Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Γενεύη - Πανόραμα

Γενεύη

Ελβετία
Μοιράσου το
Γενεύη - Μουσείο του CERN: Μικρόκοσμος Μουσείο του CERN: Μικρόκοσμος
The CERN museum: Microcosm
Το CERN είναι μια περιοχή του καντονιού της Γενεύης που λαμβάνουν χώρα μερικά από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα πειράματα φυσικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπεύθυνη για το συγκεκριμένο project είναι μια ομάδα στην οποία συμμετέχουν ίσως οι αξιολογότεροι επιστήμονες και έχουν στόχο την πειραματική επαλήθευση των θεμελιακών θεωριών πάνω στις οποίες στηρίζονται οι ισχύουσες απόψεις για τη δημιουργία του σύμπαντος. Ανεξάρτητα λοιπόν με το πόσο σχετίζεστε με την επιστήμη της φυσικής, η επίσκεψή σας εδώ θα σας κάνει να προσεγγίσετε τις βασικές αρχές της δημιουργίας του σύμπαντος και να αισθανθείτε το ελάχιστο της δικιάς μας ύπαρξης μπροστά στην απεραντοσύνη του σύμπαντος. Αυτή η δυνατότητα θα σας δοθεί με την επίσκεψή σας στο μουσείο του πειραματικού κέντρου το όνομα του οποίου έχει ελληνική προέλευση αφού ονομάζεται "Μικρόκοσμος". Εδώ θα μάθετε για την ιστορία του CERN καθώς και για το φάσμα λειτουργίας των σωματιδίων που έπαιξαν τον σημαντικότερο ρόλο στην αρχή της δημιουργίας του κόσμου. Το μουσείο παρέχει αυτή τη γνώση με πολύ προσιτό τρόπο χρησιμοποιώντας εύληπτες μακέτες αλλά και παιχνίδια για το κοινό που είναι μικρότερο ηλικιακά.
Πρόσβαση: Το μουσείο του CERN βρίσκεται στο προάστιο της Γενεύης που ονομάζεται Meyrin, έτσι εάν δεν έχετε ιδιωτικό μέσο μεταφοράς θα πρέπει να μεταβείτε με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τις γραμμές R στον κεντρικό σταθμό της περιοχής Vernier-Meyrin. Από εκεί καλείστε αν περπατήσετε για ένα μισάωρο περίπου όμως στα σίγουρα θα ανταμειφθείτε και από την όμορφη διαδρομή αλλά και το ίδιο το μουσείο.
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Μουσείο του CERN: Μικρόκοσμος"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Γενεύη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Γενεύη - Γιορτή του Κλιμακωτού Οχυρωματικού Τοίχους Γενεύη - Μουσείο του CERN: Μικρόκοσμος Γενεύη - Διεθνές Μνημείο της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης Γενεύη - Παλάτι των Εθνών Γενεύη - Στάδιο της Γενεύης Γενεύη - Μουσείο Ρολογιών του Οίκου Patek Philippe Γενεύη - Νησάκι του Rousseau Γενεύη - Καθεδρικός του Αγ. Πιέρρε