Ζυθοποιία Guinness Δουβλίνο

The Guinness Storehouse

Για τους λάτρεις της μπύρας, ίσως του πιο διαδεδομένου αλκοολούχου ποτού παγκοσμίως, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τον τρόπο παραγωγής και την ιστορία της διάσημης Ιρλανδικής μπύρας Γκίνες (Guinness), το μουσείο της εταιρίας είναι ο κατάλληλος προορισμός.

 

Πρόκειται για το κτήριο που κάλυπτε τις αποθηκευτικές ανάγκες της επιχείρησης και σήμερα έχει μετατραπεί σε εκθεσιακό χώρο. Στους εφτά ορόφους του ο επισκέπτης ταξιδεύει στις παραδοσιακές τεχνικές παρασκευής του προϊόντος, στις εγκαταστάσεις, τις υποδομές αλλά και τη γενικότερη ιστορία της διάσημης μπύρας για την οποία είναι περήφανοι οι Ιρλανδοί.

 

Συγκεκριμένα στο ισόγειο παρουσιάζεται η ιστορία του ιδρυτή της βιομηχανίας Arthur Guinness αλλά και τα τέσσερα βασικά συστατικά του ποτού (νερό, κριθάρι, λυκίσκος και μαγιά). Επίσης, στην ξενάγηση του μουσείου περιλαμβάνονται πληροφορίες αναφορικά με τη σύγχρονη διαδικασία παρασκευής της μπύρας.

 

Επιπλέον, στον έβδομο όροφο του μουσείου στεγάζεται το φημισμένο Gravity Bar στο οποίο θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε όλες τις εκδοχές της μπύρας Guinness και να θαυμάσετε την πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο το οικοδόμημα παρουσιάζει ενδιαφέρον από αρχιτεκτονικής άποψης καθώς κτίστηκε το 1904 επηρεασμένο από την αρχιτεκτονική σχολή του Σικάγο. Η έναρξη λειτουργίας του μουσείου τοποθετείται το Νοέμβριο του 2000 και μέχρι σήμερα έχει προσελκύσει περισσότερους από 6 εκατομμύρια επισκέπτες κάτι που το κατατάσσει μεταξύ των περισσότερο επισκέψιμων τόπων στον κόσμο.

Πρόσβαση

Την ανάγκη μετάβασης στον συγκεκριμένο προορισμό μπορείτε να την καλύψετε με την αστική συγκοινωνία και τα λεωφορεία με αριθμό 123 και 69Ν. Όταν φτάσετε στον σταθμό Thomas St. θα σας απομένει μία δίλεπτης διαδρομή με τα πόδια.

eirini_skg

Είτε σας αρέσει η μπίρα, είτε όχι, αξίζει τον κόπο μία επίσκεψη!

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας