Βόρεια Ευρώπη > Δουβλίνο > Καθεδρικός του Αγίου Πατρικίου

Καθεδρικός του Αγίου Πατρικίου Δουβλίνο

Saint Patrick's Cathedral

Στην ιρλανδική γλώσσα ο συγκεκριμένος ναός ονομάζεται "Árd Eaglais Naomh Pádraig". Ιδρύθηκε το 1191 απο τον επίσκοπο John Comyn και είναι η μεγαλύτερη εκκλησία στην πόλη του Δουβλίνου. Σήμερα φιλοξενεί την έδρα της Αγγλικανικής Εκκλησίας της Ιρλανδίας και αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο σημείο από τον 5ο κιόλας αιώνα βρισκόταν ένας μικρότερος ναός που τιμούσε τον Άγιο Πατρίκιο. Στις μέρες μας χρησιμοποιείται για την πλειοψηφία των μεγαλύτερων εκδηλώσεων που σχετίζονται με τον εορτασμό των εθνικών επετείων έως τις κηδείες υψηλά ιστάμενων κρατικών λειτουργών. Οι πόρτες του ναού είναι ανοιχτές για το κοινό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και στο ναό τελείται καθημερινά η θεία λειτουργία. Εκτός από την εξωτερική του όψη να θαυμάσετε και τον εσωτερικό του διάκοσμο.

Πρόσβαση

Επιβιβαστείτε σε ένα αστικό λεωφορείο των πορτοκαλί γραμμών(33Χ 39Χ 40Α) και κατευθυνθείτε προς το κεντρικότατο σταθμό O' Connel St. και δύο τετράγωνα πιο κάτω θα αντικρίσετε το ναό.

crazymech

Κάθε χρόνο, την ημέρα της 17, Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη πολλών εκδηλώσεων σε όλη η Ιρλανδία - και τον κόσμο - για τον εορτασμό Saint Patrick. Του πολιούχου και εθνικού απόστολου της Ιρλανδίας.Το φεστιβάλ διαρκεί συνήθως πάνω από έξι ημέρες και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα από αξιοθέατα και εκδηλώσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών. Η παρέλαση του φεστιβάλ λαμβάνει χώρα την ημέρα του Αγίου Πατρικίου και είναι ένα παραδοσιακό γεγονός που όλη η οικογένεια μπορεί να απολαύσει. Στην τελική ευθεία για την ίδια ημέρα υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις μουσικής και ταινιών, καθώς και πολιτιστικά αξιοθέατα, καρναβάλια, τους καλλιτέχνες του δρόμου, κωμωδία και την οικογένεια με επίκεντρο τις δραστηριότητες. Για όποιον σκέφτεται να πάει στο Δουβλίνο ,αξίζει να το κάνει εκείνη την περίοδο!!:)

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας