Βόρεια Ευρώπη > Δουβλίνο > Κολέγιο Τριάδας του Δουβλίνου

Κολέγιο Τριάδας του Δουβλίνου Δουβλίνο

Trinity College Dublin

Το επίσημο Ιρλανδικό όνομα του Τrinity College είναι "Το κολέγιο της Αγίας και Αδιαιρέτου Τριάδος της βασίλισσας Ελισάβετ κοντά στο Δουβλίνο". Αυτό το πανεπιστήμιο είναι το παλιότερο στην Ιρλανδία, ιδρύθηκε το 1592 με απόφαση της Βασίλισσας Ελισάβετ της 1ης, η οποία γι' αυτό το λόγο θεωρείται "η μητέρα του πανεπιστημίου". Αρχικά ήταν εγκατεστημένο εκτός των τειχών της πόλης κοντά στα ερείπια του μοναστηριού των Αυγουστίνων μοναχών All Hallows και αρχικά οι επιρροές και ο τρόπος λειτουργίας του βασιζόταν στα προτεσταντικά πρότυπα. Οι ρωμαιοκαθολικοί έγιναν αποδεκτοί στους κύκλους του πανεπιστημίου μόλις το 1753 και μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα η δράση τους υπόκειται σε περιορισμούς. Τέλος οι γυναίκες εισήχθησαν για πρώτη φορά στα τμήματα του ιδρύματος το 1904. Σήμερα το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην πλατεία College Green απέναντι από το Ιρλανδικό Κοινοβούλιο και απλώνεται σε έκταση 47 στρεμμάτων. Φιλοξενεί τρεις κοσμητείες και παρέχει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές μέσω των 24ων διαφορετικών τμημάτων του. Οι πιο πρόσφατες μετρήσεις το κατατάσσουν στην 43η θέση του καταλόγου των σημαντικότερων πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι βιβλιοθήκες του περιλαμβάνουν γύρο στους 200.000 τόμους βιβλίων αλλά και περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια σπάνια χειρόγραφα. Ανεξάρτητα από το ενδιαφέρον που τρέφετε για τα ακαδημαϊκά δρώμενα, μια επίσκεψη στους χώρους του πανεπιστημίου σε συνδυασμό με την παρατήρηση της αύρας που αποπνέει η αρχιτεκτονική του δε θα σας άφηνε ασυγκίνητο.

Πρόσβαση

Στο Trinity College μπορείτε να μεταβείτε χρησιμοποιώντας την πορτοκαλί γραμμή 46Χ του αστικού λεωφορείου και αποβιβαζόμενοι στη στάση Westmoreland (opp7) να βρεθείτε ακριβώς μπροστά στην είσοδο του ιδρύματος. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και αφού αποβιβαστείτε στον σταθμό Tara St, Station μετά από πεντάλεπτη πεζοπορία θα φτάσετε στον προορισμό σας.

Ιστοσελίδαhttp://www.tcd.ie/

eirini_skg

Το "Long Room" της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου είναι μία εικόνα που έχει κάνει το γύρο του κόσμου ως μία από τις ωραιότερες βιβλιοθήκες παγκοσμίως. Στους χώρους της βιβλιοθήκης φιλοξενείται το διάσημο "Book of Kells" ένα εκπληκτικό χειρόγραφο θρησκευτικό βιβλίο του Μεσαίωνα.

08/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας