Κεντρική Ευρώπη > Άμστερνταμ > Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ

Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ Άμστερνταμ

Oudjaarsdag

photo:Eelco Cramer / CC BY 2.0
Άμστερνταμ - Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ33e
Η τελευταία μέρα του χρόνου στο Άμστερνταμ ονομάζεται Oudjaarsdag "Old Year's Day" και όπως και η "Ημέρα της βασίλισσας" αποτελεί άλλη μια περίπτωση όπου το ξέφρενο ξεφάντωμα έχει τη τιμητική του. Όλη η πόλη κατακλύζεται από ένα πολύχρωμο πλήθος τουριστών αλλά και ντόπιων ενώ κάθε πλατεία, δρόμος και γειτονιά συμμετέχει σε ένα ευρύτερο υπαίθριο πάρτι. Στις κεντρικότερες πλατείες Dam Square, Rembrandtplein, Nieuwmarkt και Leidseplein στήνονται ηχητικές εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνται μερικοί από τους γνωστότερους Djs που με τις μουσικές του ξεσηκώνουν το πλήθος και δίνουν ακόμα γιορτινότερο τόνο. Επιπλέον αναπόσπαστο κομμάτι των εορτασμών είναι τα χιλιάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα που σκάνε μικροί και μεγάλοι κατά τη διάρκεια της αλλαγής του χρόνου. Μπορείτε να ζήσετε αυτή τη θορυβώδη διαδικασία μέσα από το πλήθος ή αλλιώς να επιλέξετε μια γέφυρα του ποταμού Άμστελ από όπου θα απαθανατίσετε τη στιγμή όπου η νύχτα μετατρέπεται σε μέρα. Η μόνη συνταγή που προτείνουμε ώστε να γίνετε ένα με το πλήθος είναι να κρατάτε ένα μπουκάλι κρασιού ή σαμπάνιας και από εκεί και πέρα η καλή σας διάθεση θα σας οδηγήσει σε περισσότερα από δύο ή τρία μπαρ μέχρι το επόμενο πρωί.

pescadito

Το μέγεθος της συγκέντρωσης του πλήθους σε κάθε δρόμο, πλατεία και γειτονιά είναι απλά ασύλληπτο. Ορίστε με την παρέα σας ένα σημείο συνάντησης γιατί το πιθανότερο είναι να χαθείτε και για κάποιες στιγμές να μην είναι εφικτές οι τηλεφωνικές συνδέσεις... κατά τα άλλα όλα τρελά...!

08/12/2021

Απάντηση

panagiotisz

μια χαρά είναι πέρασα υπέροχα

08/12/2021

Chichipopo

Σκηνικό σαν ταινία! Το κρύο ήταν ανυπόφορο (ή μάλλον εγώ κρύωνα πολύ!) αλλά ο κόσμος στους δρόμους τραγουδούσε και διασκέδαζε! Η νυχτερινή ζωή φοβερή και γνωρίζεις άτομα απ'ολα τα μέρη του κόσμου! Αξέχαστη πρωτοχρονιά 2009!

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας

Εικόνα του pdf
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Άμστερνταμ»

Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.