Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Αστυπάλαια - Χώρα

Αστυπάλαια

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στην Αστυπάλαια

Αστυπάλαια - Χώρα της Αστυπάλαιας Χώρα της Αστυπάλαιας
"Η πρωτεύουσα της Αστυπάλαιας, η Χώρα, βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού. Η αρχιτεκτονική της είναι ιδιαίτερη: από..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αστυπάλαια - Αρχαιολογικό Μουσείο Αστυπάλαιας Αρχαιολογικό Μουσείο Αστυπάλαιας
"Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αστυπάλαιας είναι ένα σχετικά νέο μουσείο, αφού εγκαινιάστηκε μόλις τον Σεπτέμβριο του 1998. ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αστυπάλαια - Πολιτιστικές Εκδηλώσεις  Αστυπάλαιας Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Αστυπάλαιας
"Η Αστυπάλαια διοργανώνει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στα πλαίσια του "Πολιτιστι..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αστυπάλαια - Ενετικό Κάστρο Αστυπάλαιας Ενετικό Κάστρο Αστυπάλαιας
"Το Ενετικό κάστρο της Αστυπάλαιας είναι ίσως από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού. Χτισμένο με τη ντόπια σκούρα ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αστυπάλαια - Εκκλησίες και Μοναστήρια της Αστυπάλαιας Εκκλησίες και Μοναστήρια της Αστυπάλαιας
"Η Παναγία η Πορταΐτισσα με το πανέμορφο καμπαναριό της είναι μια από τις ομορφότερες εκκλησίες στα Δωδεκάνησα. Βρίσκε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Αστυπάλαια - Παραλίες της Αστυπάλαιας Παραλίες της Αστυπάλαιας
"Η Αστυπάλαια έχει παραλίες σ’ όλη την περίμετρο του νησιού οι οποίες ικανοποιούν όλων των ειδών τις προτιμήσεις. Υπάρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Αστυπάλαια»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 1.334
Αεροδρόμιο/α: Αστυπάλαιας (JTY)
Περιγραφή: Η Αστυπάλαια, η “πεταλούδα του Αιγαίου” όπως αλλιώς ονομάζεται εξαιτίας του σχήματος της, είναι το δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται ανάμεσα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Οι Αρχαίοι την ονόμαζαν “Τράπεζα των Θεών” εξαιτίας της αφθονίας των λουλουδιών, των καρπών και του πλήθους θηραμάτων που υπήρχαν στο νησί. Το νησί περιβάλλεται από πολλές μικρές νησίδες, ενώ και το ίδιο αποτελείται από δύο τμήματα ξηράς ενωμένα με έναν ισθμό. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, η οποία λέγεται ότι είναι η ομορφότερα πρωτεύουσα νησιού του Αιγαίου. Η Αστυπάλαια, δηλαδή η “Παλιά Πόλη”, είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία και παράδοση, ενώ διαθέτει και πολλές εκκλησίες, μ’ αυτή της Παναγίας της Πορταΐτισσας να ξεχωρίζει. Τα δρομολόγια για την Αστυπάλαια διαρκούν περίπου 12 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ το νησί διαθέτει και αεροδρόμιο στην περιοχή της Μαλτεζάνας.

Ταξιδολογίτες στην Αστυπάλαια
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί