Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Εδιμβούργο - Πανόραμα πόλης

Εδιμβούργο

Ηνωμένο Βασίλειο
Μοιράσου το
Εδιμβούργο - Λόφος «Κάλτον Χιλ» Λόφος «Κάλτον Χιλ»
Calton Hill
Το Κάλτον Χιλ είναι ένας από τους λόφους του Εδιμβούργου, ακριβώς δίπλα στο κέντρο της πόλης. Με την πρώτη ματιά είναι ολοφάνερη η ομοιότητα της με μια απόπειρα να μοιάσει την ακρόπολη των Αθηνών χωρίς επιτυχία όμως.

Η ακρόπολη είναι στην πραγματικότητα ένα ημιτελής μνημείο - αρχικά με την ονομασία «Εθνικό Μνημείο της Φύσης». Ξεκίνησε το 1816, ένα χρόνο μετά την ήττα του Ναπολέοντα στο Βατερλό και ήταν γραφτό να γίνει ένα αντίγραφο του Παρθενώνα της Αθήνας, ως μνημείο για όσους είχαν πεθάνει στη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων.

Η οικοδόμηση ξεκίνησε το 1822, αλλά τα διαθέσιμα κεφάλαια τελείωσαν με τον αρχιτέκτονα William Playfair να βλέπει μόνο τη μια πρόσοψη του κτιρίου που ολοκληρώθηκε. Βαπτίστηκε από τους κατοίκους τότε "ντροπή του Εδιμβούργου" αλλά είναι τώρα ένα δημοφιλές ορόσημο.

Η κορυφή του λόφου Κάλτον είναι συνήθως ήσυχο μέρος για βόλτα με την πανοραμική θέα της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της οδού Princes (η κύρια οδική αρτηρία για αγορές) και το Κάστρο του Εδιμβούργου. Το Κάλτον Χιλ είναι εύκολα προσβάσιμο, χρειάζονται περίπου πέντε λεπτά για να φτάσετε στην κορυφή του λόφου από μια σκάλα στη Regent Road στη νότια πλευρά του, και στη Royal Terrace στη βόρεια πλευρά. Υπάρχουν επίσης δύο παρατηρητήρια στο λόφο.

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ της πόλης ο λόφος γίνεται χώρος πολλών εκδηλώσεων. Σε αυτό το λόφο γίνεται επίσης κάθε χρόνο και το φεστιβάλ Beltane Fire που γιορτάζεται η έλευση του καλοκαιριού κατά τη αρχαία παγανιστική γιορτή.

αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Λόφος «Κάλτον Χιλ»"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Λόφος «Κάλτον Χιλ»"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Εδιμβούργο » Λόφος «Κάλτον Χιλ»
φοβερό σημείο με τελεια θέα σε όλη την πόλη. must see!!
4 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει! (1)
Εδιμβούργο » Λόφος «Κάλτον Χιλ»
Πάρα πολύ ωραία θέα της πόλης! Καταπρασινο γενικά το μέρος όπως είναι και όλη η πόλη! Πας εύκολα από τον κεντρικό δρόμο της πόλης περπατώντας.... μην το ξεχασετε να πάτε
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Εδιμβούργο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Εδιμβούργο - Κάστρο του Εδιμβούργου Εδιμβούργο - Παλάτι Χόλιρουντ Εδιμβούργο - Βασιλικό Μίλι Εδιμβούργο - Λόφος «Κάλτον Χιλ» Εδιμβούργο - Μνημείο του Σκοτ Εδιμβούργο - Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου Εδιμβούργο - Μουσείο του Σκοτς Ουίσκι Εδιμβούργο - Βασιλικό Γιοτ Μπριτάνια Εδιμβούργο - Βασιλικό Μέγαρο του Εδιμβούργου Εδιμβούργο - Πλέϊχαους του Εδιμβούργου Εδιμβούργο - Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας