Πάρκο του Βόντελ Άμστερνταμ

Vondelpark

Αν πάτε καλοκαίρι και είστε τυχεροί να έχετε καλό καιρό μην πετάξετε την ευκαιρία να ζήσετε ως Ολλανδοί για μία μέρα. Περάστε από το super market και προμηθευτείτε ψωμί σε φέτες, σαλάμι, τυρί και κάντε πικ-νικ στο Vondelpark (ή σε ένα άλλο από τα μεγάλα πάρκα). Θα δείτε χιλιάδες Amsterdamers να απολαμβάνουν τον ήλιο και τον καλό καιρό που σε αυτά τα μέρη είναι σπάνιο φαινόμενο. Το Πάρκο του Φόντελ άνοιξε το 1865 και αρχικά ονομάζονταν "Νέο Πάρκο" και αργότερα ονομάστηκε με την σημερινή του ονομασία προς τιμήν του συγγραφέα του 17ου αιώνα "Joost van den Vondel" άγαλμα του οποίου θα βρείτε μέσα στο πάρκο. Ετησίως το πάρκο έχει περίπου 10 εκατομμύρια επισκέπτες και μέσα σε αυτό θα βρείτε ένα μουσείο ταινιών, ένα ανοιχτό θέατρο και αρκετές καφετέριες-restaurants.

Πρόσβαση

Το πάρκο έχει αρκετές εισόδους, με ευκολότερη αυτήν που είναι στην οδό Stadhouderskade ανάμεσα από την πλατεία Leidseplein και το Εθνικό μουσείο (Rijksmuseum). Με το τραμ θα κατεβείτε στην στάση Stadhouderskade από την γραμμή 1 και στην Leidseplein για της γραμμές 1, 2, 5, 7, 10.

Ιστοσελίδαhttp://www.vondelpark.nl/

pescadito

Ακόμα και κατά τη διάρκεια των πιο κρύων χειμωνιάτικων ημερών το Φόντελ Πάρκ έχει την τιμητική του. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο και είναι ιδανικό για μια βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο.

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας