Ελλάδα > Χανιά > Παλιό Λιμάνι & Παλιά Πόλη Χανίων

Παλιό Λιμάνι & Παλιά Πόλη Χανίων Χανιά

photo:Dan Nevill / CC BY 2.0
Χανιά - Παλιό Λιμάνι & Παλιά Πόλη Χανίωνb02

Η παλιά πόλη των Χανίων βρίσκεται δίπλα στο παλιό λιμάνι της πόλης. Στο παρελθόν η παλιά πόλη περικλείνονταν από τα Βενετικά τείχη, σήμερα έχουν διασωθεί το αριστερό και δεξιό κομμάτι τους, όχι όμως και το νότιο.

 

Τα περισσότερα κτίρια στην περιοχή είναι παλιά αλλά βρίσκονται σε καλή κατάσταση, τα στενάκια είναι μικρά και γραφικά οπότε η παλιά πόλη αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για ατελείωτες βόλτες.

 

Ειδικά το παλιό ενετικό λιμάνι είναι μια όαση ομορφιάς. Εκεί θα βρείτε μικρομάγαζα για να αγοράσετε τα αναμνηστικά σας, καφετέριες και πολλά ταβερνάκια για να απολαύσετε τις νύχτες σας σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

hrihatz

το ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ σημειο των χανιων

08/12/2021

Απάντηση

hrihatz

η κλασσικη βολτα στα χανια

08/12/2021

Απάντηση

dimis

Πανεμορφο μερος για να πχειτε το καφεδακι σας!Το μεσημερακι!Ιδιως οι νεοι!

08/12/2021

Απάντηση
εικόνα του χρήστη Kouper

Kouper

Ο ομορφοτερος νομός της Κρήτης Μια βόλτα θα σας πείσει...μειονέκτημα μακριά από το χωριό ΘΕΡΙΣΟ το χαλαει η ταβέρνα με όνομα (αντ..κο) μη κανουμε και διαφήμιση να πάτε για φαγητο μονο Σ/Κ ή αργία τις υπόλοιπες θα σας σε σερβίρουν μπαγιάτικο φαγητό σαλάτα χωριάτικη παγωμένη που ήταν στο ψυγείο τσιγαριαστο ξανά ζεσταμενο κτλ..και πολυ ακριβή...

04/05/2016

Απάντηση

Elen64

Τις ηλιόλουστες μέρες δεν μπορούσαμε να βρούμε τραπέζι στις καφετέριες! Δικαίως αποτελεί σημείο συνάντησης των ντόπιων κατοίκων και των τουριστών!

16/04/2023

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας