Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Άμστερνταμ - Κορυφές απο παραδοσιακά σπιτάκια

Άμστερνταμ

Ολλανδία
Μοιράσου το
Άμστερνταμ - Μουσείο Επιστήμης «NEMO» Μουσείο Επιστήμης «NEMO»
NEMO Science Museum
Το εντυπωσιακό Μουσείο Επιστήμης «NEMO» μοιάζει με καράβι που επιπλέει στο νερό. Χτισμένο σε ένα τεχνητό ακρωτήρι επί του ποταμού Oosterdok απέχει περίπου 1 χιλιόμετρο μακριά από τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ.

Το κτίριο έχει σχεδιαστεί από τον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα Ρέντσο Πιάνο και κατασκευάστηκε το 1997. Διαθέτει 5 ορόφους και δέχεται περισσότερους από μισό εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο, στοιχείο που το κατατάσσει στο 5ο πιο επισκέψιμο αξιοθέατο της Ολλανδίας.

Οι εκθέσεις είναι διαδραστικές με σκοπό ο επισκέπτης να βιώσει την επιστήμη και όχι απλά να εντυπωσιαστεί από αυτήν. Ο πρώτος όροφος είναι αφιερωμένος στο DNA και της αλυσιδωτές αντιδράσεις, στο δεύτερο όροφο υπάρχει εγκατεστημένο ένα εργοστάσιο για μπαλάκια, εκθέσεις σχετικές με των κύκλο του νερού, του ηλεκτρισμού και μετάλλων καθώς και μια μικρή καφετέρια και ένας κινηματογράφος. Ο τρίτος όροφος στεγάζει ένα τεράστιο επιστημονικό εργαστήριο όπου οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τα δικά τους πειράματα και μια μικρή έκθεση σχετική με τα λεφτά και της επιχειρήσεις. Ο τέταρτος όροφος είναι αφιερωμένος στο ανθρώπινο μυαλό. Τέλος, ο πέμπτος όροφος διαθέτει ακόμα μια καφετέρια καθώς και χώρο για να παίξουν τα παιδιά ενώ προσφέρει και υπέροχη θέα προς την πόλη.

αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη
Εισιτήριο εισόδου «Μουσείο Επιστήμης NEMO»
Αγοράστε ηλεκτρονικά τα εισιτήρια σας για το Μουσείο Επιστήμης «NEMO» και απολαύστε μια ημέρα γεμάτη επιστήμη αποφεύγοντας τις ουρές και την ταλαιπωρία.
Θα παραλάβετε τα εισιτήρια με E-mail, θα τα εκτυπώσετε και είστε έτοιμοι. Κερδίστε χρόνο και χρήμα!

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Μουσείο Επιστήμης «NEMO»"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο Επιστήμης «NEMO»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Άμστερνταμ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Άμστερνταμ - Πλατεία Νταμ Άμστερνταμ - Κρουαζιέρα στα Κανάλια του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ» Άμστερνταμ - Καφέ και τσιγάρο μαριχουάνας Άμστερνταμ - Μουσείο Βαν Γκογκ Άμστερνταμ - Αγορά του Άλμπερτ Κάουπ Άμστερνταμ - Πάρκο του Βόντελ Άμστερνταμ - Δείτε το Άμστερνταμ από ένα ποδήλατο Άμστερνταμ - Κοκαλιάρα Γέφυρα & Ποταμός Άμστελ Άμστερνταμ - Άμστερνταμ Αρένα Άμστερνταμ - Σπίτι της Άννα Φρανκ Άμστερνταμ - Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Ημέρα της Βασίλισσας Άμστερνταμ - Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Μέγαρο Μουσικής του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Φεστιβάλ Loveland Άμστερνταμ - Κέντρο Επισκεπτών της μπύρας Heineken Άμστερνταμ - Μαντάμ Τισό του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Ολλανδικό Εθνικό Ναυτικό Μουσείο Άμστερνταμ - Εκδρομή στην Ολλανδική ύπαιθρο Άμστερνταμ - Κήποι της Ευρώπης «Κέουκενχοφ» Άμστερνταμ - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Άμστερνταμ «Στέντελεϊκ» Άμστερνταμ - Μουσείο Γουίλετ-Χολτχάουσεν Άμστερνταμ - Μουσείο Επιστήμης «NEMO» Άμστερνταμ - Ερμιτάζ Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Σπίτι - Μουσείο Ρέμπραντ