Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Ίντερλακεν - Άποψη της πόλης

Ίντερλακεν

Ελβετία
Μοιράσου το
Ίντερλακεν - Σκι - Χειμερινές αποδράσεις Σκι - Χειμερινές αποδράσεις
(Winter)laken
Για τους λάτρεις του χιονιού και των χειμερινών σπόρ το Ιντερλάκεν με την απλή προσθήκη ενός W στην αρχή του ονόματος αποκαλείται με νόημα (Winter)laken. Σίγουρα λοιπόν δε χωρά αμφιβολία ότι το Ιντερλάκεν αποτελεί έναν από τα σημαντικότερα χειμερινά θέρετρα παγκοσμίως. Η παρουσία του ορεινού όγκου Jungfrau που ανήκει στην οροσειρά των Άλπεων εγγυάται την ύπαρξη της καλύτερης ποιότητας χιονιού για ένα μεγάλο μέρος του χρόνου, το χιονοδρομικό κέντρο του Grindelwald είναι τόσο εκτεταμένο που έχει ονομαστεί χωριό των παγετώνων. Εδώ κάθε χρόνο τον Ιανουάριο πραγματοποιείται το παγκόσμιο φεστιβάλ χιονιού. Δεκάδες ομάδες από όλο τον κόσμο διαγωνίζονται για την κατασκευή του ομορφότερου γλυπτού στον πάγο. Οι επισκέπτες κατακλύζουν την περιοχή και ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε τουρνουά και διαγωνισμούς σκι. Πολλοί προτιμούν τη βόλτα με το έλκηθρο ή την πεζοπορία στο δίκτυο ορεινών μονοπατιών που καλύπτουν 90 χιλιόμετρα. Αναμφισβήτητα λοιπόν εάν είστε λάτρης τέτοιου είδους δραστηριοτήτων εδώ θα βρείτε έναν επίγειο (χειμερινό) παράδεισο.
Πρόσβαση: Μια κάπως ακριβή αλλά σίγουρα χορταστική από άποψη εικόνων διαδρομή είναι αυτή με το σιδηρόδρομο. Θα ξεκινήσετε λοιπόν από το κέντρο της πόλης (Interlaken Ost) θα φτάσετε στο Jungfraujoch που είναι ο ψηλότερος σιδηροδρομικός σταθμός της Ευρώπης και από εκεί πάλι με το τρένο θα πλησιάσετε στο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο.
αρέσει σε 0 ταξιδολογίτες

Έχεις κάποια όμορφη φωτογραφία

που να περιλαμβάνει το αξιοθέατο "Σκι - Χειμερινές αποδράσεις"; επιλογή φωτογραφίας »

Ερωτήσεις & Σχόλια

μοιράσου την εμπειρία σου με την κοινότητα, τι σου άρεσε ή τι δεν σου άρεσε; γράψε το σχόλιο σου »
Ίντερλακεν » Σκι - Χειμερινές αποδράσεις
Πανέμορφο χωριό το Wengen κοντά στο Ιντερλάκεν και επί του ορεινού όγκου Jungfrau. Τον Ιανουάριο του 2013 φιλοξένησε το παγκόσμιο κύπελλο σκι.
8 χρόνια πριναπάντηση μου αρέσει!
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Ίντερλακεν»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.

Άλλα αξιοθέατα

Ίντερλακεν - Λεωφόρος Hoheweg Ίντερλακεν - Ξενοδοχείο Victoria Jungfrau Ίντερλακεν - Μαραθώνιος του Jungfrau Ίντερλακεν - Φεστιβάλ του Ιντερλάκεν Ίντερλακεν - Σκι - Χειμερινές αποδράσεις