ένα μουσείο που έχει ένα αληθινό καφέ του προηγούμενου αιώνα και όχι χρυσαφικά και αντικείμενα από άλλους πολιτισμούς τότε μην χάσετε αυτό το μουσείο. Απλό, προσιτό, με εκθέσεις πραγματικών προβλημάτων που λύσανε μέσα στους αιώνες, ειδικά οι φωτογραφίες και τα βίντεο με την κίνηση της πόλης από το 1960 σε αντίθεση με την σημερινή αρμονία της πόλης με τα ποδήλατα θα σας δώσει μια ελπίδα ότι το χάος της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας δεν είναι νομοτελειακό.
7 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Άμστερνταμ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Άμστερνταμ - Πλατεία Νταμ Άμστερνταμ - Κρουαζιέρα στα Κανάλια του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ» Άμστερνταμ - Καφέ και τσιγάρο μαριχουάνας Άμστερνταμ - Μουσείο Βαν Γκογκ Άμστερνταμ - Αγορά του Άλμπερτ Κάουπ Άμστερνταμ - Πάρκο του Βόντελ Άμστερνταμ - Δείτε το Άμστερνταμ από ένα ποδήλατο Άμστερνταμ - Κοκαλιάρα Γέφυρα & Ποταμός Άμστελ Άμστερνταμ - Άμστερνταμ Αρένα Άμστερνταμ - Σπίτι της Άννα Φρανκ Άμστερνταμ - Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Ημέρα της Βασίλισσας Άμστερνταμ - Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Μέγαρο Μουσικής του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Φεστιβάλ Loveland Άμστερνταμ - Κέντρο Επισκεπτών της μπύρας Heineken Άμστερνταμ - Μαντάμ Τισό του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Ολλανδικό Εθνικό Ναυτικό Μουσείο Άμστερνταμ - Εκδρομή στην Ολλανδική ύπαιθρο Άμστερνταμ - Κήποι της Ευρώπης «Κέουκενχοφ» Άμστερνταμ - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Άμστερνταμ «Στέντελεϊκ» Άμστερνταμ - Μουσείο Γουίλετ-Χολτχάουσεν Άμστερνταμ - Μουσείο Επιστήμης «NEMO» Άμστερνταμ - Ερμιτάζ Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Σπίτι - Μουσείο Ρέμπραντ