Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Χανιά - Παλιό Λιμάνι

Χανιά

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στα Χανιά

Χανιά - Παλιό Λιμάνι & Παλιά Πόλη Χανίων Παλιό Λιμάνι & Παλιά Πόλη Χανίων
"Η παλιά πόλη των Χανίων βρίσκεται δίπλα στο παλιό λιμάνι της πόλης. Στο παρελθόν η παλιά πόλη περικλείνονταν από τα Β..." περισσότερα »
αρέσει σε 4 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Ο ομορφοτερος νομός της Κρήτης Μια βόλτα θα σας πείσει...μειονέκτημα μακριά από το χωριό ΘΕΡΙΣΟ το χαλαει η ταβέρνα με όνομα (αντ..κο) μ..."
Χανιά - Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
"Η δημοτική πινακοθήκη Χανίων είναι μια αξιόλογη προσπάθεια των αρχών της πόλης για την δημιουργία ενός χώρου προστασί..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χανιά - Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων
"Το αρχαιολογικό μουσείο των Χανίων βρίσκεται στο πρώην Ενετικό μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου στην οδό Χάληδων 28 και..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χανιά - Τάφοι των Βενιζέλων Τάφοι των Βενιζέλων
Προφήτης Ηλίας στο ακρωτήρι
"Οι τάφοι των Βενιζέλων βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα έξω από την ανατολική πλευρά της πόλης, στο δρόμο για το αεροδρόμιο..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Ωραίο μέρος για να δείτε το ηλιοβασίλεμα"
Χανιά - Δημοτική Αγορά Χανίων Δημοτική Αγορά Χανίων
"Η δημοτική αγορά χτίστηκε εκεί που βρίσκονταν τα νότια τείχη της πόλης, στο σημείο που βρίσκονταν το ενετικό φρούριο ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Τον «Γύρο της Πόλης 2011» διοργανώνει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011, σε..."
Χανιά - Παναγία Τριμάρτυρη Παναγία Τριμάρτυρη
Εισοδίων της Θεοτόκου
"Η ιστορία του καθεδρικού των Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγία Τριμάρτυρη) ξεκινάει από τον 14ο αιώνα. Αρκετά αργότερα σ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Χανιά - Τζαμί του Κιουτσούκ Χασάν Τζαμί του Κιουτσούκ Χασάν
Γιαλί Τζαμί
"Το τζαμί του Κιουτσούκ Χασάν (Γιαλί Τζαμισί) είναι δείγμα ισλαμικής τέχνης της Αναγέννησης, που χρονολογείται στο β’ ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Χανιά»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 65.838
Περιγραφή: Τα Χανιά είναι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και βρίσκεται 70 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο και 145 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. Ο πληθυσμός του ανέρχεται περίπου στις 60.000 κατοίκους και αποτελεί ένα ιδιαίτερο σημαντικό οικονομικό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο για ολόκληρο το νησί. Αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν αποδείξει ότι φιλοξενούσε ανθρώπινη δραστηριότητα από τη νεολιθική εποχή και έπειτα οι πρώτοι οικισμοί εξελίχθηκαν στην αρχαία Κυδωνία, μία ιδιαίτερα σημαντική μινωική πόλη. Η πόλη άκμασε κατά την ελληνορωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο ενώ στη συνέχεια ακολουθώντας το μαρασμό της βυζαντινής αυτοκρατορίας έπεσε στα χέρια τω Γενοβέζων των Βενετών και των Τούρκων. Το 1898 ελευθερώνεται από την κατοχή των Τούρκων και μαζί με όλη της Κρήτη ανακηρύσσεται ανεξάρτητη. Μετά από προσπάθειες του μεγάλου Έλληνα πολιτικού Ελευθερίου Βενιζέλου το 1913 τα Χανιά γίνονται κομμάτι της ελληνικής επικράτειας αφού επιτυγχάνεται η ένωση με την Ελλάδα. Μπορείτε να προσεγγίσετε την πόλη μέσω των συχνών ακτοπλοϊκών δρομολογίων που τη συνδέουν με την ηπειρωτική Ελλάδα ή εναλλακτικά μέσω του αεροδρομίου από το οποίο εκτελούνται δρομολόγια για πολλούς προορισμούς.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στα Χανιά
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί