Βόρεια Ευρώπη > Εδιμβούργο > Κάστρο του Εδιμβούργου

Κάστρο του Εδιμβούργου Εδιμβούργο

Edinburgh Castle

Το υπέροχο αυτό φρούριο πάνω στο βράχο είναι ορατό από μίλια μακριά και είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Το Κάστρο του Εδιμβούργου έχει εξυπηρετήσει διάφορους σκοπούς κατά τη διάρκεια των αιώνων που ανήλθε πάνω από την πόλη. Η υψηλή του θέση του έδινε άλλες εποχές στρατιωτικό πλεονέκτημα αλλά σήμερα χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για τους περιηγητές που περπατούν την πόλη. Για τη Σκωτία είναι το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.

Το κάστρο αποτελείται από μια συλλογή από κτίρια που στεγάζονται στο εσωτερικό των τειχών. Πολλά από τα κτίρια έχουν ανακατασκευαστεί επειδή είχαν αλλοιωθεί με την πάροδο των αιώνων, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση για τους επισκέπτες. Το παλαιότερο σωζόμενο κτίριο είναι παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα.

Το 1140, στο κάστρο αυτό έγινε η πρώτη καταγεγραμμένη συνάντηση του Κοινοβούλιου της Σκωτίας. Το 1566, ήταν η γενέτειρα για το μοναδικό παιδί της Βασίλισσας Μαίρης της Σκωτίας, ένα γιο που μεγάλωσε για να ενώσει τα στέμματα της Σκωτίας και της Αγγλίας. Το 1689, το φρούριο θα υπομείνει την τελευταία πλήρη πολιορκία του, όταν η φρουρά του έγινε η τελευταία που υπερασπίστηκε το βασιλιά James Stewart VII και II.

Στο κάστρο μπορείτε να δείτε τα Βασιλικά κοσμήματα της Σκωτίας και την Πέτρα της ενθρόνισης. Κάθε μέρα στη μία το μεσημέρι ένα κανόνι ρίχνει μία βολή από το κάστρο. Αυτή η παράδοση κρατά από το 1861. Το κάστρο είναι γεμάτο στρατιωτική ιστορία, αλλά είναι επίσης η έδρα του βασιλικού Τάγματος της Σκωτίας και εξυπηρετεί ως τόπος για ορισμένες από τις εργασίες της 52 Ταξιαρχίας Πεζικού. Το κάστρο φιλοξενεί επίσης το Εθνικό Πολεμικό Μουσείο της Σκωτίας, το οποίο διαγράφει τέσσερις αιώνες συμμετοχή της Σκωτίας σε πολέμους.

nmandalos

Παρα πολυ ωραια πόλη και το κάστρο ξεχωριστό με πανέμορφη θέα και πολύ ωραία κατασκευή. Καλοδιατηρημένο με πολλούς χώρους τους οποίους όμως δεν τους αξιοποιούν όπως θα έπρεπε. Αρκετά Ελληνικά στοιχεία όπως στο Ηρώω που βρίσκεται μέσα στο κάστρο και στο πολεμικό μουσείο που επίσης βρίσκεται μέσα στο κάστρο. Σε ένα κτίριο εντός του κάστρου που χρησιμοποιήθηκε σαν νοσοκομείο υπάρχει η επιγραφή ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, στα Ελληνικά φυσικά. Το εισιτήριο πανάκριβο... Όπως και όλη η Σκωτία άλλωστε.

16/10/2015

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας