Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Γενεύη - Πανόραμα

Γενεύη

Ελβετία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Γενεύη

Γενεύη - Γιορτή του Κλιμακωτού Οχυρωματικού Τοίχους Γιορτή του Κλιμακωτού Οχυρωματικού Τοίχους
Fête de l'Escalade
"Είναι μια γιορτή που λαμβάνει χώρα στη Γενεύη κάθε Δεκέμβριο και στοχεύει στον εορτασμό της νίκης επί των στρατευμάτω..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Γενεύη - Μουσείο του CERN: Μικρόκοσμος Μουσείο του CERN: Μικρόκοσμος
The CERN museum: Microcosm
"Το CERN είναι μια περιοχή του καντονιού της Γενεύης που λαμβάνουν χώρα μερικά από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα πει..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
Γενεύη - Διεθνές Μνημείο της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης Διεθνές Μνημείο της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης
International Monument to the Reformation
"Η Γενεύη υπήρξε κέντρο των σημαντικότερων εξελίξεων που οδήγησαν στην θρησκευτική μεταρρύθμιση που επηρέασε ολόκληρη ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Γενεύη - Παλάτι των Εθνών Παλάτι των Εθνών
Palais des Nations
"Το κτίριο αυτό χτίστηκε μεταξύ 1929 και 1936 για να στεγάσει την έδρα της κοινωνίας των εθνών. Ο αρχιτεκτονικός διαγω..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Γενεύη - Στάδιο της Γενεύης Στάδιο της Γενεύης
Stade de Geneve
"Εάν είστε φίλοι του ποδοσφαίρου τότε σίγουρα γνωρίζετε ότι τη Γενεύη είναι η έδρα μιας από τις ιστορικότερες ομάδες σ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Γενεύη - Μουσείο Ρολογιών του Οίκου Patek Philippe Μουσείο Ρολογιών του Οίκου Patek Philippe
Musee Patek Philippe
"Αν είστε γνώστης της ελβετικής ωρολογοποιίας ή απλά την θαυμάζετε τότε το μουσείο του οίκου Patek Philippe πρέπει να ..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Γενεύη - Νησάκι του Rousseau Νησάκι του Rousseau
Ile Rousseau
"Στην περίπτωση που έχετε διάθεση για περπάτημα και βοηθάει και ο καιρός, δε θα πρέπει να χάσετε τη ευκαιρία να επισκε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Γενεύη - Καθεδρικός του Αγ. Πιέρρε Καθεδρικός του Αγ. Πιέρρε
St. Pierre Cathedral
"Ο Καθεδρικός του Αγιου Πιέρρε ανήκει σήμερα στην Ελβετική εκκλησία μεταρρυθμιστών. Ο "πατέρας" της εκκλησίας θεωρείτε..." περισσότερα »
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Γενεύη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 192.385
Νόμισμα: Ελβετικό φράγκο (Fr.)
Αεροδρόμιο/α: Geneva International (GVA)
Περιγραφή: Η Γενεύη είναι μετά τη Ζυρίχη η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ελβετίας. Είναι χτισμένη στο σημείο όπου εκβάλει ο Ροδανός ποταμός στην λίμνη της Γενεύης ή λίμνη Λεμάν και η πρώτη ιστορική αναφορά για την ύπαρξη της πόλης την περιγράφει σαν έναν συνοριακό οικισμό που κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους ο 121 π.Χ.. Σήμερα είναι το έβδομο σημαντικότερο οικονομικό κέντρο σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελεί έδρα για μερικές από τις ιστορικότερες τράπεζες της χώρας και η πλειοψηφία των πολιτών απασχολείται στον κλάδο των υπηρεσιών. Επιπλέον χαρακτηρίζεται ως ένα παγκόσμιο κέντρο για τη διπλωματία και τη διεθνή συνεργασία διότι φιλοξενεί πολυάριθμους διεθνείς οργανισμούς, την ευρωπαϊκή έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και τα κεντρικά γραφεία του Ερυθρού Σταυρού. Θεωρείται παγκοσμίως η τρίτη κατά σειρά πόλη με τον υψηλότερο δείκτη βιοτικού επιπέδου και επιπλέον της έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός "Πρωτεύουσα της Ειρήνης" λόγω των ειρηνευτικών συνθηκών που υπογράφηκαν σε αυτή καθώς και άλλων πιο εξειδικευμένων συμβάσεων όπως για παράδειγμα του πλαισίου αντιμετώπισης των αιχμαλώτων πολέμου. Η πόλη εξυπηρετείται από το διεθνές αεροδρόμιο Cointrin το οποίο παρέχει ανταποκρίσεις με πλήθος ευρωπαϊκών και μη προορισμών. Ο ιστός των μέσων μαζικής μεταφοράς συγκροτείται από τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, τα τραμ και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και καλύπτουν το κέντρο της πόλης και το μεγαλύτερο μέρος των προαστίων αλλά και ολόκληρου του Καντονιού. Τα ταξί συμπεριλαμβάνονται στις επιλογές του κοινού για την εξυπηρέτησή του, πάντως ο δήμος της πόλης έχει αρχίσει να υλοποιεί ένα φιλόδοξο σχέδιο πεζοδρόμησης των περισσότερων δρόμων του ιστορικού κέντρου της πόλης. Επιπρόσθετα συχνά δρομολόγια τρένων συνδέουν τη Γενεύη με γειτονικές πόλεις όπως αυτές της Λωζάννης, της Νιόν, του Φράιμπουργκ και άλλων. Τέλος το κλίμα της Γενεύης είναι εύκρατο κατά τη διάρκεια του χειμώνα υπάρχουν χιονοπτώσεις και παγετός, το καλοκαίρι όμως υπάρχουν αρκετές ζεστές μέρες ώστε οι κάτοικοι μπορούν ευχάριστα να κολυμπήσουν στη λίμνη.
Γλώσσα: Γερμανικά
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιJa
ΌχιNein
ΕυχαριστώDanke
ΠαρακαλώBitte
ΚαλημέραGuten morgen
ΚαληνύχταGute nacht
Γεία σου!Hallo

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Γενεύη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί