Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Μπριζ - Ιστορικό κέντρο

Μπριζ

Βέλγιο
Μοιράσου το
Μπριζ - Πλατεία της Αγοράς & Καμπαναριό της Μπριζ Πλατεία της Αγοράς & Καμπαναριό της Μπριζ
Markt & Belfort
Λίγες πλατείες στο κόσμο έχουν την ομορφιά της κεντρικής πλατείας της Μπριζ, και όπως συνηθίζεται στη βόρεια Ευρώπη, η πλατεία δεν ξεχωρίζει για την ίδια την κατασκευή της πλατείας, αλλά για τα κτίρια που την περιβάλουν. Στην κορυφή της πλατείας την παράσταση κλέβει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της πόλης, το καμπαναριό του 12ου αιώνα που στο παρελθόν ήταν το θησαυροφυλάκιο, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως παρατηρητήριο. Επιβάλλεται να ανεβείτε στο καμπαναριό, μια μικρή σκάλα με 366 σκαλοπάτια θα σας δώσει τη δυνατότητα να απολαύσετε μια μαγική πανοραμική θέα της πόλης από 83 μέτρα υψος. Στα αριστερά του καμπαναριού θα δείτε το νέο-γοτθικό δικαστήριο της δυτικής Φλαμανδίας που κατασκευάστηκε το 1887, μετά από μια φωτιά που κατέστρεψε το προηγούμενο κλασικιστικό κτίριο. Στο κέντρο της πλατείας στέκεται το άγαλμα του Jan Breydel και του Pieter de Coninck, των δύο ηγετών μιας βίαιης εξέγερσης κατά των Γάλλων το 1302. Περιμετρικά της πλατείας υπάρχουν επίσης πολλά παραδοσιακά σπιτάκια λιτού Ολλανδικού στυλ, πολλά εκ των οποίων στεγάζουν καφέ-μπαρ και εστιατόρια. Η πλατεία είναι εξαιρετικά περιορισμένης κίνησης οχημάτων από την ανακατασκευή της το 1996.
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Πλατεία της Αγοράς & Καμπαναριό της Μπριζ"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Μπριζ » Πλατεία της Αγοράς & Καμπαναριό της Μπριζ
Είναι μία πανέμορφη πόλη και δεν είναι τυχαίο που τη λένε "Βενετία του Βορρά". Πολύ φιλόξενοι κάτοικοι και τέλειες μπίρες! Αξίζει να δοκιμάσετε να κάνετε μία βαρκάδα.
9 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Μπριζ»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Μπριζ - Ζυθοποιείο & Μουσείο Σοκολάτας Μπριζ - Πλατεία της Αγοράς & Καμπαναριό της Μπριζ Μπριζ - Παλιά Πόλη της Μπριζ Μπριζ - Βασιλική του Ιερού Αίματος Μπριζ - Νοσοκομείο Αγίου Ιωάννη Μπριζ - Λίμνη της Αγάπης Μπριζ - Μουσείο Καλών Τεχνών Μπριζ Μπριζ - Καθεδρικός του Αγ. Σαλβατόρ & Εκκλησία της Κυρίας Μας