Ελλάδα > Χανιά

Χανιά

(Πληθυσμός: 53.910)
Πληροφορίες, όνομα, ιστορία Τα Χανιά βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα της Κρήτης και με το συνολικό πληθυσμό του δήμου να φτάνει τους110.646 κατοίκους είναι μετά το Ηράκλειο η δεύτερη πολυπληθέστερη περιοχή του νησιού. Ανασκαφές δείχνουν ότι η περιοχή των Χανίων κατοικείται από τη Νεολιθική

Κλίμα Χανιά

Ο καιρός στα Χανιά χαρακτηρίζεται από το ήπιο, μεσογειακό κλίμα της Κρήτης. Το καλοκαίρι διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, με ηλιοφάνεια σχεδόν καθημερινά και αυξημένες θερμοκρασίες, που φτάνουν μερικές φορές να ξεπερνούν τους 38 βαθμούς μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο, Αύγουστο).

 

Από τις αυξημένες θερμοκρασίες ανακουφίζουν τα μελτέμια, που είναι βόρειοι άνεμοι που φυσούν όλο το καλοκαίρι. Ο Σεπτέμβρης είναι ευχάριστα ζεστός, με θερμοκρασία γύρω στους 25 βαθμούς και θεωρείται ο καλύτερος μήνας για επίσκεψη και ο ιδανικός για κολύμπι, αφού η θάλασσα είναι αρκετά ζεστή. Οι χειμώνες είναι ήπιοι, με αρκετές βροχοπτώσεις και θερμοκρασίες μεταξύ 8-18 βαθμών Κελσίου. Η άνοιξη είναι μια πολύ ευχάριστη εποχή, με χαμηλές βροχοπτώσεις, πολλές ηλιόλουστες μέρες και θερμοκρασία μεταξύ 16 - 25 βαθμών.

Αξιοθέατα Χανιά

Τύποι Αξιοθεάτου