Ελλάδα > Αστυπάλαια > Χώρα της Αστυπάλαιας

Χώρα της Αστυπάλαιας Αστυπάλαια

Η πρωτεύουσα της Αστυπάλαιας, η Χώρα, βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού. Η αρχιτεκτονική της είναι ιδιαίτερη: από τη μια τα κάτασπρα σπίτια με τα μπλε παράθυρα που παραπέμπουν στις Κυκλάδες, και από την άλλη τα ξύλινα μπαλκόνια και οι ξύλινες εξωτερικές σκάλες, χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής των Δωδεκανήσων.

Στη Χώρα βρίσκονται τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, όπως το Ενετικό κάστρο της οικογένειας των Γκουερίνι, το μοναδικό στον κόσμο βρεφικό νεκροταφείο που χρονολογείται από τα Γεωμετρικά χρόνια μέχρι την Ελληνιστική εποχή, η Παναγία η Πορταΐτισσα και οι ανεμόμυλοι, οι οποίοι άλλοτε εξυπηρετούσαν τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, ενώ σήμερα είναι το σημείο συνάντησης όλων όσων θέλουν να κάνουν τη βόλτα τους στα γύρω σοκάκια. Εδώ θα βρείτε πολλά ταβερνάκια όπου θα δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, ενώ για τη νυχτερινή σας διασκέδαση λειτουργούν μπαράκια και μαγαζιά με ζωντανή νησιώτικη μουσική.

εικόνα του χρήστη fotiniarz

fotiniarz

Η πιο όμορφη χώρα ελληνικού νησιού στο Αιγαίο! Διαθέτει μοναδικά καλντερίμια και γραφικά στενά δρομάκια που οδηγούν στο Καστρο! Μοναδική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική!

15/04/2023

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας