Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Πεκίνο - Απαγορευμένη Πόλη

Πεκίνο

Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Πεκίνο

Πεκίνο - Τιενανμέν Τιενανμέν
Tiananmen
"Η Πύλη Τιενανμέν κατατάσσεται στη λίστα των σημαντικότερων μνημείων της πόλης του Πεκίνο. Βρίσκεται πολύ κοντά στο αυ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πεκίνο - Ναός του Ουρανού Ναός του Ουρανού
Temple of Heaven
"Πρόκειται για ένα Ταοϊστικό λατρευτικό σύμπλεγμα κτιρίων που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του ιστορικού κέντρου..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πεκίνο - Περιοχή των Ουρανοξυστών Περιοχή των Ουρανοξυστών
Beijing CBD
"Σε αυτό το κομμάτι του Πεκίνου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου τμήματος της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πεκίνο - Εθνικό Στάδιο του Πεκίνο Εθνικό Στάδιο του Πεκίνο
Beijing National Stadium
"Το Εθνικό στάδιο της πρωτεύουσας της Κίνας είναι γνωστό και ως "Φωλιά του Πουλιού". Αυτό το προσωνύμιο προέκυψε λόγω ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πεκίνο - Απαγορευμένη Πόλη Απαγορευμένη Πόλη
Forbidden City
"Πρόκειται για ένα περιτοιχισμένο σύμπλεγμα κτιρίων που βρίσκεται στο κέντρο του Πεκίνου και για περίπου 5 αιώνες φιλ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πεκίνο - Σινικό Τείχος Σινικό Τείχος
Great Wall of China
"Το Σινικό Τείχος είναι η πασίγνωστη οχύρωση που οικοδομήθηκε στα βόρεια σύνορα της Κινεζικής Αυτοκρατορίας προκειμένο..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Πεκίνο - Κήπος Μπεϊχάι Κήπος Μπεϊχάι
Beihai Park
"Πρόκειται για ένα πραγματικά αξιόλογο πάρκο που βορειοδυτικά της "Απαγορευμένης Πόλης" σε ένα αρκετά κεντρικό σημείο ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Πεκίνο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 19.612.368
Νόμισμα: Ρενμινπί (γιουάν) (¥)
Αεροδρόμιο/α: Beijing Capital International (PEK), Beijing Nanyuan (NAY)
Περιγραφή: Το Πεκίνο είναι η Πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, φιλοξενεί περίπου 22.000.000 κατοίκους και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας σε πληθυσμό μετά τη Σαγκάη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πεκίνο θεωρείται μία από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο, μάλιστα αρχαιολογικές ανασκαφές πιστοποιούν την ύπαρξη ανθρώπινης δραστηριότητας από το 1057 π.Χ. όταν ο βασιλιάς Wu το ανακήρυξε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας. Το αρχικό όνομα της πόλης ήταν "Ζανγκντού" που περιέγραφε την κεντρική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας και μετονομάστηκε σε "Μπεϊζίν" που σημαίνει βόρεια πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Μινγκ (1368-1644). Το 1960 και το 1900 καταλείφθηκε από τις μεγάλες δυνάμεις και παρότι στις αρχές του 20ο αιώνα έχασε τα πρωτεία, επανήλθε ως πρωτεύουσα της χώρας αμέσως μετά την επικράτηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας το 1949. Στις μέρες μας το Πεκίνο εσφαλμένα ταυτίζεται με μία πόλη που πέρα από τα αυτοκρατορικά παλάτια διαθέτει απέραντες παραγκουπόλεις. Αντίθετα συγκεντρώνει ένα μεγάλο κομμάτι του ενεργού και φιλόδοξου αστικού πληθυσμού που με χαρακτηριστική ταχύτητα τη μετατρέπουν σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεγαλουπόλεις του κόσμου. Το 2008 διεξήγαγε με μεγάλη επιτυχία τους ολυμπιακούς αγώνες και ο συνδυασμός της εκτίναξης της οικοδομικής δραστηριότητας με την "δίψα" των κατοίκων για καταναλωτικά προϊόντα κάνουν την πόλη ιδιαίτερα εξωστρεφή στον εμπορικό τομέα και όχι μόνο. Οι δυσθεώρητες πληθυσμιακές και χωρικές διαστάσεις της πόλης γίνονται αντιληπτές όταν σκεφτεί κανείς ότι καλύπτει μία έκταση περίπου 17.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, χωρίζεται σε 18 περιφέρειες και ο πληθυσμός της προέρχεται από 56 διαφορετικές εθνικότητες, κάτι που την καθιστά μία από τιε πιο πολυπολιτισμικές χώρες της υφηλίου. Τοποθετείται στο ανατολικό τμήμα της χώρας και η πρόσβασή σας σε αυτό δε θα συναντήσει δυσκολίες καθώς θεωρείται ένας από τους κυριότερους κόμβους της Ασίας. Στο εσωτερικό του διαθέτει πυκνό δίκτυο συγκοινωνιών αλλά ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι σύνηθες φαινόμενο. Πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια ο Μάρκο Πόλο περιέγραψε το Πεκίνο ως παραμυθένια πόλη και χωρίς υπερβολή μέχρι σήμερα διατηρεί μία ξεχωριστή αύρα που την κάνει ένα μοναδικό προορισμό.
Γλώσσα: Κινέζικα
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιShi
ΌχιBu
ΕυχαριστώXie xie
ΠαρακαλώQing
ΚαλημέραZǎo shàng hǎo
ΚαληνύχταWǎnān
Γεία σου!Ni hao!

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Πεκίνο
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί