Βόρεια Ευρώπη > Εδιμβούργο > Λόφος «Κάλτον Χιλ»

Λόφος «Κάλτον Χιλ» Εδιμβούργο

Calton Hill

Το Κάλτον Χιλ είναι ένας από τους λόφους του Εδιμβούργου, ακριβώς δίπλα στο κέντρο της πόλης. Με την πρώτη ματιά είναι ολοφάνερη η ομοιότητα της με μια απόπειρα να μοιάσει την ακρόπολη των Αθηνών χωρίς επιτυχία όμως.

Η ακρόπολη είναι στην πραγματικότητα ένα ημιτελής μνημείο - αρχικά με την ονομασία «Εθνικό Μνημείο της Φύσης». Ξεκίνησε το 1816, ένα χρόνο μετά την ήττα του Ναπολέοντα στο Βατερλό και ήταν γραφτό να γίνει ένα αντίγραφο του Παρθενώνα της Αθήνας, ως μνημείο για όσους είχαν πεθάνει στη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων.

Η οικοδόμηση ξεκίνησε το 1822, αλλά τα διαθέσιμα κεφάλαια τελείωσαν με τον αρχιτέκτονα William Playfair να βλέπει μόνο τη μια πρόσοψη του κτιρίου που ολοκληρώθηκε. Βαπτίστηκε από τους κατοίκους τότε "ντροπή του Εδιμβούργου" αλλά είναι τώρα ένα δημοφιλές ορόσημο.

Η κορυφή του λόφου Κάλτον είναι συνήθως ήσυχο μέρος για βόλτα με την πανοραμική θέα της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της οδού Princes (η κύρια οδική αρτηρία για αγορές) και το Κάστρο του Εδιμβούργου. Το Κάλτον Χιλ είναι εύκολα προσβάσιμο, χρειάζονται περίπου πέντε λεπτά για να φτάσετε στην κορυφή του λόφου από μια σκάλα στη Regent Road στη νότια πλευρά του, και στη Royal Terrace στη βόρεια πλευρά. Υπάρχουν επίσης δύο παρατηρητήρια στο λόφο.

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ της πόλης ο λόφος γίνεται χώρος πολλών εκδηλώσεων. Σε αυτό το λόφο γίνεται επίσης κάθε χρόνο και το φεστιβάλ Beltane Fire που γιορτάζεται η έλευση του καλοκαιριού κατά τη αρχαία παγανιστική γιορτή.

painter

Πάρα πολύ ωραία θέα της πόλης! Καταπρασινο γενικά το μέρος όπως είναι και όλη η πόλη! Πας εύκολα από τον κεντρικό δρόμο της πόλης περπατώντας.... μην το ξεχασετε να πάτε

08/12/2021

Απάντηση

elidaki

φοβερό σημείο με τελεια θέα σε όλη την πόλη. must see!!

28/02/2015

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας