Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Δουβλίνο - Ποτάμι Liffey

Δουβλίνο

Ιρλανδία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στο Δουβλίνο

Δουβλίνο - Κολέγιο Τριάδας του Δουβλίνου Κολέγιο Τριάδας του Δουβλίνου
Trinity College Dublin
"Το επίσημο Ιρλανδικό όνομα του Τrinity College είναι "Το κολέγιο της Αγίας και Αδιαιρέτου Τριάδος της βασίλισσας Ελισ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Το "Long Room" της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου είναι μία εικόνα που έχει κάνει το γύρο του κόσμου ως μία από τις ωραιότερες βιβλιοθήκες..."
Δουβλίνο - Κάστρο του Δουβλίνου Κάστρο του Δουβλίνου
Dublin Castle
"Το κάστρο της πόλης (ιρλανδικά: Caisleán Bhaile Atha Cliath) χτίστηκε το 1204 υπό τις διαταγές του βασιλιά Ιωάννη της..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δουβλίνο - Περιοχή Temple Bar Περιοχή Temple Bar
Barra an Teampaill
"Πρόκειται ίσως για τη δημοφιλέστερη τουριστική περιοχή της πόλης η οποία συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος της πολιτιστικ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δουβλίνο - Σπίτι των Δασμών Σπίτι των Δασμών
Custom House
"Πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτίριο του 18ου αιώνα που βρίσκεται στην βόρεια όχθη του ποταμού Liffey μεταξύ των γεφυρ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δουβλίνο - Καθεδρικός του Αγίου Πατρικίου Καθεδρικός του Αγίου Πατρικίου
Saint Patrick's Cathedral
"Στην ιρλανδική γλώσσα ο συγκεκριμένος ναός ονομάζεται "Árd Eaglais Naomh Pádraig". Ιδρύθηκε το 1191 απο τον επίσκοπο ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Κάθε χρόνο, την ημέρα της 17, Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη πολλών εκδηλώσεων σε όλη η Ιρλανδία - και τον κόσμο - για τον εορτασμό Saint..."
Δουβλίνο - Γέφυρα του Οκόνελ Γέφυρα του Οκόνελ
O'Connell Bridge
"Είναι μία γέφυρα που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Δουβλίνου και ενώνει τις οδικές αρτηρίες O'Connell Street και ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δουβλίνο - Ζυθοποιία Guinness Ζυθοποιία Guinness
The Guinness Storehouse
"Για τους λάτρεις της μπύρας, ίσως του πιο διαδεδομένου αλκοολούχου ποτού παγκοσμίως, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Είτε σας αρέσει η μπίρα, είτε όχι, αξίζει τον κόπο μία επίσκεψη!"
Δουβλίνο - Παλιό αποστακτήριο του Jameson Παλιό αποστακτήριο του Jameson
The Old Jameson Distillery
"Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του Δουβλίνου μπορείτε να συναντήσετε το ιστορικό αποστακτήριο της βιομηχανίας Jam..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δουβλίνο - Φεστιβαλ Oxegen Φεστιβαλ Oxegen
Oxegen Festival
"Το πιο πετυχημένο μουσικό φεστιβάλ της Ιρλανδίας, έχει χαρακτηριστεί επί σειρά ετών ως το καλύτερο μουσικό φεστιβάλ τ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δουβλίνο - Ημέρα του Αγίου Πατρικίου Ημέρα του Αγίου Πατρικίου
Saint Patrick's Day
"Η σημαντικότερη γιορτή της Ιρλανδίας, με υψηλή δημοτικότητα ενός και εκτός συνόρων, η γιορτή του Αγίου Πατρικίου είνα..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Δουβλίνο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 527.612
Νόμισμα: Ευρώ (€)
Αεροδρόμιο/α: Dublin (DUB)
Περιγραφή: Το Δουβλίνο είναι η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού στο σημείο που εκβάλει στη θάλασσα ο ποταμός Λίφεϋ. Το όνομα της πόλης προκύπτει από τις ιρλανδικές λέξεις "Dubh linn" που σημαίνουν μαύρος βάλτος ή μαύρη λίμνη. Το ιρλανδικό όνομα της όνομα είναι "Baile Atha Cliath" και σημαίνει "τόπος δίπλα στο πέρασμα με τις καλαμιές". Η πρώτη ιστορική αναφορά για την ύπαρξη της πόλης προέρχεται από τον αστρονόμο και χαρτογράφο Κλαύδιο Πτολεμαίο και τοποθετείται χρονικά στο 140 π.Χ.. Θεωρείται ο αρχικός οικισμός που προέκυψε από τη συνένωση δύο γειτονικών συνοικισμών, ενός των Βίκινγκς (Dubh Linn) και αυτού των κελτών με όνομα (Atha Cliath). Σήμερα το Δουβλίνο είναι ένα παγκόσμιο οικονομικό και εμπορικό κέντρο (23ο στην κατάταξη των κυριότερων οικονομικών κέντρων). Είναι η πόλη με τον ταχύτερα αυξανόμενο πληθυσμό στη ευρωπαϊκή ήπειρο και αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο με πλήθος κορυφαίων πανεπιστημίων και εκπαιδευτικών κέντρων. To Δουβλίνο εξυπηρετείται από το διεθνές αεροδρόμιο "Dublin Airport" (γαελικά: Aerfort Bhaile Átha Cliath) το οποίο έχει ετήσια κίνηση που ξεπερνά τα 23 εκατομμύρια επιβάτες. Το σιδηροδρομικό δίκτυο με τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο εξυπηρετώντας το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού κέντρου και των προαστίων, ενώ ήδη από το 2005 έχουν αρχίσει οι διαδικασίες κατασκευής μετρό. Επίσης μπορείτε να προσεγγίσετε την πόλη δια θαλάσσης μέσω του λιμανιού της που παρουσιάζει τεράστια κίνηση. Τέλος το εάν κατέχετε ιδιωτικό μέσο μεταφοράς και είστε διατεθειμένοι να οδηγήσετε με το τιμόνι δεξιά επιλέξτε το ιδιαίτερα ανεπτυγμένο οδικό δίκτυο. Αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες που θα συναντήσετε το Δουβλίνο διαθέτει εύκρατο κλίμα με ήπιους χειμώνες, δροσερά καλοκαίρια, και έλλειψη ακραίων θερμοκρασιών. Μάλιστα αντίθετα με την κοινή πεποίθηση οι ποσότητα ετήσιας βροχόπτωσης είναι μέτρια.
Γλώσσα: Αγγλικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιYes
ΌχιNo
ΕυχαριστώThanks
ΠαρακαλώPlease
ΚαλημέραGood morning
ΚαληνύχταGood night
Γεία σου!Hello

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στο Δουβλίνο
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί