Ευρώ-Ασία > Κωνσταντινούπολη > Πριγκηπόννησα ή πιο απλά «Πριγκηπονήσια»

Πριγκηπόννησα ή πιο απλά «Πριγκηπονήσια» Κωνσταντινούπολη

Princes' Islands

Τα Πριγκηπονήσια είναι ένα σύμπλεγμα εννέα νησιών που βρίσκονται κοντά στην πόλη της Κωνσταντινούπολης, στην θάλασσα του Μαρμαρά. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι η Πρίγκηπος με έκταση 5.46 τ.χλμ ενώ ακολουθούν, η Χάλκη στην οποία βρίσκεται και η ομώνυμη θεολογική σχολή με 2.4 τ.χλμ, η Αντιγόνη με 1.5 τ.χλμ και η Πρώτη με 1.3 τ.χλμ που παίρνει το όνομα του εξαιτίας της απόστασης του με την πόλη, καθώς είναι και το πρώτο. Άλλα πέντε μικρότερα νησάκια συμπληρώνουν τα Πριγκηπονήσια. Στα νησάκια αυτά υπήρχε μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές κοινότητες της πόλης. Οι Έλληνες και οι άλλοι πλούσιοι κάτοικοι του 19ου αιώνα, έχτισαν πολλά όμορφα αρχοντικά τα οποία σήμερα, μαζί με το γεγονός ότι απαγορεύεται η κίνηση μηχανοκίνητων οχημάτων έχουν κάνει τα Πριγκηπονήσια πολύ διάσημο τουριστικό αξιοθέατο. Η μεταφορές στα νησιά γίνονται με άμαξες, που τις σύρουν άλογα, και με ποδήλατα. Στα μεγάλα νησιά, οι τουρίστες μπορούν να νοικιάσουν ένα από τα μεταφορικά μέσα και να περιηγηθούν μέσα στον μεγάλο φυσικό πλούτο και την υπέροχη αρχιτεκτονική των αρχοντικών. Για να φτάσετε στα νησιά, μπορείτε να πάρετε ένα φέρρυ από την Ευρωπαϊκή (Sirkeci/Eminönü, Kabataş και Yenikapı) και την Ασιατική (Bostancı και Kartal) πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

pescadito

Έχω ακούσει ότι ανέκαθεν αποτελούσαν τόπο διακοπών για τους πιο εύπορους Έλληνες που διατηρούσαν εκεί τα εξοχικά τους. Σήμερα πλέον οι περισσότερες από αυτές τις περιουσίες έχουν χαθεί... Αν δεν κάνω λάθος σε ένα από αυτά επέλεξε να εγκατασταθεί ο Τούρκος νομπελίστας συγγραφέας Ορχάν Παμούκ, καθώς η απομόνωση που προσφέρουν μπορούσε να εγγυηθεί καλύτερα την ασφάλειά του...

09/12/2021

Απάντηση

eirini_skg

Στα Πριγκηπόνησσα επίσης βρίσκεται και η μονή του Άγιου Γεώργιου του Κουδουνά, στον οποίο πιστεύουν και οι Μουσουλμάνοι! Κάθε χρόνο στη γιορτή του, όλος ο λόφος γεμίζει από χιλιάδες πολύχρωμες κλωστές που δένουν οι μουσουλμάνοι στα κλαδιά των δέντρων, για να εκπληρωθεί το τάμα τους.

09/12/2021

Απάντηση
εικόνα του χρήστη themis

themis

Παιδιά, είναι ένα απίστευτο μέρος (το ποιο όμορφο κατά την γνώμη μου στην επίσκεψή μου στην Πόλη). Τα αυτοκίνητα δεν επιτρέπονται και η μετακίνηση γίνετε μόνο με ποδήλατα ή με τα άλογα! Υπάρχουν πανέμορφα αρχοντικά και η θέα είναι όπως ένα Ελληνικό νησί.

09/12/2021

Απάντηση

andeli

Ένα Ταξίδι στην Πόλη (Κωνσταντινούπολη) δεν είναι μια απλή τουριστική εμπειρία, γιατί απλά δεν είναι η οποιαδήποτε περιοχή. Είναι η «μήτρα» από την οποία εκπορεύεται το γένος μας, είναι το άνοιγμα ενός παραθύρου στην ιστορία από το οποίο παρακολουθείς την παρέλαση των θρύλων, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις δόξες της φυλής μας. Ο τόπος αυτός υπήρξε κολυμπήθρα τους Ελληνικού Έθνους για πολλά χρόνια παρά τις κοσμοϊστορικές μεταβολές. Η Κωνσταντινούπολη είναι ιστορία - παράδοση - προσκύνημα !!! Απόσπασμα από τον ταξιδιωτικό οδηγό … Constantinople by ANDELI http://issuu.com/andeli/docs/constantinople-by-andeli-2010

09/12/2021

Απάντηση

SofiaS

Εκτός από την Πρίγκηπο που όλοι γνωρίζουμε, αξίζει η επίσκεψη στη Χάλκη. Είναι πιο μικρή, αλλά έχει ένα δικό της χρώμα....Αξίζει να ανεβείτε στη Θεολογική Σχολή, το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας λειτουργεί κανονικά και οι χώροι είναι επισκέψιμοι.

09/12/2021

Απάντηση

Αφήστε στο σχολιό σας