Ανατολική Ασία > Πεκίνο > Περιοχή των Ουρανοξυστών

Περιοχή των Ουρανοξυστών Πεκίνο

Downtown Core of Singapore

Σε αυτό το κομμάτι του Πεκίνου χτυπά η καρδιά του μεγαλύτερου τμήματος της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας της πόλης. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης και συγκεκριμένα στην περιοχή Chaoyang. Ιδρύθηκε το 2001 με κύριο σκοπό τη διευκόλυνση των επενδύσεων και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ενός πολύ σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων. Στην προσέλκυση τους συνέβαλε η άρτια οργάνωση και η απλοποίηση πολλών γραφειοκρατικών διαδικασιών που προέκυψε και με τη βοήθεια της κρατικής εξουσίας. Σήμερα η επιχειρηματική περιοχή του Πεκίνο καταλαμβάνει περισσότερα από 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα και συνεχίζει να αναπτύσσεται και να αυξάνει τον κύκλο εργασιών της με γεωμετρική πρόοδο. Από το 2008 μάλιστα η μετοχή του επιχειρηματικού κέντρου διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Πεκίνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων επιχειρήσεων εδώ θεωρητικά βρίσκεται το κέντρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Κίνας καθώς φιλοξενεί μερικούς από τους κυριότερους τηλεοπτικούς και ένα μεγάλο πλήθος ραδιοφωνικών σταθμών. Τέλος τα τελευταία χρόνια πολλές είναι οι πρεσβείες κρατών που έχουν μετεγκατασταθεί στην περιοχή των ουρανοξυστών.

el_astuto

Είναι θετικό που ένας τόσο αποστειρωμένος και ίσως απρόσωπος προορισμός διατηρεί ορισμένα μέρη που έχουν χαρακτήρα. Υποθέτω όμως ότι σε αυτά οι τιμές πρέπει να είναι κάπως αλμυρές.

08/12/2021

Απάντηση

el_astuto

Καλή περίπτωση... Αυτά μπορεί να ακούγονται μικρολεπτομέρειες αλλά σίγουρα προκαταβάλλουν τον επισκέπτη θετικά. Είναι η έξωθεν καλή μαρτυρία που καλό θα ήταν να την επεδίωκαν και οι Έλληνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Πάντως η Σιγκαπούρη σχεδόν ταυτίζεται με την εικόνα της περιοχής των ουρανοξυστών. Πολύ αποστομωτική...

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας