Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Φρανκφούρτη - Νυχτερινό πανόραμα

Φραγκφούρτη

Γερμανία
Μοιράσου το
Φραγκφούρτη - Καθεδρικός Ναός του Αγ.Βαρθολομαίου Καθεδρικός Ναός του Αγ.Βαρθολομαίου
Kaiserdom St. Bartholomäus
Είναι ο γοτθικός καθεδρικός ναός του Αγίου Βαρθολομαίου. Χτίστηκε κατά τη διάρκεια του 14ου αιώνα και από το 1562 μέχρι το 1792 σε αυτό το ναό στεφόταν οι αυτοκράτορες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας της Γερμανίας. Έχει χαρακτηριστεί ως σύμβολο της εθνικής ενότητας των Γερμανών, ειδικά κατά τον 19ο αιώνα. Το 1867 ο καθεδρικός καταστράφηκε από πυρκαγιά και ξαναχτίστηκε με την σημερινή του μορφή. Κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου το κέντρο της Φρανκφούρτης δέχτηκε καταστροφικούς βομβαρδισμούς από της συμμαχικές δυνάμεις και ο καθεδρικός υπέστη πολλές ζημίες οι οποίες και διορθώθηκαν στην δεκαετία του 50. Το ύψος του καθεδρικού είναι 95 μέτρα.
Πρόσβαση: Δεδομένου του ότι ο καθεδρικός βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Φρανκφούρτης (Altstadt) δίπλα στη Römerplatz, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μετρό και μέσω των γραμμών U4, U5 να φτάσετε στον σταθμό Dom/Römer. Επιπλέον μπορείτε να επιλέξετε το τραμ και με τις γραμμές 11 και 12 να αποβιβαστείτε στο σταθμό Römer/Paulskirche.
Ιστοσελίδα: http://www.dom-frankfurt.de/
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες

Που να μείνετε

ψάχνετε για ξενοδοχεία κοντά σε "Καθεδρικός Ναός του Αγ.Βαρθολομαίου"; δείτε τις καλύτερες επιλογές »

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Καθεδρικός Ναός του Αγ.Βαρθολομαίου"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Φραγκφούρτη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Φραγκφούρτη - Iστορικό Κέντρο της Φρανκφούρτης Φραγκφούρτη - Καθεδρικός Ναός του Αγ.Βαρθολομαίου Φραγκφούρτη - Παλιά Όπερα της Φρανκφούρτης Φραγκφούρτη - Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης Φραγκφούρτη - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φρανκφούρτης Φραγκφούρτη - Πύργος της Φρανκφούρτης Φραγκφούρτη - Στάδιο Commerzbank Φραγκφούρτη - Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτης Φραγκφούρτη - Σχολή Οικονομίας & Διοίκησης της Φρανκφούρτης Φραγκφούρτη - Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Ντάρμστατ Φραγκφούρτη - Ζωολογικός Kήπος της Φρανκφούρτης Φραγκφούρτη - Δίδυμοι Πύργοι της Ντόιτσε Μπανκ Φραγκφούρτη - Πύργος της Ευρώπης Φραγκφούρτη - Σπίτι του Γκαίτε