Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μπριζ - Ιστορικό κέντρο

Μπριζ

Βέλγιο
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Μπριζ

Μπριζ - Ζυθοποιείο & Μουσείο Σοκολάτας Ζυθοποιείο & Μουσείο Σοκολάτας
Brewery De Gouden Boom & Choco-Story
"Το 'χρυσό δέντρο' είναι το όνομα του μουσείου-ζυθοποιείου των εξαιρετικών τοπικών ποικιλιών μπύρας όπως Brugs Tarwebi..." περισσότερα »
αρέσει σε 7 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το μουσείο - ζυθοποιείο "De Halve Maan" που φτιάχνει τις μπίρες Straffe Hendrik και Brugse Zot. Καταπλητικοί χώρο..."
Μπριζ - Πλατεία της Αγοράς & Καμπαναριό της Μπριζ Πλατεία της Αγοράς & Καμπαναριό της Μπριζ
Markt & Belfort
"Λίγες πλατείες στο κόσμο έχουν την ομορφιά της κεντρικής πλατείας της Μπριζ, και όπως συνηθίζεται στη βόρεια Ευρώπη, ..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Είναι μία πανέμορφη πόλη και δεν είναι τυχαίο που τη λένε "Βενετία του Βορρά". Πολύ φιλόξενοι κάτοικοι και τέλειες μπίρες! Αξίζει να δοκι..."
Μπριζ - Παλιά Πόλη της Μπριζ Παλιά Πόλη της Μπριζ
Historic city centre
"Η παλιά πόλη της Μπριζ είναι σαν μια μηχανή του χρόνου και όχι τυχαία καθώς βρίσκεται στην λίστα των μνημείων παγκόσμ..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Mια πολύ όμορφη και ρομαντική πόλη!"
Μπριζ - Βασιλική του Ιερού Αίματος Βασιλική του Ιερού Αίματος
Heilig-Bloedbasiliek
"Η Ρωμαιοκαθολική βασιλική του Ιερού Αίματος αρχικά χτίστηκε το 12ο αιώνα σαν παρεκκλήσι της κατοικίας του άρχοντα των..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μπριζ - Νοσοκομείο Αγίου Ιωάννη Νοσοκομείο Αγίου Ιωάννη
Sint-Janshospitaal Museum
"Ένα από τα πρώτα νοσοκομεία που χτίστηκαν στην Ευρώπη βρίσκεται στο κέντρο της Μπριζ. Πρόκειται για το κτιριακό συγκρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μπριζ - Λίμνη της Αγάπης Λίμνη της Αγάπης
Minnewater
"Η Λίμνη της Αγάπης καλοσωρίζει τους επισκέπτες του Μπριζ, καθώς είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς όταν φτάνε..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Μπριζ - Μουσείο Καλών Τεχνών Μπριζ Μουσείο Καλών Τεχνών Μπριζ
Groeningemuseum
"Για τους φίλους της τέχνης, το δημοτικό μουσείο καλών τεχνών της Μπριζ, στεγάζει την ιστορία της φλαμανδικής και βελγ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Μπριζ - Καθεδρικός του Αγ. Σαλβατόρ & Εκκλησία της Κυρίας Μας Καθεδρικός του Αγ. Σαλβατόρ & Εκκλησία της Κυρίας Μας
St. Salvator's Cathedral & Church of Our Lady
"Ως γνήσια μεσαιωνική πόλη, η Μπριζ δεν θα μπορούσε να μην διαθέτει και αρκετές παλιές και εντυπωσιακές εκκλησίες. Ο κ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μπριζ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 116.885
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Περιγραφή: Η Μπριζ (Μπρούχες στα Αγγλικά) είναι μια μικρή πόλη του βορείου Βελγίου. Αν και άγνωστη για τους πολλούς Έλληνες, η Μπριζ είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Βόρειο-Ευρωπαίους. Η δημοτικότητα της προκύπτει από την υπέροχη και ατμοσφαιρική παλιά πόλη που με τα κανάλια και με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, μοιάζει να έχει βγει από ένα μεσαιωνικό παραμύθι. Η Μπριζ όμως δεν είναι μόνο κτίρια αλλά είναι και η τεράστια ποικιλία από της ποιοτικότερες μπύρες και σοκολάτες. Η ιστορία της πόλης ξεκινάει κατά των 1ο αιώνα προ Χριστού, από την Ρωμαϊκή περίοδο, όταν ο Ιούλιος Καίσαρας κατέλαβε την περιοχή και έχτισε τα πρώτα τείχη για να προστατέψει την περιοχή από τους πειρατές. Η χρυσή εποχή της πόλης ήταν κατά των 12ο με 15ο αιώνα όταν και το λιμάνι της έδωσε τον τίτλο της 'κύριας εμπορικής πόλης' του κόσμου ενώ κατά την διάρκεια της εποχής αυτής άνοιξε και το Bourse (1309) που κατά πάσα πιθανότητα είναι το πρώτο χρηματιστήριο στον κόσμο. Σήμερα η πόλη συνεχίζει να οφείλει μέρος της ευημερίας της στο λιμάνι, μαζί με τον τουρισμό ενώ είναι επίσης γνωστή και ως Σπίτι του Κολεγίου της Ευρώπης, ενός ανεξάρτητου πανεπιστημίου Ευρωπαϊκών σπουδών.
Γλώσσα: Ολλανδικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιJa
ΌχιNee
ΕυχαριστώDank je wel
ΠαρακαλώAlstublieft
ΚαλημέραGoedemorgen
ΚαληνύχταGoedenacht
Γεία σου!Dag!

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Μπριζ
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί