Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Άμστερνταμ - Κορυφές απο παραδοσιακά σπιτάκια

Άμστερνταμ

Ολλανδία
Μοιράσου το
Άμστερνταμ - Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ
Oudjaarsdag
Η τελευταία μέρα του χρόνου στο Άμστερνταμ ονομάζεται Oudjaarsdag "Old Year's Day" και όπως και η "Ημέρα της βασίλισσας" αποτελεί άλλη μια περίπτωση όπου το ξέφρενο ξεφάντωμα έχει τη τιμητική του. Όλη η πόλη κατακλύζεται από ένα πολύχρωμο πλήθος τουριστών αλλά και ντόπιων ενώ κάθε πλατεία, δρόμος και γειτονιά συμμετέχει σε ένα ευρύτερο υπαίθριο πάρτι. Στις κεντρικότερες πλατείες Dam Square, Rembrandtplein, Nieuwmarkt και Leidseplein στήνονται ηχητικές εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται μερικοί από τους γνωστότερους Djs που με τις μουσικές του ξεσηκώνουν το πλήθος και δίνουν ακόμα γιορτινότερο τόνο. Επιπλέον αναπόσπαστο κομμάτι των εορτασμών είναι τα χιλιάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα που σκάνε μικροί και μεγάλοι κατά τη διάρκεια της αλλαγής του χρόνου. Μπορείτε να ζήσετε αυτή τη θορυβώδη διαδικασία μέσα από το πλήθος ή αλλιώς να επιλέξετε μια γέφυρα του ποταμού Άμστελ από όπου θα απαθανατίσετε τη στιγμή όπου η νύχτα μετατρέπεται σε μέρα. Η μόνη συνταγή που προτείνουμε ώστε να γίνετε ένα με το πλήθος είναι να κρατάτε ένα μπουκάλι κρασιού ή σαμπάνιας και από εκεί και πέρα η καλή σας διάθεση θα σας οδηγήσει σε περισσότερα από δύο ή τρία μπαρ μέχρι το επόμενο πρωί.
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Άμστερνταμ » Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ
Σκηνικό σαν ταινία! Το κρύο ήταν ανυπόφορο (ή μάλλον εγώ κρύωνα πολύ!) αλλά ο κόσμος στους δρόμους τραγουδούσε και διασκέδαζε! Η νυχτερινή ζωή φοβερή και γνωρίζεις άτομα απ'ολα τα μέρη του κόσμου! Αξέχαστη πρωτοχρονιά 2009!
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Άμστερνταμ » Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ
Το μέγεθος της συγκέντρωσης του πλήθους σε κάθε δρόμο, πλατεία και γειτονιά είναι απλά ασύλληπτο. Ορίστε με την παρέα σας ένα σημείο συνάντησης γιατί το πιθανότερο είναι να χαθείτε και για κάποιες στιγμές να μην είναι εφικτές οι τηλεφωνικές συνδέσεις... κατά τα άλλα όλα τρελά...!
10 χρόνια πριναπάντηση (1) μου αρέσει!

μια χαρά είναι πέρασα υπέροχα
8 χρόνια πριν
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Άμστερνταμ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Άμστερνταμ - Πλατεία Νταμ Άμστερνταμ - Κρουαζιέρα στα Κανάλια του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ» Άμστερνταμ - Καφέ και τσιγάρο μαριχουάνας Άμστερνταμ - Μουσείο Βαν Γκογκ Άμστερνταμ - Αγορά του Άλμπερτ Κάουπ Άμστερνταμ - Πάρκο του Βόντελ Άμστερνταμ - Δείτε το Άμστερνταμ από ένα ποδήλατο Άμστερνταμ - Κοκαλιάρα Γέφυρα & Ποταμός Άμστελ Άμστερνταμ - Άμστερνταμ Αρένα Άμστερνταμ - Σπίτι της Άννα Φρανκ Άμστερνταμ - Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Ημέρα της Βασίλισσας Άμστερνταμ - Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Μέγαρο Μουσικής του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Φεστιβάλ Loveland Άμστερνταμ - Κέντρο Επισκεπτών της μπύρας Heineken Άμστερνταμ - Μαντάμ Τισό του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Ολλανδικό Εθνικό Ναυτικό Μουσείο Άμστερνταμ - Εκδρομή στην Ολλανδική ύπαιθρο Άμστερνταμ - Κήποι της Ευρώπης «Κέουκενχοφ» Άμστερνταμ - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Άμστερνταμ «Στέντελεϊκ» Άμστερνταμ - Μουσείο Γουίλετ-Χολτχάουσεν Άμστερνταμ - Μουσείο Επιστήμης «NEMO» Άμστερνταμ - Ερμιτάζ Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Σπίτι - Μουσείο Ρέμπραντ