Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Γενεύη - Πανόραμα

Γενεύη

Ελβετία
Μοιράσου το
Γενεύη - Διεθνές Μνημείο της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης Διεθνές Μνημείο της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης
International Monument to the Reformation
Η Γενεύη υπήρξε κέντρο των σημαντικότερων εξελίξεων που οδήγησαν στην θρησκευτική μεταρρύθμιση που επηρέασε ολόκληρη τη χώρα. Εδώ έδρασε από το 1536 μέχρι το θάνατό του το 1534 ο προτεστάντης επίσκοπος Ιωάννης Καλβίνος, υπήρξε ο πνευματικός ηγέτης της πόλης και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της επιρροής του στην πλειοψηφία του πληθυσμού. Το μνημείο της μεταρρύθμισης εκτός από το Καλβίνο τιμά μια σειρά από θρησκευτικά και πολιτικά πρόσωπα που με το έργο τους βοήθησαν να εδραιωθούν οι καινούριες αντιλήψεις και να γίνει η Γενεύη προπύργιο του προτεσταντισμού. Συγκεκριμένα το μνημείο είναι ένα τείχος το οποίο βρίσκεται εντός των τειχών του πανεπιστημίου της Γενεύης, φιλοξενεί τα αγάλματα των μεταρρυθμιστών και κατασκευάστηκε για τον εορτασμό της 400ης επετείου από τη γέννηση του Καλβίνου και της 350ης επετείου από τη ίδρυση του πανεπιστημίου.
Πρόσβαση: To συγκεκριμένο μνημείο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης σε περίπτωση που είστε μακρυά από αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αστικό λεωφορείο (TPG) αποβιβαστείτε στον σταθμό Genève, Place Neuve και το μνημείο θα φανεί ακριβώς μπροστά σας.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Διεθνές Μνημείο της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Γενεύη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Γενεύη - Γιορτή του Κλιμακωτού Οχυρωματικού Τοίχους Γενεύη - Μουσείο του CERN: Μικρόκοσμος Γενεύη - Διεθνές Μνημείο της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης Γενεύη - Παλάτι των Εθνών Γενεύη - Στάδιο της Γενεύης Γενεύη - Μουσείο Ρολογιών του Οίκου Patek Philippe Γενεύη - Νησάκι του Rousseau Γενεύη - Καθεδρικός του Αγ. Πιέρρε