Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Εδιμβούργο - Πανόραμα πόλης

Εδιμβούργο

Ηνωμένο Βασίλειο
Μοιράσου το
Εδιμβούργο - Βασιλικό Μίλι Βασιλικό Μίλι
Royal Mile
Το Royal Mile του Εδιμβούργου είναι μια εντυπωσιακή οδός που συνδέει το κάστρο του Εδιμβούργου στην κορυφή του λόφου με το παλάτι του Holyrood στο κάτω μέρος. Μπορεί να μην υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλο μέρος που παρουσιάζει σε έναν δρόμο ένα τόσο ποικίλο μείγμα της ιστορίας, με ειδύλλια, φρικιαστικές ιστορίες και τόση ίντριγκα. Η «οδός» στην πραγματικότητα χωρίζεται σε τέσσερα μέρη, που είναι γνωστή με τη σειρά ως Castlehill, Lawnmarket, High Street και Canongate. Εδώ θα βρείτε εντυπωσιακά κτίρια και μαγαζιά όλων των ειδών που λειτουργούν εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια. Επισκεφτείτε τους ανεξάρτητους έμπορους ουίσκι και μαλλιού καθώς θα καταλάβετε την διαφορά του εμπορίου και την αυθεντικής τέχνης. Σταματήστε μπροστά στην καρδιά του Midlothian, ένα μωσαϊκό σε σχήμα καρδιάς ενσωματωμένο στο πεζοδρόμιο κοντά στο St Giles High Kirk. Καταγράφει τη θέση του Tolbooth του Εδιμβούργου του 15ου αιώνα, που κατεδαφίστηκε το 1817 και ήταν το διοικητικό κέντρο της πόλης, η φυλακή και σημείο δημόσιας εκτέλεσης. Έδωσε το ονομά του στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Sir Walter Scott, The Heart of Midlothian, που δημοσιεύθηκε το 1818. Οι επισκέπτες του Εδιμβούργου θα παρατηρήσουν συχνά τους περαστικούς να φτύνουν στο πάνω στην καρδιά. Έτσι καταδικάζουν το σημείο των εκτελέσεων και θεωρείται καλή τύχη. Ένας δημοφιλής μύθος λέει ότι το φτύσιμο προορίζεται σαν υπόσχεση για να επιστρέψει μια ημέρα στο Εδιμβούργο. Ένας άλλος μύθος αναφέρει ότι είναι κακή τύχη να περπατήσει πάνω από την καρδιά και όσοι το αψηφήσουν δεν θα βρουν ποτέ την αληθινή αγάπη.
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Βασιλικό Μίλι"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Βασιλικό Μίλι"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Εδιμβούργο » Βασιλικό Μίλι
φανταστική βόλτα από το κάστρο στο παλάτι. Το λέω με αυτή τη φορά για να είναι κατηφόρα! Πολύ ωραία μαγαζάκια με πολλών ειδών πράγματα και θα ξεχωρίσω το μαγαζί του αποστακτήριου Cadenhead που μου γέμισαν το μπουκάλι με ουίσκι από το βαρέλι και έβαλαν ετικέτες εκείνη τη στιγμή. Φανταστική γεύση!
6 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Εδιμβούργο»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Εδιμβούργο - Κάστρο του Εδιμβούργου Εδιμβούργο - Παλάτι Χόλιρουντ Εδιμβούργο - Βασιλικό Μίλι Εδιμβούργο - Λόφος «Κάλτον Χιλ» Εδιμβούργο - Μνημείο του Σκοτ Εδιμβούργο - Διεθνές Φεστιβάλ του Εδιμβούργου Εδιμβούργο - Μουσείο του Σκοτς Ουίσκι Εδιμβούργο - Βασιλικό Γιοτ Μπριτάνια Εδιμβούργο - Βασιλικό Μέγαρο του Εδιμβούργου Εδιμβούργο - Πλέϊχαους του Εδιμβούργου Εδιμβούργο - Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας