Κεντρική Ευρώπη > Άμστερνταμ > Μουσείο Επιστήμης «NEMO»

Μουσείο Επιστήμης «NEMO» Άμστερνταμ

NEMO Science Museum

Το εντυπωσιακό Μουσείο Επιστήμης «NEMO» μοιάζει με καράβι που επιπλέει στο νερό. Χτισμένο σε ένα τεχνητό ακρωτήρι επί του ποταμού Oosterdok απέχει περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ.

Το κτίριο έχει σχεδιαστεί από τον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο και κατασκευάστηκε το 1997. Διαθέτει 5 ορόφους και δέχεται περισσότερους από μισό εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, στοιχείο που το κατατάσσει στο 5ο πιο επισκέψιμο αξιοθέατο της Ολλανδίας.

Οι εκθέσεις είναι διαδραστικές με σκοπό ο επισκέπτης να βιώσει την επιστήμη και όχι απλά να εντυπωσιαστεί από αυτήν. Ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στο DNA και της αλυσιδωτές αντιδράσεις, στο δεύτερο όροφο υπάρχει εγκατεστημένο ένα εργοστάσιο για μπαλάκια, εκθέσεις σχετικές με των κύκλο του νερού, του ηλεκτρισμού και μετάλλων καθώς και μια μικρή καφετέρια και ένας κινηματογράφος. Ο τρίτος όροφος στεγάζει ένα τεράστιο επιστημονικό εργαστήριο όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τα δικά τους πειράματα και μια μικρή έκθεση σχετική με τα λεφτά και της επιχειρήσεις. Ο τέταρτος όροφος είναι αφιερωμένος στο ανθρώπινο μυαλό. Τέλος, ο πέμπτος όροφος διαθέτει ακόμα μια καφετέρια καθώς και χώρο για να παίξουν τα παιδιά ενώ προσφέρει και υπέροχη θέα προς την πόλη.

Αφήστε στο σχολιό σας