Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Γενεύη - Πανόραμα

Γενεύη

Ελβετία
Μοιράσου το
Γενεύη - Στάδιο της Γενεύης Στάδιο της Γενεύης
Stade de Geneve
Εάν είστε φίλοι του ποδοσφαίρου τότε σίγουρα γνωρίζετε ότι τη Γενεύη είναι η έδρα μιας από τις ιστορικότερες ομάδες στην Ελβετία. Εδώ λοιπόν εδρεύει η Servette FC που ιδρύθηκε το 1890 και αγωνίζεται στο στάδιο της Γενεύης. Το όνομά της προέρχεται από την ομώνυμη περιοχή που βρίσκεται δεξιά του ποταμού Ροδανού. Η Servette FC έχει κατακτήσει 17 φορές το πρωτάθλημα της χώρας, 7 φορές στέφτηκε κυπελλούχος και ήταν η ομάδα που κατέκτησε την πρώτη παγκόσμια διοργάνωση συλλόγων το 1908 (Torneo Internazionale Stampa Sportiva). Η οικονομική κακοδιαχείριση όμως την οδήγησε σε δυσχέρεια και δυστυχώς στις 4 Φεβρουαρίου του 2005 κήρυξε πτώχευση κάτι που την ανάγκασε να υποχωρήσει δύο κατηγορίες. Σήμερα αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία του ελβετικού πρωταθλήματος και κάνει προσπάθεια για την επάνοδο. Σίγουρα θα ήταν ιδανικό να επισκεφτείτε το στάδιο της πόλης με την ευκαιρία της παρακολούθησης ενός αγώνα της τοπικής ομάδας.
Πρόσβαση: Η πρόσβαση στο στάδιο εξυπηρετείται από τα αστικά TPG που ξεκινάν από τη στάση Loëx GE, Hôpital και φτάνουν ακριβώς δίπλα στο γήπεδο στην ομώνυμη στάση.
Ιστοσελίδα: http://www.stade.ch/
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Στάδιο της Γενεύης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Γενεύη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Γενεύη - Γιορτή του Κλιμακωτού Οχυρωματικού Τοίχους Γενεύη - Μουσείο του CERN: Μικρόκοσμος Γενεύη - Διεθνές Μνημείο της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης Γενεύη - Παλάτι των Εθνών Γενεύη - Στάδιο της Γενεύης Γενεύη - Μουσείο Ρολογιών του Οίκου Patek Philippe Γενεύη - Νησάκι του Rousseau Γενεύη - Καθεδρικός του Αγ. Πιέρρε