Ταξιδολόγιο - Travel Social Network
Κωνσταντινούπολη - Πανόραμα πλατείας Ταξίμ

Κωνσταντινούπολη

Τουρκία
Μοιράσου το

Αξιοθέατα στη Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη - Μεγάλο Παζάρι - Καπαλί Τσαρσί Μεγάλο Παζάρι - Καπαλί Τσαρσί
Grand Bazaar
"Το Καπαλί Τσαρσί που σημαίνει Μεγάλο Παζάρι, άνοιξε το 1461 και είναι μία από τις μεγαλύτερες και παλιότερες στεγασμέ..." περισσότερα »
αρέσει σε 19 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Τολμήστε να αφήσετε το μεγάλο παζάρι και να περιπλανηθήτε στο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ!!!!! Ακολουθήστε κατηφορική πορεία και θα βρεθείτε στην πραγματικ..."
Κωνσταντινούπολη - Βόσπορος Βόσπορος
Bosporos
"Ο χιλιο-τραγουδισμένος Βόσπορος είναι ένα στενό που αποτελεί, μαζί με τα Δαρδανέλια, το όριο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας..." περισσότερα »
αρέσει σε 17 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΚΙ, ΑΞΙΖΕΙ! ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΟΝΟ 12 ΛΙΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΣΟΥ ΤΡΩΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ , ΔΙΑΡΚΕΙ ΜΟΛΙΣ 90'."
Κωνσταντινούπολη - Αγία Σοφία Αγία Σοφία
Hagia Sophia
"Σίγουρα δεν υπάρχει κανείς Έλληνας που να μην γνωρίζει την Αγία Σοφία καθώς είναι ένα από τα κορυφαία σύμβολα του Χρι..." περισσότερα »
αρέσει σε 15 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΣΟ..."
Κωνσταντινούπολη - Γέφυρα και Πύργος του Γαλατά Γέφυρα και Πύργος του Γαλατά
Galata Bridge & Tower
"Η γέφυρα του Γαλατά διασχίζει των κεράτιο κόλπο. Η πρώτη γέφυρα που καταγράφεται ήταν την εποχή του Ιουστινιανού τον ..." περισσότερα »
αρέσει σε 13 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Κάτω από τη γέφυρα υπάρχει πλήθος εστιατορίων. Αγοράστε ψάρι σε ψωμάκι και θα το απολαυσετε!!!!"
Κωνσταντινούπολη - Πριγκηπόννησα ή πιο απλά «Πριγκηπονήσια» Πριγκηπόννησα ή πιο απλά «Πριγκηπονήσια»
Princes' Islands
"Τα Πριγκηπονήσια είναι ένα σύμπλεγμα εννέα νησιών που βρίσκονται κοντά στην πόλη της Κωνσταντινούπολης, στην θάλασσα ..." περισσότερα »
αρέσει σε 12 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Αξίζει η μικρή βόλτα με την άμαξα. Υπάρχει και η μεγάλη, αλλά δεν υπάρχει λόγος να την κάνετε, η μικρή αρκεί. Ζητείστε από τον αμαξά να μ..."
Κωνσταντινούπολη - Αγορά Μπαχαρικών Αγορά Μπαχαρικών
Spice Bazaar
"Η αγορά μπαχαρικών κατασκευάστηκε το 1660 και ονομάζεται και Αιγυπτιακή αγορά καθώς πολλά από τα μπαχαρικά εισάγονταν..." περισσότερα »
αρέσει σε 12 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Πολύ ωραία βόλτα. Μου άρεσε περισσότερο απο το Μεγάλο Παζάρι. Έφαγα ένα καταπληκτικό κιουνεφέ σε ένα απο τα μικρά "τυροπιτάδικα" της. Ίσω..."
Κωνσταντινούπολη - Μπλε Τζαμί Μπλε Τζαμί
Sultanahmet Camii
"Το τζαμί του σουλτάνου Αχμέτ, ονομάζεται συχνά και Μπλε Τζαμί εξαιτίας των μπλε κεραμιδιών που κοσμούν τους εσωτερικο..." περισσότερα »
αρέσει σε 11 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Πομπώδης και κακόγουστη απομίμηση της Αγίας Σοφίας, κατά την άποψή μου."
Κωνσταντινούπολη - Πατριαρχείο Πατριαρχείο
Ecumenical Patriarch
"Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι η Έδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και βρίσκεται στην περιοχή Φανάρι της Κωνσταντινούπολ..." περισσότερα »
αρέσει σε 11 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Αν πάρετε χάρτη από την Τουρκία δε νομίζω να το βρείτε...ούτε και κάποια ταμπέλα θα βρείτε στην περιοχή...δυστυχώς... "
Κωνσταντινούπολη - Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή
Zoodohos Piyi
"Λίγο έξω από τα τείχη της πόλης βρίσκεται το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής όπου θα βρείτε και το διάσημο αγίασμα. Οι ε..." περισσότερα »
αρέσει σε 11 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Ένας θησαυρός της Ορθοδοξίας!!! Ξεχωριστή εμπειρία που αξίζει να ζήσετε. Στην ηρεμία του χώρου νομίζεις ότι θα δεις τη Λωξάντρα..."
Κωνσταντινούπολη - Πλατεία Ταξίμ Πλατεία Ταξίμ
Taksim
"Η πλατεία Ταξίμ είναι το διασημότερο σημείο συνάντησης για τουρίστες και ντόπιους καθώς θεωρείται η καρδία της σύγχρο..." περισσότερα »
αρέσει σε 11 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Μοναδική εμπειρία η επίσκεψη στο Istanbul Sapphire με την εκπληκτική θέα! Με το μετρό (3 τουρκ. λίρες ) από την πλατεία Ταξίμ, κατεβαίν..."
Κωνσταντινούπολη - Ντολμά Μπαχτσέ Ντολμά Μπαχτσέ
Dolmabahçe Sarayı
"Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό αυτό ανάκτορο, χτίστηκε από το Σουλτάνο Αμπντούλ Μετζίτ στα μέσα του 19ου αιώνα και αποτέλεσ..." περισσότερα »
αρέσει σε 10 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Προσοχή αν αποφασίσετε να το επισκεφθείτε μόνοι σας γιατί κλείνει στις 18,00!!! Άργησα να πάω και το μόνο που απόλαυσα ήταν ο πύργος του ..."
Κωνσταντινούπολη - Παναγία των Βλαχερνών Παναγία των Βλαχερνών
"Ένας ναός υψίστης σημασίας για χιλιάδες πιστούς ανά τους αιώνες και ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Παναγία..." περισσότερα »
αρέσει σε 9 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Σε κάποια εκδρομή στο παρελθόν είχαμε ψάλλει όλοι μαζί το "τη Υπερμάχω..." και νιώσαμε λιγάκι πώς " Πάλι με χρόνια με καιρούς..." ... εξα..."
Κωνσταντινούπολη - Τοπ Kαπί Τοπ Kαπί
Topkapı Sarayı
"Το Τοπ Kαπί είναι ένα σύμπλεγμα οθωμανικών παλατιών χτισμένο στο ακρωτήριο του Sarayburnu, πίσω από την Αγία Σοφία, ε..." περισσότερα »
αρέσει σε 7 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Εξαιρετικό δείγμα του οθωμανισμού από όλες της απόψεις και κυρίως για τον τρόπο ζωής και τη υπερβολική χλιδή της ζωής του Σουλτάνου. Μην ..."
Κωνσταντινούπολη - Τείχη της Κωνσταντινούπολης Τείχη της Κωνσταντινούπολης
Walls of Constantinople
"Τα τείχη της Κωνσταντινούπολης, με τις πολυάριθμες προσθήκες και τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια της ιστορίας τους, θε..." περισσότερα »
αρέσει σε 6 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Εκεί ψηλά στις πολεμίστρες θα δεις να σε κοιτάζουνε μορφές......"
Κωνσταντινούπολη - Βυζαντινός Ιππόδρομος Βυζαντινός Ιππόδρομος
Sultanahmet Meydanı
"Ο ιστορικός βυζαντινός ιππόδρομος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία που ονομάζεται Σουλτάν..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Αξίζει να προσέξετε τη βάση στην οποία στηρίζεται ο Αιγυπτιακός οβελίσκος. Τα ανάγλυφα που θα δείτε είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ κοσμικό μνημείο που..."
Κωνσταντινούπολη - Πολίτικη Κουζίνα Πολίτικη Κουζίνα
"Ένα από τα σημαντικά κομμάτια ενός ταξιδιού, και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσει κανείς τον πολιτισμ..." περισσότερα »
αρέσει σε 5 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Το φαγητό ήταν υπέροχο! Σε μικρά εστιατόρια, με πολύ καλή κουζίνα και καλή εξυπηρέτηση. Οι τιμές όμως ανεβαίνουν σταθερά......."
Κωνσταντινούπολη - Μονή / Μουσείο της Χώρας Μονή / Μουσείο της Χώρας
Kariye Camii
"Η Μονή της Χώρας είναι η καλύτερα διατηρημένη Βυζαντινή εκκλησία σε ολόκληρη την Πόλη. Το όνομα της οφείλετε στο γεγο..." περισσότερα »
αρέσει σε 3 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Είναι τα πιο εντυπωσιακά ψηφιδωτά που έχω δει. Ολόχρυσα, λεπτοδουλεμένα, ένα θαυμαστό δείγμα της Βυζαντινής λάμψης. Αξίζει την κάθε λίρα ..."
Κωνσταντινούπολη - Αρχαιολογικά Μουσεία Αρχαιολογικά Μουσεία
Istanbul Archaeology Museums
"Το αρχαιολογικό μουσείο αποτελείται από τρία μουσεία, το κυρίως κτίριο, το μουσείο της αρχαίας Ανατολής και το μουσεί..." περισσότερα »
αρέσει σε 2 ταξιδολογίτες μου αρέσει!
"Έχω ακούσει ότι το εισιτήριο είναι ακριβό.... δεν το επισκέφθηκα. Υπάρχουν πολύ όμορφα αξιοθέατα που δεν αναφέρονται και λίγοι Έλληνες τ..."
Κωνσταντινούπολη - Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κουδουνά
"Είναι από τις παλαιότερες μονές των Πριγκηποννήσων, σύμφωνα με μία παράδοση έχει χτιστεί το 963 μ.Χ., όταν αυτοκράτορ..." περισσότερα »
αρέσει σε 1 ταξιδολογίτη μου αρέσει!
"Όλα τα λεφτά η βόλτα με το παϊτόνι!!! 30 λίρες από το λιμάνι μέχρι το δάσος πριν το μοναστήρι. Στη συνέχεια αξίζει και το τελευταίο βήμα ..."
Δωρεάν τουριστικός οδηγός «Κωνσταντινούπολη»
Κατέβασε τον οδηγό σε pdf και αποθήκευσε την στο tablet ή στο smartphone ή εκτύπωσε την σε ένα πρακτικό booklet.
Πληροφορίες
Πληθυσμός: 11.174.257
Νόμισμα: Τουρκική λίρα (TL)
Αεροδρόμιο/α: Ataturk (IST), Sabiha Gokcen International (SAW)
Περιγραφή: Έχει ονομαστεί η πόλη των Πόλεων. Ο Ναπολέοντας είπε ότι αν όλος ο κόσμος ήταν ένα κράτος τότε πρωτεύουσα θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι η Κωνσταντινούπολη. Στην μεγάλη της ιστορία μέχρι τώρα έχει αποτελέσει πρωτεύουσα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (330–395), της Ανατολικής Ρωμαϊκής (Βυζαντινής) Αυτοκρατορίας (395–1204 και 1261–1453), της Λατινικής Αυτοκρατορίας (1204–1261) και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (1453–1922). Σήμερα ονομάζεται Istanbul και είναι μια μοντέρνα μεγαλούπολη, 5η σε πληθυσμό στον κόσμο ενώ αποτελεί οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Τουρκίας. Χτισμένη αρχικά στις δύο πλευρές του Κεράτιου κόλπου, σήμερα έχει επεκταθεί και στις δύο πλευρές του Βοσπόρου, κάνοντάς την την μοναδική πόλη που βρίσκεται σε δύο ηπείρους, στην Ευρώπη και την Ασία. Σε αυτήν την γεωγραφική μοναδικότητα η Κωνσταντινούπολη οφείλει σε μεγάλο βαθμό και την μνημειώδη ομορφιά της. Η εικόνα του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου να αναβλύζει ένα πέπλο υγρασίας σε συνδυασμό με των ορίζοντα της Πόλης, με την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, τους λόφους και τα βουνά, θα σας κάνει σίγουρα να ερωτευτείτε την Κωνσταντινούπολη και να ταξιδέψετε νοερά στο παρελθόν και την ιστορία του Ελληνισμού.
Γλώσσα: Τούρκικα
Βασικές γνώσεις της γλώσσας:
ΝαιEvet
ΌχιHayir
ΕυχαριστώMersi
ΠαρακαλώLütfen
ΚαλημέραGünaydin
ΚαληνύχταLyi geceler
Γεία σου!Merhaba

Καιρός / Κλίμα
Ταξιδολογίτες στη Κωνσταντινούπολη
Εμπειρίες ταξιδολογιτών
Κοντινότεροι προορισμοί