Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Χίος - Πανοραμική του χωριού Βέσσα

Χίος

Ελλάδα
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Χίος

Χίος - Αγία Μαρκέλλα Αγία Μαρκέλλα
"Η μονή της Αγίας Μαρκέλλας βρίσκεται 6 χιλιόμετρα από τη Βολισσό και περίπου 45 χιλιόμετρα από την πόλη της Χίου. Είν..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χίος - Ψαρά Ψαρά
"Τα Ψαρά είναι αναμφισβήτητα ένα από τα γνωστότερα ελληνικά νησιά λόγω της ιστορίας του. Από τα αρχαιολογικά ευρήματα ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χίος - Οινούσσες Οινούσσες
"Οι Οινούσσες είναι ένα σύμπλεγμα 5 μικρών νησιών με μεγαλύτερο όλων την Οινούσσα. Το όνομα του νησιού προέρχεται από ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χίος - Βροντάδος Βροντάδος
"Ο Βροντάδος είναι μία κωμόπολη που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Χίου, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων βόρεια της πρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χίος - Μεστά Μεστά
"Το πιο καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό χωριό του νησιού, τα Μεστά, βρίσκονται στο νοτιοδυτικό άκρο της Χίου, αποτελώντας τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χίος - Μαστιχοχώρια Μαστιχοχώρια
"Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα περιοχή της Χίου, τα Μαστιχοχώρια, είναι ένα σύνολο 27 χωριών στο νότιο τμήμα του νησιού, εκε..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χίος - Παραλίες της Χίου Παραλίες της Χίου
"Είναι προφανές ότι το σημαντικότερο αξιοθέατο του νησιού είναι οι παραλίες του. Η Χίος είναι ένα πολύ μεγάλο νησί και..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χίος - Μαστίχα Χίου Μαστίχα Χίου
"Προϊόν - σήμα κατατεθέν του νησιού, η μαστίχα της Χίου έχει συνδεθεί επί αιώνες με την οικονομική ανάπτυξη του νησιού..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χίος - Ρουκετοπόλεμος Ρουκετοπόλεμος
"Ο ρουκετοπόλεμος είναι ένα παλιό έθιμο του νησιού, που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο το βράδυ της Ανάστασης στο Βροντάδο. ..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Χίος - Νέα Μονή Νέα Μονή
"Η Νέα Μονή βρίσκεται περίπου στο κέντρο του νησιού, χτίστηκε κατά τη διάρκεια των βυζαντινών χρόνων, τον 11ο αιώνα, κ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Χίος»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 51.936
Αεροδρόμιο/α: Χίου (JKH)
Περιγραφή: Η Χίος είναι νησί του Αιγαίου πελάγους, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και βρίσκεται 5 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Μικράς Ασίας. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η πόλη της Χίου, που αποκαλείται και Χώρα, ενώ κύρια εξαγώγιμα προϊόντα είναι τα σύκα, το λάδι, το κρασί και κυρίως, η μαστίχα της, ενώ είναι διάσημη και για το μέγεθος και την ποιότητα της ναυτιλίας της. Η προέλευση του ονόματος του νησιού έχει πολλές εκδοχές. Οι επικρατέστερες εκδοχές θέλουν το όνομα να προέρχεται από την κόρη του πρώτου βασιλιά Οινοπίοντα, Χιών, ή από τους Σύρους, στη γλώσσα των οποίων Χίος σημαίνει μαστίχα. Αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι το νησί κατοικείται από τη νεολιθική εποχή. Κατά τη διάρκεια των αρχαίων χρόνων έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ως μία από τις 12 πόλεις της Ιωνικής Δωδεκάπολης, ενώ εξελίχθηκε σε μια πολύ μεγάλη ναυτιλιακή δύναμη. Αμφορείς από τη Χίο έχουν βρεθεί σε πόλεις της Ρωσίας και της βόρειας Αιγύπτου. Η ιστορική παρουσία του νησιού είναι συνεχής, στα χρόνια του μεγάλου Αλεξάνδρου, της ρωμαϊκής κυριαρχίας της Ελλάδας, της Φραγκοκρατίας αλλά και κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821 και της Αντίστασης στο δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα, η Χίος είναι γνωστή για το εξαιρετικό της κλίμα, τα εκπληκτικά τοπία, το μοναστήρι της “Νέας Μονής”, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί ένα από τους αγαπημένους προορισμούς του Αιγαίου.

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Χίος
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί