Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Άμστερνταμ - Κορυφές απο παραδοσιακά σπιτάκια

Άμστερνταμ

Ολλανδία
Μοιράσου το
Άμστερνταμ - Πάρκο του Βόντελ Πάρκο του Βόντελ
Vondelpark
Αν πάτε καλοκαίρι και είστε τυχεροί να έχετε καλό καιρό μην πετάξετε την ευκαιρία να ζήσετε ως Ολλανδοί για μία μέρα. Περάστε από το super market και προμηθευτείτε ψωμί σε φέτες, σαλάμι, τυρί και κάντε πικ-νικ στο Vondelpark (ή σε ένα άλλο από τα μεγάλα πάρκα). Θα δείτε χιλιάδες Amsterdamers να απολαμβάνουν τον ήλιο και τον καλό καιρό που σε αυτά τα μέρη είναι σπάνιο φαινόμενο. Το Πάρκο του Φόντελ άνοιξε το 1865 και αρχικά ονομάζονταν "Νέο Πάρκο" και αργότερα ονομάστηκε με την σημερινή του ονομασία προς τιμήν του συγγραφέα του 17ου αιώνα "Joost van den Vondel" άγαλμα του οποίου θα βρείτε μέσα στο πάρκο. Ετησίως το πάρκο έχει περίπου 10 εκατομμύρια επισκέπτες και μέσα σε αυτό θα βρείτε ένα μουσείο ταινιών, ένα ανοιχτό θέατρο και αρκετές καφετέριες-restaurants.
Πρόσβαση: Το πάρκο έχει αρκετές εισόδους, με ευκολότερη αυτήν που είναι στην οδό Stadhouderskade ανάμεσα από την πλατεία Leidseplein και το Εθνικό μουσείο (Rijksmuseum). Με το τραμ θα κατεβείτε στην στάση Stadhouderskade από την γραμμή 1 και στην Leidseplein για της γραμμές 1, 2, 5, 7, 10.
Ιστοσελίδα: http://www.vondelpark.nl/
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Πάρκο του Βόντελ"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πάρκο του Βόντελ"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Άμστερνταμ » Πάρκο του Βόντελ
Ακόμα και κατά τη διάρκεια των πιο κρύων χειμωνιάτικων ημερών το Φόντελ Πάρκ έχει την τιμητική του. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο και είναι ιδανικό για μια βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο.
10 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Άμστερνταμ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Άμστερνταμ - Πλατεία Νταμ Άμστερνταμ - Κρουαζιέρα στα Κανάλια του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Εθνικό Μουσείο Ολλανδίας «Ρέικσμουζεουμ» Άμστερνταμ - Καφέ και τσιγάρο μαριχουάνας Άμστερνταμ - Μουσείο Βαν Γκογκ Άμστερνταμ - Αγορά του Άλμπερτ Κάουπ Άμστερνταμ - Πάρκο του Βόντελ Άμστερνταμ - Δείτε το Άμστερνταμ από ένα ποδήλατο Άμστερνταμ - Κοκαλιάρα Γέφυρα & Ποταμός Άμστελ Άμστερνταμ - Άμστερνταμ Αρένα Άμστερνταμ - Σπίτι της Άννα Φρανκ Άμστερνταμ - Βασιλικό Παλάτι του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Ημέρα της Βασίλισσας Άμστερνταμ - Πρωτοχρονιά στο Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Μουσείο της Πόλης του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Μέγαρο Μουσικής του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Φεστιβάλ Loveland Άμστερνταμ - Κέντρο Επισκεπτών της μπύρας Heineken Άμστερνταμ - Μαντάμ Τισό του Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Ολλανδικό Εθνικό Ναυτικό Μουσείο Άμστερνταμ - Εκδρομή στην Ολλανδική ύπαιθρο Άμστερνταμ - Κήποι της Ευρώπης «Κέουκενχοφ» Άμστερνταμ - Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Άμστερνταμ «Στέντελεϊκ» Άμστερνταμ - Μουσείο Γουίλετ-Χολτχάουσεν Άμστερνταμ - Μουσείο Επιστήμης «NEMO» Άμστερνταμ - Ερμιτάζ Άμστερνταμ Άμστερνταμ - Σπίτι - Μουσείο Ρέμπραντ